perjantai 2. kesäkuuta 2017

NIVELRIKOSTA

  Laittomuuksia on monenasteisia. Mutta yhdestä rötöksestä en halua kuullakkaan, nimittäin nivelrikosta. Se on sellainen rikos niveliä kahtaan, että oksat pois! Minulla on. lienee geeneissä, nivelrikko molemmissa käsissä. Äitiäni tauti on vaivannut ties kuinka kauan. Samoin sitä esiintyi Ritva-siskollani. Meillä kaikilla se ilmenee/ilmeni kipuna peukalohangoissa ja puristusvoiman katoamisena. Omalla kohdallani se on pysynyt kohtuuden rajoissa, jopa parantunut. Johtunee aika kauan syömästäni VitaePro ravintolisästä. Ihan totta! Muutama vuosi sitten oli hetkiä, etten pystynyt kunnolla sanomalehden sivuja kääntämään. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta tuo valmiste on tosiaan auttanut. Joko ihan oikeasti, tai sitten se on toiminut plasebon tapaan. Niin tai näin, pääasia, että on toiminut.
  VitaePro on ainoa ravintolisä, mitä käytämme kalsium+D-vitamiinivalmisteen lisäksi. Samoin se ainoa tuote, mikä on tilattu netistä. Ja sekin puoli toimii; joskus tavaraa kertyy liikaa, koska niitä pyritään lähettämään normaali kahden kuukauden annos hieman tiheämmin, tai syystä eli toisesta niitä on jäänyt/joutunut jättämään väliin. Mm. ennen leikkausta on syytä lopettaa VitaePron napsiminen, koska se saattaa hidastaa veren hyytymistä. Eli kun minulta poistettiin keväällä haljennut ja kuollut takahammas, lopetin käytön pari viikkoa ennen operaatiota. Mutta jos tuotetta kasaantuu. ei kun asikaspalveluun laittaa sähköpostin, jossa ilmoittaa haluavansa siirtää seuraavaa toimitusta viikolle xx, tulee sieltä kuittaus heti ja vahvistus saman päivän aikana. Näin helppoa se ei ole aina ollut. Joskus, kun ajoin partani jopa päivittäin, minulle tuli partahöylän vaihtoteriä verkkotilauksena. Mutta jos niitä kertyi liikaa, tai  kun halusin lopettaa sopimuksen, ei se meinannutkaan onnistua. Samoin tapahtui, kun kerran sorruin tilaamaan eräältä toimittajalta sukkia ja kalsareita.
  Olen nykyään erittäin tarkka siitä, että mitään ilmaisia näytteitä ilman postimaksuja en suostu vastaanottamaan. Niistä koituu aina tilauksen lopettamisen vaiva. Jos sen unohtaa tehdä, poksahtaa postilootaan tavaraa ennen kuin huomaakaan. Eikä se irtisanominen aina kevyesti onnistu. Ei ainakaan muutama vuosi sitten. Voi olla, että nykyisin ovat asiat helpommin hoidettavissa, koska niihin on tietääkseni puututtu ylemmältä taholta.

  Asia tuli kai selväksi, enää en käsittele nivel-, enkä paljon muutakaan rikosta. Paitsi sivuan rikosta ihmiskuntaa kohtaan. Mr. Trump, onko Teidän todellisuudenhahmottamiskykynne hiipunut, määrääkö arvaamattomien päämäärienne saavuttamisen pakko päätöksiänne kohti vääjäämätöntä katastrofia? Vai haluatteko nimenne tulevan kirjoitetuksi kuihtuvan ihmiskunnan katoavaan historiaan suurella fontilla.
  Ehkä ei ole liian myöhäistä asettaa suitsia tuolle kokonaisuudelta silmänsä sulkevalle miehelle? Ehkä ei, mutta kuka, mikä, ketkä, sen tekisivät? Vai kompastuuko hän lopulta omaan mahdottomuuteensa?
  Kuinka moni saisi pitää virkansa, tehtävässä kuin tehtävässä, jos vajaan puolen vuoden aikana olisi aiheuttanut niin paljon hämmenystä, kulkenut asemaansa vedoten laillisuuden rajoilla, vakiinnuttanut toimintatapansa hyvän tavan väärälle puolelle, ja tehnyt päätöksiä, mitkä hyödyttävät muutamia, haittavat loppuja, vahingoittavat kaikkia?
  Näyttää olevan vaikea yhtälö. Nimittäin liian suuri valta yhdistettynä kykyyn olla tajuamatta tai uskomatta tutkimuksia, tiedemiehiä, todisteita.
  Jos muut maat, muut johtajat, kaikki aivoillaan ajattelevat ihmiset eivät jatka ponnistelujaan imastonmuutoksen hillitsemiseksi, ei alavilla mailla kohta ole enää hallan vaaraa. Alavat maat ovat veden peitossa. Näytetään, että pienet teot vaikuttavat enemmän, kuin käsittämättömät päätökset.

  Siinä päivän vuodatus. Olisiko siinä pitänyt olla suodatus? Ehkä. Mutta kirjoitettu, mikä kirjoitettu.
  Aamu etenee, pian lähdetään kohti Vantaan Ikeaa. Heti kymmeneltä kun ovet avautuvat, on meillä tällit Annan ja Iiriksen kanssa.
  Anna kertoi eilen ostaneensa jo BRION keittiön lekkimökkiin. Hän oli laittanut toiveensa eräälle lasten vaatteita, yms. kierrättävälle sivustolla. Kohta oli tärpännyt. Hintaan 5 €! Käsittääkseni BRION tuotteet ovat melko hinnakkaita. Eli kiitos porukalle, joka osaltaan tekee juuri niitä pieniä tekoja, mistä edellä mainitsin.
  Tuo löytö ei pelastanut minua Vantaan reissulta. Ainakin pöytä ja pari tuolia pitää hankkia. Muutakin mukaan tarttuu, sanoo kokemuksen ääni. Mikäs siinä, passaa sitä pitkästä aikaa joku tunti Ikeassa viettää. Vieläköhän sieltä saa kanta-asiakaskortilla eurolla hodarin, kahvin ja korvapuustin? Pari-kolme vuotta sitten sai. Eihän minulla mitään kanta-asikaskorttia ole. Minä ainoastaan kanta-astun kortin omistajan Hilpan perässä läpi loputtoman pitkien esittelykäytävien. Jos tuota tekoa ei palkita vähintään hodarilla, kahvilla ja korvapuustilla, johan on kumma!

  Nyt hyökkään kahvin keittoon, tällään kaurapuuron porisemaan, katan päydän. Hilppa herää, mikäli maailmankirjat ovat kohdillaan, kymmenen muinuutin kuluttua. Vanhasta muistista, samaan aikaan, kuin muinoin töissä ollessaan. Tai sitten hän herää aiheuttamaani kolinaan ja kilinään, vaimeaan lointeluun, ehkä avaamani tv:n pajatukseen. Mutta ei ole valituksia tullut. Joten kliseillen: näillä mennään.

Aamuterveisin Peppe & Peppe

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti