maanantai 16. tammikuuta 2017

ARKEA JA HUOMIOTA

ARKEA  

  Maanantai. Hilpalla vapaapäivä. Autoon tänä aamuna tehty (lue: teetetty) vuosihuolto. N. 17 000 km/v. on saldo. Huollon hinta 202 €. Mielestäni kohtuulliset huoltokustannukset/v. Toki huollon hinta kallistuu, mitä enemmän kilsoja ja aikaa kuluu. Nyt kuitenkin näin.

  Huomenna Elinalla viimeinen hammaslääkärikäynti, viimeinen ainakin tähän lähtöön. On operaatio kestänytkin, kun käyntien välit kunnallisella puolella ovat reilusta kuukaudesta kahteen. Ja ainakin kerran jouduimme ajan perumaan äidin terveydentilan vuoksi. Siis keikka Launeen Hammashoitolaan on huomenna edessä.

  Ylihuomenna on allekirjoittaneella määräaikaistarkastus (3 v.) Hollolan Hammashuollossa. En ole tainnut loppuvalla kaudella vääräaikaskäyntiä tehdäkkään. Ovat paikat pysyneet paikoillaan. En ole kai vahingossa puraissut Aura-juuston foliokäärettä. Jos näin pääsee käymään, lähtevät, Aaken sanassa", paikat hampaista.
  Nyt on yhdestä takahampaasta tosin paikka, tai sitten osa hammasta, lohjennut. Jo joku aika sitten lohkesi. En ole viitsinyt erikseen aikaa tilata, koska tiedän, että se kestää, mikäli tilanne ei ole akuutti. Eikä tämä ole. Akuutti. Tilanne.

  Torstaina on vapaapäivä, ei  mitään kalenterissa.

  Perjantaina Hempan kanssa kahville. Eli neljälle viikon "arkipäivistä" löytyi merkittyä tekemistä. Huru-ukon hektistä elämää mennään. Periaatteena, ettei kahta tehtävää samalle päivälle, jos mahdollista.

  Reilu viikko sitten ostin liput PoriJazz'iin. Torstaina, 13. heinäkuuta astuu Wilco lavalle, Lehkoset nurmelle. Yöpaikan löytyminen oli taas hakusessa. Kokemäeltä buukattiin Maatila-yöpyminen aamiaisella. Käytäntö on osoittanut, että on aika raskasta ajaa aamusta Poriin, puolenyön maissa lähteä usmuuttamaan kotiin. Kaksi kertaa ollaan Jatseilla oltu; 1. kerralla (2014) yövytiin Raumalla, 2. kerralla (2015) ajettiin Hollolaan. Viime kesänä ei sitten Porissa oltu. Nyt mennään. Eikä välttämättä pidetä kiirettä takaisin, jos hoksataan mielekästä ohjelmaa tai paikkoja siellä päin Suomenmaata.

  Elisalta soiteltiin tänään. ElisaViihteestä kyseltiin. Lipevin kielin, mairein äänenpainottein, kerrottiin soittajalle suodusta mahdollisuudesta tarjota meille monivuotisille vakioasiakkaille ennennäkemättömiä, ällikälle lyöviä ja jopa huligaaninkin naaman peruslukemille saavia tarjouksia.
  "Ahaa", äkkäsin. "Taitaa ElisaViihteen määräaikainen sopimus olla kohta katkolla!"
  Kieltäydyin kohteliaasti noista hyytävistä lisäeduista. Tarkoitus on keväällä luopua, ei ElisaViihteestä, vaan sen digiboxista. Turhaa maksaa boxista, kun yhä enemmän palveluja katsotaan Avokkaassa tabletin ja ChromeCast-tikun kautta. Kotona voi tabletilta jakaa suoraan äly-televisioon. Jos tuollaisen ratkaisun teen, kallistuu nyt kylkiäisenä ollu laajakaistayhteys jonkin verran, mutta parikymppiä kuussa plussan puolelle jäädään. Onhan tuo boxi tietysti älyttömän vaivaton ja nopea käyttää. Toisaalta minulla/meillä lienee aikaa käyttää himpun vaivalloisempaa yhteyttä. M.O.T.

HUOMIOTA

  Kaisa Mäkäräinen voitti viikonloppuna myös takaa-ajokilpailun. Voitti, vaikkei tarvinnut ajaa ketään takaa. Motivaationhan tuossa luulisi menevän, vai?

  Hilppa eläköityy virallisesti 1.3.2017. Käytännössä 17.2.2017 on ensimmäinen päivä vapaaherrattarena. Siitä huolimatta on hänet buukattu päiväksi koulutukseen Helsinkiin Messukeskukseen 30.1.2017. Mikäs siinä, pitää tietysti viimeiset pari viikkoa olla ajan hermolla. Motivaatiohan muuten menee, otaksun.

  Yhdysvaltain armeijan sotilaat ovat jo neljättä kertaa Lapissa opettelemassa arktista sissitoimintaa, vai mitä lieneekään. Eikö niillä ole Alaskassa tarpeeksi arktista? Ei kai. Jenkeissähän sanotaan, että "Kyllä Sodankylä opettaa".
 
  Yhdysvaltalaispariskunnalla harvinainen sairaus: vaimo on allerginen miehelleen. Näin uutisoi IL. Mene ja tiedä tuon harvinaisuudesta. Elämänmenoa 65 v. seuranneena olen ollut huomaavinani, että aviopuolisoiden keskinäistä allergiaa esiintyy melko runsaasti.

  Utsjoella, lienee kirkonkylällä, päättyi kaamos tänään. Ei ole reilua pohjois-utsjokisille, eli nuorgamilaisille, sillä siellä kaamos väistyy vasta huomenna. Mutta tokko kukaan nuorgamilainen sen takia viitsi Kirkolla ajaa. Sitä paitsi ja siksikin, että  Alko sijaitsee Nuorgamissa.

  Meillä alkaa päivän piteneminen näkyä ja tuntua konkreettiseti helmikuun loppupuolella. Eli sitten, kun asia päästään Anttolassa konkreettisesti toteamaan. Konkreettiset maanantaiterveiset Hollolasta, paikasta, missä tämä kuva on maaliskuun alussa 2014 otettu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti