tiistai 24. tammikuuta 2017

HISTORIAN LEHTIEN VAIMEAA HAVINAA

  Istun TRIOssa, kuinka ollakaan CIAOCAFFEessa. Siinä ei liene mitään historillista. Eikä siinä, että kirjoitan tabletilla tätä blogia. Sen sijaan tuskin korvin kuultava, aistein tunnistettava, havina syntyy siitä, että että kirjoitan todennäköisesti viimeistä kertaa TRIOssa CIAOCAFFEessa tabletilla blogia. Tämä johtuu siitä, että Hilppa on viimeistä "iltavuoropäivää" töissä. Lähes viimeistä päivää hän duunailee ylipäätään. Vapaus koittaa virallisesti 1.2.2017, tosiasiallisesti ensi perjantaina klo. 16:30.
  En usko tulevaisuudessa ajelevani Hollolasta Lahteen blogia kirjoittaakseni, vaikka ei paikassa mitään vikaa ole. Joten pistin ranttaliksi; obigatorisen tuplaespresson kylkiäiseksi ostin jäätelöannoksen!

  Eilen oli, jos ei kovin historiallinen, mutta erikoinen päivä Suomen politiikassa: Anne Berner veti takaisin väylähanke-esityksen. Sipilä vissiin älysi, missä kansalaisten raja kulkee, ja ilmoitti, ettei autoveroa poisteta, joten Bernerin oli helppo perua sillä varjolla koko hanke. Liekö Keskusta ennakoi lähestyviä kuntavaaleja noilla päätöksillään? Ja jos, onko päätöksillä enää vaikutusta vaalitulokseen? Siis näillä perumispäätöksillä. Väylähanke-esityksellä luultavasti on.

  Puolustusministeri Jussi Niinistö lyttäsi reserviläisten enentyneen hakeutumisen siviilipalvelukseen. Niinistö sanoi mm.: "Minun on kuitenkin vaikea nähdä, että sadat reserviläiset olisivat varusmiespalveluksen suorittamisen jälkeen kokeneet sellaisen eettisen herätyksen, että aseellinen palvelus yhtäkkiä olisi vastoin heidän vakaumustaan. Vaikuttaakin siltä, ettei kaikilla reservistä siviilipalvelukseen siirtyneillä ole puhtaita jauhoja pussissaan. Nämä henkilöt eivät ansaitse arvostustamme."
  Ja: "Kyse ei, ainakaan vielä, ole suuren mittakaavan ongelmasta, mutta tärkeästä periaatteellisesta kysymyksestä. Ei reservistä noin vaan pidä voida lähteä eikä Suomea jättää puolustamatta vain siksi, että asepalvelus ei enää huvita. Reservikarkurit nakertavat järjestelmämme uskottavuutta."

  Jos ihminen, olkoon hän nuori, keski-ikäinen tai vanha, kutsunnoissa käymätön tai reserviläinen, nostoväkeä tai "ruununraakki", päättää olla tarttumatta aseeseen, hän ansaitsee kaiken mahdollisen arvostuksen ja kunnioituksen rohkeudestaan ilmaista oma vakaumuksensa. Hän ei ansaitse ministeritasoisen ihmisen, eikä kenenkään, jos niikseen tulee, vakaumukseensa kohdistuvaa kyseenalaistamista. Saatikka hänen kuukauden loppupuolella mahdollisesti pussin pohjalle jääneiden jauhorippeiden hygieniatason riittävyyden ehdollistamista.
  Jos kärjistämään lähdetään, niin mitä täällä pitäisi puolustaa; vaikka Suomeen tulisi uusi hallinto meiltä, muualta, ties mistä, on vaikeaa kuvitella, että se olisi huonompi, kuin nykyinen.
  Tuo oli kärjistys, joten ei kenenkään pidä hernettä nenäänsä vetää, hihojaan polttaa, eikä karvareuhkaansa pilata sen päällä hyppimällä. Tulinpahan vaan sanoneeksi. Kyllä Suomen itsenäisyys ja vapaus ovat tärkeitä asioita. Niitä vaan tunnutaan nakertavan aivan muiden, kuin sotilaallisten toimien ja uhkien kautta.

  Nykytalvien paradoksi: Maassamme joudutaan paikka paikoin kolailemaan lunta koska maassamme ei ole paikka paikoin lunta. Saimaalla on alkanut usealla seudulla norppien pesäkinosten kasaaminen ja Hollolassa kolaillaan lunta Finlandiahiitoladuille. Talkoovoimin molempia hommia tehdään. Tärkeitä tehtäviä molemmat. Mutta mikäli minulta kysytään, on harvalukuisten norppien pesinnän onnistuminen tärkeämpää, kuin moninkertaisen hiihtäjäjoukon suksenpohjien säilyminen naarmuttomina.

  No, se siitä. Täällä Kauppakeskus TRIOn 2. kerroksessa on kello nyt 17;52, ja on melko rauhallista. On se tietysti muuallakin, kello 17:56, tai nyt 17:58.  Ainakin Kiovassa, Ateenassa, Tripolissa ja Kapkaupungissa. Siihen, kuinka hiljaista tai ruuhkaista on Kiovassa, Ateenassa, Tripolissa tai Kapkaupungissa, en osaa sanoa mitään, en lähde edes arvailemaan. Sillä se ei ole oleellista. Oleellista on, että nyt, kun kello on 18:08 Kauppakeskus TRIOn 2, kerroksessa, ja on melko rauhallista, aion kerätä tabletin sekä näppiksen laukkuun, viedä käytetyt astia niille kuuluvaan paikkaa, lähteä pisoaarin kautta pohjakerrokseen K-Supermarkettiin, ostaa eightbagin Benecolin jugurttipohjaista tehojuomaa (riipaisen sitä aamuisin ennen lenkille lähtöä), sekä rasillisen pastilleja (LÄKEROL DENTS Sitruuna), leimata samalla pysäköintihallin lipun (yli viiden euron ostoksesta saa tunnin ilmaista parkkiaikaa), ja dallata Kauppakeskus TRIOn 1. kerrokseen, sen Päijänneaukiolle, odottamaan ikeen alta vapautuvaa Hilppaa. Kukaan ei liene erimieltä siitä, etteikö tuo edellä lueteltu olisi oleellista? Eli poistun suorittamaan itse itselleni asettamani oleelliset toimenpiteet. Kirjoittelemisiin.

  PS. Kello on nyt TRIOn 2. kerroksessa, Kiovassa, Ateenassa, Tripolissa ja Kapkaupungissa 18:04, mikä ei sinällään ole niinkään oleellista.

  Varmaankin parin viikon kuluttua ollaan noita maisemia katselemassa.... 


....eikä aikaakaan, kun maisema on jo tämän kaltainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti