sunnuntai 21. toukokuuta 2017

LAITURI, POTTU JA SAUNAN PESU

  Eilinen oli laituripäivä. Kahdeksalta lähdettiin hinaamaan uusiokäyttöön tulevaa laituria rikospaikalle.


  Juha liittyi porukkaan, kun pääsimme vanhaa palvelijaa purkamaan. Siinä ei kauan nokka tohissut, Ei Juhan porukkaan liittymisessä, eikä purkamisessa.


  Heikki koneineen tuli hoitamaan hommansa, ja päästiin uittamaan uusvanhat sillat paikoilleen.


  Samalla kaadettiin muutama kokolias leppä rannalta ja pari mäntyä vähän ylempää. Näin saatiin hippunen tilaa lisää, samoin siistyi miljöö. Minä pätkin  rungot samantien klapimittaan.


  Heiguli lastasi ylimääräisen maan ja oksat traktorin lavalle ja Simppa ajoi ne pois. Kaksi ison lavan täyttä niitä kertyi. He vievät myöhemmin vanhat laiturisillat ja pukin pois; poltettavat omiin tarkoituksiinsa, kestopuujätteet jäteasemalle. Samoin tuovat vähän soraa myllätylle alueelle. Homma toimii.
  Me kolme pääsimme varsinaiseen ammattiin, laiturin kasaukseen.

Kaikenlaista naplikoitia...


 ...ajoittaista arssinointia.... 


....hetkellistä ähellystä riitti pitkälle iltapäivään. 


Mutta lopulta voitiin miehissä todoteta: "Siinä se männä vinkertää!"


  Nyt on kaunis sunnuntaiaamu. Takana tappio tällä kertaa paremmalle "rakkaalle viholliselle". Kohta käväistään Hannun kanssa vielä laiturilla. Eilen jäi joku täkkipultti puuttumaan, ja moottorisahasta loppui bensa, joten tolppien tasus on kesken. 
  Antaa säätöjalkojen "hakea paikkaansa". Sitten käydään vielä säätämässä siltojen korkeus veden pinnasta sopivaksi. 

  Tänään on aikomus laitaa potut maahan. Hilppa istuttaa myös ainakin porkkanat, punajuuret ja herneet. Ehkä jotain muutakin; hän on istutuksen aikataulusta vastaava henkilö.
  Iltapäivällä pestään sauna ja saunatupa. Minä kantelen pihakalusteet jossain välissä paikoilleen. Eli meillä on vankka usko siihen, että tästä kehkeytyy vielä kesä. 
  Ajattelin myös, että aloitan leikkimökin kasauksen alajuoksujen asennuksella. Siinä on vähän pähkäilemistä, kun, tietyistä, mutta järkeenkäyvistä syistä, toteutus tulee olemaan ohjeista poikkeava. 
  Haneli on tällä tietoa tulossa kaveriksi ma. tai ti. On sitten Iiriksen mökkeröinen valmis, kun tyttö torstaina saapuu. 

  Nyt aamukahvin keittoon, sitä tietä askareisiin.

  Ps. Tästä tuli varsinainen kuvakirja, mutta kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa. Jopa enmmän, kuin kymenentuhatta. Kun kyse on allekirjoittaneen sanasta.

  PSS. Tuli eilen testattua, että muutama vuosi sitten Lidlistä ostettu kahluuhaalari tekee yhä reiän veteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti