lauantai 7. tammikuuta 2017

HIIJEN KIUSAOHJELMAT, vai mitä ne on?

  Menin aamulla töhelyyksissäni aukaisemaan fb-kaverilta sähköpostiin tulleen ilmoituksen, missä kerrottiin, että minut on mainittu julkaisussa. Sitten napsautin, että "näytä facebookissa". Joku video sieltä ilmaantui. Kun sitä klikkasin, lähetti, kele, kone minun kavereilleni, tai ainakin osalle, samanlaisen linkin. Kun huomasin, mistä on kyse, laitoin heti varoituksen olla avaamatta linkkiä. Joku varmaan ehti.
  No, minä, nörteistä nörtein, tutkimaan asiaa. Ensin tein kaikille koneille virustarkastuksen. Puhdasta näyttivät. Kun sitten asiaan perehdyin, huomasin, että tuo pannahinen yrittää avata minulle sivuja fb-tililleni. Aikani äplisteltyäni ja todettuani mistä on kyse, sai sivun poistettua. Mutta uusia yrittää kelvoton tarjota. Ja aina eri nimi on sivulla.
  Olen niitä päivän mittaan muutamia poistanut. En ymmärrä, kuinka saan tuon paskiaisen lopettamaan. Vaikka ei kai niistä haittaa ole, jos eivät muille lähettele enää houkutuksia. Ei ainakaan siltä vaikuta.
  Opetus: Peppe, älä aukaise sähköposti-ilmoituksen kautta fb:ia. Ja Peppe, älä avaa sellaista fb-juttua, mikä on jaettu lähettäjän kaikille kavereille. Ja Peppe, älä ylipäätään avaa mitään, mistä et ole varma.
  Voin siis avata kotioven, kossupullon, jos sillä päällä olen, ja linkkuveitsen, jos teen pajupillin. Kaikkeen muuhun avaamiseen, mukaanlukien suuni, sieluni ja pandoran lipas, tulee suhtautua maltilla, jopa välttää, kuin ruttoa.

  Se siitä aiheesta. Suomen sivakoitsijat ovat esiintyneet pirteinä, sivakoikoot pyssyn kanssa tai mäkiloikan jälkeen. Mitä tuo ennustaa omien mm-kisojen alla? Toivottavasti ei samaa, kuin viimeeksi!
  Lunta kuitenkin, noita kisoja ajatellen, on tullut mukavasti. Ja kovasti tuntuvat lumitykit jyrisevän hiihtostadionin liepeillä pakkasilmoilla. Kyllä ne ladut kuntoon tulevat, mäet hypättäviksi. Tai eikö niissä mäissä ole jotkin posliiniladut? Mutta posliialastuloa ei kai sentään?

  "57 kuntaa on kaatumipisteessä", siteeraa IS nettisivuillaan Suomen Kuvalehden artikkelia. Mukana ovat minulle tutummista Puumala ja Kuhmoinen ihan kriisikymmenikössä. Puumalaa olen aina pitänyt vauraana kuntana. Sic transit...., etc. Matti ja Markku, tuskin asiat heti Kerniemelle asti vaikuttavat.

  IL puolestaan varoittaa supertulivuoren purkautumisesta Italiassa. Seuraksena mahdollisesti maailmanlaajuinen katastrofi. En lukenut tarkemmin, koska jutussa esiintyi sana "mahdollisesti".

  Maikkarin uutista päällimmäisenä on, että Helsingissä ihmiset poistavat vauhdilla veneitään rekisteristä. Ehkä mahdollisesti veron vuoksi, kenties. Juttuun liittyvässä kuvassa on muutama soutuvene selällään rannalla. Ei kai Helsinki aio laittaa soutupaattejakin verolle?

  ESS kertoo, että matkakeskuksen robottiparkin epäonni jatkuu. Nyt puhkesi vesiputki. Valmistuminen kuulostaa sijoittuvan jonnekin Olkiluoto kolmosen ja Länsi-metron vastavien välimaastoon. Jos hyvin käy.

  Länsi Savossa kerrotaan myös Puumala-jutusta. Sen lisäksi poreamme on syttynyt Mikkelissä palamaan. Se hyvä puoli asiassa, ettei sammutusvettä ole tarvinnut hakea kaukaa.

  Siinä lyhyt katsaus kotimaan kuulumisiin, vähän ulkomaidenkin. Huomenna pitäisi olla ihan kelvollinen ulkoilusää. Tänään oli niin töppyräistä, että en aamulenkin jälkeen viitsinyt lähteä. Huomenna on toisin. Ei ku loppu-Loppiaista ja arkeenpaluuta kaikille.

Tätä ootellessa......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti