torstai 5. tammikuuta 2017

PAREMPIKO KYSYMÄ, KU NÄKEMÄ?

  Autoihin mustat laatikot ja teiden hoito yrityksille? Ihmisiin sirukortit ja terveydenhuolto sekä kevyen liikenteen väylät yrityksille? Rautatiet kilpailuun? Eiköhän tällätä saman tien kunnan-ja kaupungin virkamiehet Varamiespalvelulle ja ulkoisteta hallitus? Eduskunta myös; Kaukoidästä saa varmasti matalapalkkaisempia edustajia.
 
  Aamulla oli -20. Urhoollisesti säntäsin lenkille, häntä koipien välissä palasin varttitunnin jälkeen. Tuuli nimittäin siihen malliin, että fleecevuorisen villapipon läpi ja edelleen aivoihin asti tuntui puhaltavan. Ilma oli jokseenkin v. 2011 otetun kuvan kaltainen. Silloin paleltui toinen poski lievästi, kun uhmapäissäni lähdin Jalkarannasta jäälle tallaamaan.


  Kuuden maissa avasin tv:n. YLE 1:llä tulee radioläetystä ja pyöri tekstiuutisia, vaikka aamu-tv alkaakin vasta klo. 8:00. Niin tuli tekstiuutisia. Olivapa vaan kahden päivän takaisia! Taitaa olla lafkassa lähes kaikki joululomalla. Olis edes joku ollu paikalla tälläämässä testikuvan vanhojen uutisten tilalle. Ja laittanu sen stereotestinauhan päälle.

  Tuossa joulun aikaan tuli puheeksi, kuinka paljon USA:ssa on ylipainoisia. Anna oli sitä mieltä, että suuri syy moiseen on siinä, että köyhät syövät halpaa "roskaruokaa", mikä ei ole kovin terveellistä. Uskottava selitys. Tästä tuli mieleeni uusi sanonta: "Köyhällä ei oo varaa olla laiha!" Se kuuluu samaan katgoriaan, kuin: "Köyhällä ei oo varaa halpaan".

  Olen viime aikoina alkanut sivuuttaa kaikki uutiset, joiden otsikoissa esiintyy sellaisia sanoja, kuin "jopa", "saattaa", "voisi", tai "mahdollisesti". Jatko on usein sellaista spekulointia tai suoranaista potaskaa, että parempi olla lukematta.

  Kaupungilla liikkuessa tulee ihmetelleksi suomalaisten small-talk'ia. Jatkuvasti kuulee: "Sinäkö siinä, Eino? vastaantulijalle". "Oletko käynyt kampaajalla, Mirja?", kahvilan pöydässä hatun pois ottavalle. "Oletko loukannut jalkasi, Esko?" keppien kanssa klinkkavalle. "Terve Laila, onko sinulla lapsi mukana", rattaita tuuppaavalle. Parempiko kyysymä, ku näkemä?!? No, jostakin se keskustelu pitää alkaa. Jos ei säästä, niin itsestäänselvyyksistä sitten.

  No nyt uutisiin, joita saa muualtakin, kuin YLE:n vanhentuneista teksteistä.
  -Turkki epäilee Istanbulin iskusta EU:ta CIA:a, SUPO sentään vielä ilman epäilyjä
  -Patrik Laine taas maalinteossa, hyvä, kun se ykkösvarauskin tuntuu osuvan
  -Muoniossa -41,7, kaikki pelaa, pääkaupunkiseudulla puolet siitä ja junakaaos
  -Danny ja Erika unelmalomalla Thaimaassa, mitä sitte?
  -Jukka Hilden tapaa Obaman tänään, toivottavasti muistaa sanoa terveisiä
  -veneilijät ja motoristit karheina veroista, minä en, niin kauan, kun kävelysauvailu on verotonta toimintaa

  Kävin viemässä Hilpan hommiin. Samalla hain Elinalle elintarvikkeita. Olin sillä aikaa saanut Ruikulta sähköpostilla kuvan. Mies ei juuri maileja viljele. Oli kuitenkin saanut viime keväänä hänen luonaan käydessäni nappaamansa foton lähetettyä. Taitaa mies pikkuhiljaa nörttiytyä.


  Mikähän poseeraus mulla on menossa? Ristolla kamaa pisaa, tää on autiommasta päästä huushollia.

  Nyt lähden rakentelemaan itselleni salaatin. Ei sillä näillä pakkasilla pärjäisi, mutta joulunaika toi hieman vararavintoa. Sen voimin kohti kevättä.
  PS. Hilpan eläkeasia on täsmentynyt. Näillä näkymin rouva pääsee jo maaliskuun alusta vapaarouvaksi. Se tietää runsasta läsnäoloa kevättalvella Avokkaassa. Jos ei odottamattomia/toivomattomia tapahdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti