perjantai 27. tammikuuta 2017

ELÄMÄN KOKOISET KEKSINNÖT ja Peppen armeijaan meno

  Maailman tärkeinpiä keksintöjä on listattu moneen kertaan. Nyt julkaistaan Peppen TOP TWELVE (keksinnöt ovat mielivaltaisessa järjestyksessä):
  -kaukoputki
  -kirjapainotaito
  -pari numeroa liian suuri fleece-oloasu
  -tulen teko
  -hakaneula
  -samppajavispilä
  -pyörä
  -höyrykone
  -mutteripannu
  -aura
  -chromecast-tikku
  -sekstantti

  Listalla on sekä ihmiskunnalle merkittäviä, että Peppen näkökulmasta elämää miellyttäväksi tekeviä keksintöjä, seassa yksi täysin tarpeeton lukijan tarkkavaisuuden testaamiseksi.

  Sitten muutamia tulevaisuuden juttuja. Ensin jokunen lyhyen tähtäimen toiveena oleva:
  -koska on jo olemassa sordiino trumpetteja varten, voiko joku neropatti kehittää siitä Trump-sordiinon, tahi jonkun muun henkilöön kohdistuvan äänenvaimentimen (kuitenkin ruotsalaista äänenvaimentajaa Mora'a lempeämmän version)
  -Pinokkiogeeni, mikä voidaan istuttaa kenelle tahansa, presidentistä paaviin, pääministeristä piispaan, virkamiehestä nuorisoseuran lajivalmentajaan YK:n ei kyseiseen tehtävään ehdokkaana olleiden joukosta nimeämän raadin päätöksellä
  -tietokone, jolle ei tarvitse karjua, että mikä mikä v**tu tätä rohjoa nyt vaivaa, ja että pe***le, miksei tuo sa***nan sivu aukea, tai joka tapauksessa sellainen, että se sille karjuttaessa sanoo, että elähä huolehi, yritän parraani, meneppä vaikka ja kissauta kahvit, nii eiköhän tää sitte pellaa

  Keskipitkän tähtäimen lista:
  -von Neumann'in kone, joka tekee noista yllä mainituista tietokoneista kopioita, jotka tekevät itsestään kopioita, jotka tekevät itsestään kopioita , jotka tekevät..........etc. Siten taataan se, ettei tulevaisuudessa kenenkään tarvitse menettää hermojaan tietokoneen takia, vaan kaikille riittää lempeitä versioita
  -edullinen, kevytrakenteinen, häkäpöntöllä toimiva ja robottiohjautuva hydrokopteri (ennakoin epävakaisia talvia ja iän mukanaan tuomia mentaalisia ja motorisia rajoitteita)
  -automaattisesti itsensä tyhjentävä mutteripannu
  -älykankaasta valmistetut oloasut, jotka ovat lämpimiä, viileitä, mukavia ja automaattisesti kaksi numeroa liian isoja

  Lopuksi pitkän tähtäimen keksintöennakointi:
  -ihmisenkaltaiset robotit, jotka poikeavat ihmisestä siten, että eivät ole opportunisteja eivätkä korruptoitavissa. Ne tulevat johdattamaan ihmiskunnan tuhon partaalta kohti elämän jatkumista noudattaen tiukasti robotiikan neljää pääsääntöä

  Keksintöjen vastapainoksi kertausta Peppen armeijaan menosta. Kun palvelukseenastumispäivä koitti, varustauduin Ahos-Ritin jo yhden inttireissun tehneellä repulla ja suoriuduin Mikkeliin. Hörpin oluen, tahi kaksi, Kahverissa. Sitten kävin viinakaupassa ostamassa itselleni kossupullon, saattamassa olleelle Hanelille pienen Champion'in. Pullot laitoin reppuun. Menimme Hanelin kanssa asemalle odottelemaan Kouvolan junaa. Sujautin nurkan takana Hanskin pullon hänen taskuunsa. Kun juna lopulta lähti kaivoin vaunujen välitilassa pullon naukatakseni siivun. Kas pirua; olin antanut vahingossa Hanelille kossun, minulle oli jäänyt snadi Champion! Toisaalta hyvä, olin melko tolkuissani, kun illan hämärtämällä Kouvolan asemalla taivastelin, että mihinhän tässä pitäisi mennä. Äkkäsin armeijan kuorma-autoja, joissa luki määränpää lavojen kyljissä. Aikani haeskeltuani löysi oikea auton, hyppäsin lavalle.
  Kun muutaman päivän kuluttua, alkujärkytyksestä toivuttuamme, oltiin tupakkatauolla, kaksi saman tuvan alokasta, Lähdesmäki ja Leinonen (meidät oltiin sijoitettu aakkosjärjestyksen mukaan), tulivat juttusille. He sanoivat, että olvat tulleet samalla junalla Kuopiosta, kuin mihin olin hypännyt Mikkelissä. He kertoivat nauraen, että Kouvolassa olivat laillani etsiskelleet oikeaa kyytiä, ja kuulleet, kun olin itsekseni todennut: "Vitut miä mihkää Vekaralle oo menossa!"
  Meistähän tuli hyvät kaverit Kuopion poikain kanssa, kävivät kerran viikonloppuvapaalla Anttolassakin.
  Niin että on jos eivät olisi pullot velj'-Hanski kanssa päässeet vaihtumaan, olisin oikeasti saattanut hypätä väärälle lavalle ja päätyä Vekaranjärvelle!

  Pian lähden Hilpan viimeisen työpäivän kunniaksi hänet Lahteen ja kuljettamaan. Tänään menettää Nordea mittaamattoman määrän ammattitaitoa, jonka korvaaminen digitaalisin keinoin saattaa osoittauta työlääksi ja aikaa vieväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti