perjantai 26. toukokuuta 2017

HELA TORSTAI

  Asiat tolallaan helatorstaina. Ja hela torstai takana. Jotkut pakkoruotsin vastustajat saattaisivat vaatia nimenmuutosta. Wholetorstai on ehkä enemmän heidän mieleensä. Mutta se kirkollisista ja kielipolittisista asioista.

  Tiilikaiset tulivat eilen. Iiris oli kuin kotonaan. Varmaan jotain muistoja edelliseltä kesältä oli säilynyt mielessä.

  Heti piti hakea pikkukammarista lelulaatikko ja käydä hiekkalaatikolla. Tietysti leikkimökki piti tarkastaa. Hyväksi havaitsi sen tyttö. Käytännön tenavana hän meni tarkastuskäynnille ruohonleikkuria työntäen. Osaa ottaa hyödyn irti tilanteesta kuin tilanteesta.


  Mukavasti helatorstai kului. Tulokahvit juotiin, ulkona källäiltiin, kanaa grillattiin, illalla saunottiin. Iiris oli uhannut mennä uimaan, mutta oli kuulemma reissu typistynyt varpaiden vilvotteluksi. En ihmettele; vesi on vielä kylmää. Minä olen koko tämän reisuun ajan käynyt joka saunareissu kastautumassa. Ei siellä montaa vetoa viitsi kroolata.

  Saunan jälkeen maistui tytölle vielä jugurtti Bonnesoseella höystettynä. Sitten äitinsä kanssa unta tavoittelemaan.


  Jonia armahdin eilen. Tai armahdin ja armahdin; itse mies uteli, että eikö tänään mihinkään hommiin aleta? Minä sanoin, että huomenna vasta.
  Ensin naputellaan yhdessä vesikate mökkiin. Sen jälkeen minä alan sitä maalailemaan. Siis en vesikatetta, vaan mökkiä. Joni ryhtyy himohommaansa, polttopuiden kärräykseen. Ihan omasta halustaan. Sopii minulle.
 
  Täksi päiväksi on luvattu aurinkoista, vaan ei kovinkaan lämmintä. Mutta jos arska mollotaa, kyllä pihapiirissä tarkenee. Ajattelin, että voitaisiin jossain välissä käydä vähän ajelemassa veneellä. Tänään se on tehtävä; huomiseksi viilenee entisestään, ja sunnuntaina lähtevät Tiilikaiset kotiinsa. No, ehkä iltapäivällä ulapalle sonnustaudutaan.

  Me Hilpan kanssa startataan Hollolaan maanantaina. Tarkoitus oli olla tiistaihin asti, mutta Hollolan kirjasto on eri mieltä. Se ilmoitti, että varaamani Jo Nesbøn "Jano" on noudettavissa, ja se on haettava viimeistään maanantaina.
  Ensi viikon launantaina palataan Anttolaan. Palataan Hotelli Heimarin kautta. Meidät on kutsuttu sinne lakkiaisiin.

  Kyllä  on mennyt toukokuu kiitämällä! Vastahan sitä kytättiin, että jäät lähtevät, pian on jo kesäkuu. No, menköön aika menojaan. Ja ollaan aika lailla saatu tehtyäkin. Eli suunnitellusti mennään, sano vanha aikatauluttaja.

  Nyt on kello lähenee jo seitsemää. Täytyy lähteä kahvinkeittoon. Ettei mene aikataulut ihan persiilleen.

  Iiris muuten hyppäsi veneeseen, kuin vanha tekijä. Ei onneksi ole vesi-, tai venekauhua. Se olisikin pahempi juttu, saariolosuhteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti