keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

VUOROTONTA TYÖTÄ

  Eilen poksahti kesä! Vaikka ei ulkoilmasta ehditty nauttimaan. Tietyistä syistä. Tästä päivästä näyttää tulevan myös kaunis. Niin on mieltä hivelevä järven pinta, etten malta olla laitamatta kuvaa, samanlaista, kuin lulemattomia kertoja ennenkin.


  Päivästä tullee kaunis, mutta ajot jatkuvat Pappilan metsässä; tänään saadaan maalaushomma kokolailla tehdyksi. Ainakin loput seinistä ja lattiasta. Luultavasti, tai varmasti, mikäli minulta kysytään, ehdin maalata myös uunin sivupuolen. Eli mallillaan on urakka. Sisällä ei illalla jä odottamaan, kuin uunin naamapuoli. Eilen, huilatessani, korjasin luukun vierestä tippuneet rappaukset. Antaahan laasti kuivahtaa, ennen kuin sen värjään.

  Haneli ja Katriina poikkesivat illan kahussa. Velj'-poika palautti halkomkirveen. Eikä Haneli olisi Haneli, jollei hän olisi tuonut parin kilon haukea. Melkein joka kerta, kun mies täällä vapaitten vesien aikaan poikkeaa, nappaa hän virvelillään jänkhäkoiran tuliaisiksi. Muutama idioottivarma paikka näyttää poijaalla olevan. Mikäs siinä, kyllä meille kala maistuu!

  Joo, asiat ovat sillä mallilla, että aikataulussa, jopa reilusti, sisämaalauksesta tullaan selviämään. Ei ole isompia yllätyksiä tai vastuksia ilmaantunut. Selän päälle vain hieman ottaa. Katto, sekä varsinkin seinät, olivat melko työläitä tehtäviä. Katto siksi, että ylös päin ei ole mukavaa työskennellä, seinät siksi, että ne imivät kuultoväriä vallan perkeleesti. Siinä ja siinä, riittääkö seinäväri. Jos vähän jää puuttumaan, huomenna saadaan lisää. Mutta kyllä oli lattian maalaaminen sitten katon ja seinien lievän epämukavuuden jälkeen silkkaa suuvettä! Tuskallisinta koko hommassa oli odottaa tunnin verran, että pinta kuivuu uudelleen maalattavaksi. 

  Eilen huomasin, kun oltiin saatu duunit tehtyä, että minulle oli tullut tekstari Postilta. Siinä kerrottiin, että minulle on tullut paketti, mikä on noudettava 13.6. mennessä. Vielä mainittiin, että lähettäjä on ystäväni Ilu. Pari lainassa ollutta kirjaa, arvelin. Mutta ongelmaksi muodostui se, että täällä on tarkoitus olla 15.6. asti. Minäpä haalin R-Kioski-Postin numeron, yritin soittaa, mutta ei sieltä vastattu.
  Pirautin Ilulle, hän varmisti että ne kirjat lähetyksessä ovat. Aikamme poristiin, sitten uusi yritys Postiin. Nyt sieltä vastattiin. Kerroin asiani. Palaute oli: Emme voi tehdä mitään, teidän täytyy soittaa Postin palvelunumeroon. Sai numeron, soitin. Sieltä tuli ensin litania hintatiedoista ja miuista ehdoista, varmuuden vuoksi kolmella kielellä. Sen jälkeen lista siitä, mitä numeroa pitää painaa, jos ongelma on se tai tuo. Eipä paketin säilyttämisen jatkamiseen löytynyt omaa numeroa, joten painaa tälläytin ykköstä. Tietysti automaatti ilmoitti, että kaikki neuvontahenkilöt ovat varattuina, plää, plää, plää. Ei kun kuuntelemaan musakkia. Lopulta naisihminen vastasi. Kerroin tilanteen. Hän sanoi, että soitta Hollolan Postiin, että eiköhän asia onnistu. Minä siihen, että kyllä se varmaan onnistuu, kun sinä soitat. Minun soittoni ei ollut riittävän arvovaltainen. No, kai heillä omat sääntönsä on. Pääasia, etteivät lähetä kirjoja Ilulle takaisin.

  Huomenna lähdetään käymään Mikkeli Cityssä. Pakko, Lidlin uudet tarjoukset astuvat voimaan, ja uusi tv-lehti on ilmestynyt. Vaikka ei täällä paljon tv:ta olla ehditty katsomaan.
  Ruokaa haalitaan niin, että viikko pärjätään. Minnan Torikahvilassa poiketaan. Rautakaupassa, mikäli maalitäydennystä tarvitaan. 

  Leikkimökki odottelee vielä väriä pintaansa. Laipion kävin vetäisemässä, ennen kuin kattomaalipurkin maanantain suljin. Eiköhän mökki tule tämän viikon aikana valmiiksi. Päästään Ikeasta hommatut kalusteet laittelemaan. Kunhan minä ne kokoan. Onneksi ovat sen verran simppeleitä (kaksi tuolia, pöytä ja kiikkutuoli), että sujunee ilman isompia pään raapimisia.

  Kello on pian puoli seitsemän. Hilppakin jo heräsi, keitti kahvit, joten minulta säästyi se vaiva. Nyt kahvia koneeseen, sitten töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti