maanantai 8. toukokuuta 2017

KEVYESTI KESKELLÄ KEVÄTTÄ

  Launtaina lopulta tänne päästiin. Muutama satametrinen piti puikkojäissä sohlata. Potinlahti oli myös hieman pohjukastaan jään vallassa. Lauttakahvilan lautalta pääsi Hilpan hakemaan, kun jääsohjossa parikymmentä metriä kynsi.
  Olin aikonut jättää auton Piskolaan, mutta Hannilan Hannu soitti, kun oltiin Parkkilan kohdilla tulossa. Oli juuri ajanut veneen kyliltä mökille, ja kertoi, että sai vaimossa autopaikalta noudettua. Joten suunnitelma muuttui; tavarat lastattiin veneeseen jo Hanelilla, Hilppa sörnäytti auton Potinlahteen. Hyvä niin, normaali järjestys heti kesäkauden aluksi.
  Laitoin vedet päälle, pumpun saunarantaan, etc. Hyvin oli APK hibernoinut; lähti käskystä pelittämään Mikä ettei, monen kuukauden levon jälkeen.

  Eilinen päivä kului pihoja siistiessä. Seitsemästä kahteen siinä aikaa vietettiin, puolen tunnin ruokatunti välissä. Nyt on haravoitu, kukkapenkit perattu, ja rapun vieressä rehottanut ties mikä pensas on leikattu tyviään myöten. Uuden raivaussahan sisäänajo tuli samalla suoritttua.
  Tuli ihan kroppa kipeäksi harvoinnista sun muusta askaroinnista. Vanhan luut eivät tykkää uudenlaisesta rasituksesta. Pari rakkokin, kele, tuli, yksi molempien käsien peukalohankaan. Ei kestä äkikseltään edes haravointia, meikä. On vissiin tullu Mimoosan hipiä.

  Kävin ennen saunanlämmitystä kiepasemassa mutkan Halkoluodoilla. Kalasääksi pesii uskollisesti. Kanadanhanhia näkyi myös. Mutta ei norppaa. Harmi, ehkä toisella kertaa.



  Lätkäilta oli Suomen hampaattomille Jellonille tuskainen ja nöyrryyttävä. No, ei suuria tunteita, minulle. Vaan tulihan tuota peliä katseltua, viitisenkymmentä tehominuuttia. Tai Suomen puolelta tehotonta, tietysti. Kun tilanne oli selvä, oli vuorossa "Nuori Morse" tallenteelta. Islantilainen "Case" on muuten YLE Areenasta jo katsottuna kokonaan. Ihan kelpo sarja. Vaikka kyllä istantilaisten osaaminen tiedettiin. "Medicit, Firenzen valtiaat" on paria jaksoa auki. Kiitos Areena, kun julkaiset kaikki jaksot useista sarjoista kerralla. Ihan passelia touhua, meille huonomuistisille.

  Eilen oli aamulla nollassa, päivällä +5, iltapuoleen vähän enemmän. Toki aurinko ajoittain paisteli. Kelpo keli pihan siistimiseen. Illalla oli aivan pläkä, erimerkkiset rastaat, käpytikka, palokärki ja lukuisa joukko vesilintuja kuulomatkan säteellä pitivät konserttiaan.


  Nyt, kun kello on 5;30, ja olen tovin kirjoitellut, on mittari nollassa, pilvipoutaa. Täällä kun ei viitsi metsään lenkille mennä, on aikainen aamu sopivaa aikaa naputella. Soutuvenkin on vielä toisella puolella. Pitää käydä tänään hakemassa, varmasti jäärippeet Potinlahdesta ovat jo sulaneet. Voin sitten halutessani lähteä aamuisin soutelemaan.
  Macron voitti Ranskan vaalit. Parempi niin. Eli Ranska voitti eilen ainakin kahdella rintamalla; jääkiekossa ja pressanvaaleissa. Noin kokonaisuutena. Vaikka Suomen ja Le Pen'in kannattajat saattavat kysyttäessä olla eri mieltä.

  Veneenhaun ohella olen ajatellut, että tänään otan työn alle piha-aitan nurkalla rehottavan reilun aarin kokoisen vanhan vi......, eikäku vinhan vatukon. Ei se juurikaan marjoja ole tuottanut, ja on ruma silmälle, varsinkin näin keväisin. Vaihdan raivaussahaan sopivan terän ja sörnäytän puskat alas. Uuttahan ne heti puskevat, mutta tulee vähän siistimmäksi, pihapiirin laitama.
  Sahalle pitää myös tänään soittaa. Alpi saa tuoda saharantaan hieman tarvittavaa puutavaraa. Keskiviikkona käyn ne hakemassa, samalla täydentämässä ruokavarastoja. Tarkoitus on sillä reissulla mutkata Piskolan kautta, hakea Hanelilta jyrsin perunapellon tekoon. Tai pelto on ylimitoitettu ilmaus. Mutta jos pienen läntin kokeeksi mylläisi. Mikäli tulos on kelvollinen, voi viljelyalaa pikkuhiljaa suurentaa.
  Keskiviikkoa siis kylille. Huomenna pitää varmaan tehdä Hannilan Hannu kanssa jokinlainen suunnitelma ja aikataulutus yhteiselle laituriprojektille. Eli kun naapurille tulee uusi laituri, viedään heidän entinen palvelijansa Potinlahteen. Luultavasti se hinataan jo tällä viikolla pois tulevan tieltä odottelemaan asennusta neljä veneen yhteiseksi lepopaikaksi.

  Enpä laadi pidemmälle ulottuvaa aikataulua; mennään tilanteen mukaan. Ja sen takaan, että pitkästyminen ei muodostu ongelmaksi. Tästä tulikin mieleen, että muutama kalastastuskunnan pyydysmerkki ja perinteinen yhden vavan uistelulupa pitää Anttolassa keskiviikkona lunastaa. Voin laitaa katiskan pyyntiin, käydä mielenvirkistykseksi putkuttelemassa. Perässä vaappu tahi pelti.
  Pohjaongella voisi myös jokunen päivä käydä. Naapurin isäntä kertoi, näytti myös, hyvän paikan kevättalvella.

  Näillä näkymin saaressa ollaan maanataiaamuun asti. Muutama päivä Hollolassa, perjantaina, 19.5. taas takaisin. Tästä se lähtee, kesä. Olkoot ilmat mitä ovat. Uimassa en vielä eilen saunasta käynyt. Puolustelen sillä, että vesi on niin matalalla, ettei laiturin päähän voi laittaa uimatikkaita. Eikö olekkin uskottava selitys?

  Pian alan laitella aamupalaa esille. Siitä se tämä päivä lähtee kunnolla käyntiin.

Ei kaikki jää ollut vielä eilen sulanut. Nyt en tuohon paikkaan kuitenkaan mennyt palopuhetta pitämään. 


Toisin, kuin edellisellä reissulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti