maanantai 9. tammikuuta 2017

MIKS' MAALIMASSA....?

  Haittaepsodin saatua onnellisen lopun on aika etsiä uusia vaikeuksia. Tai ainakin kirjoittaa. Jospa aloittaisin sillä, että herra Veroherra oli postittanut minulle alkaneen vuoden veroprosenttini. Hän oli viisaudessaan, jotta kaikilla Suomenmaassa olisi hyvä olla, nostanut mitättömän eläkkeeni mitätömän veron määrää 3,5 prosenttiyksikköä. Jos kerran niin on, niin sitten on. En ole koskaan veroista valittanut, niitten määrästä marissut. Nyt pidetään puhelinta vuotta kauemmin ja siirrytään toisen luokan ruokamakkarasta kolmanteen kategoriaan. Toivottavasti valtio käyttää minulta muutamat (vuodessa) saamansa lisäsataset asialliseen tarkoitukseen.

  Nyt, kun tuli finanssiasiat laitettua ruoteliin, voidaan puhua tärkeämmistä.  Olen nimittäin taas TRIOssa ja CIAOCAFFEessa. Taitaa muotoutua tavaksi. Hilpalla kun on ma. ja ti. hommia ilta seitsemään, ma. jumppaa 18-19, ti oikeita töitä. Eli kun on kotona pitkä päivä yksikseen oleskella, tulee lähdettyä tablettilaukun kanssa ihmisten ilmoille. Vajaat kaksi kuunkiertoa saattaa näitä raportteja TRIOsta tulla. Maaliskuun alusta raportointipaikka siirtyy enenevässä määrin Avokkaan pirtinpöydän päähän. Rouva siis jättää pankkineitien ihmeellisen maailman. Kyllästyi jo 40:ssä vuodessa. Ei minkäänlaista pitkäjännitteisyyttä!
  Oikeasti korkea, ja hyvä, aika on Hilpan jättää nuo hommat. Sivusta seuranneena voin sanoa, että ihan mahdottomaksi kaikkine muutoksineen ja uusine, jatkuvasti vaihtuvineen "strategioineen" on virkailijoiden duuni rahoituslaitoksissa mennyt. Luulen, ettei Hilpalle ikävä iske, vaikkei joka aamu tarvitse lähteä kohti kaupunkia.

  Siitä tulikin mieleeni; onko neljännen luokan ruokamakkaraa? Kun minun eläkkeeni taskuun jäävä osuus pienenee yhden makkaraluokan verran vuodessa, pienenee rouvan ansio paljon enemmän. Olisi hyvä aloittaa tulojen ja menojen balansseeraaminen tuolla makkaratempulla, jos pelkästä peittaamattoman viljan jauhoista tehtyä makkaraa edes löytyy.
  Joo, tulot pienenee. Ei se sen kummoisempi ongelma ole. Menot tulojen mukaan, ja kaikki toimii. Avokkaan kasvulavarivistö saattaa saada lisää pituutta, pienen perunapellon paikka on jo mietittynä. Tuosta pottumaasta välihuomautuksena: Tämän tabletin kirjoitusohjelma haluaa aina tällästä oman versionsa naputtelemastani sanasta. Kun äsken kirjoitin "perunamaa" ja napautin välilyöntiä, muutti tämä kehno sen muotoon "peruNapoleon!" Mikä hiton logiikka tuossa oli? Pitäisi vaihtaa kirjoittimen asetuksia (kone tarjosi tuohon "kirjoitti Men"). Mutta en oo viittiny, olen opetellut, kuinka ohitan laitteen ehdotukset.
  Taas asiaan. Oikeasti meinataan pottumaa laittaa. Hanelilla taitaa olla moottorikäyttöinen jyrsin, ettei tarvitse ihan käsipelissä maata muokata. Mistähän saisi Savon punasta siemenperunaksi? Kesä-, sekä tavallista kurpitsaa voisi lavoille laittaa kasvamaan. Salaattia, hernettä, retiisejä, persiljaa, papuja, sipulia, mm. on myös istutettava. Katiskalla ahvenia, uistimella haukia potun makua muuttamaan. Eihän noista kovin isoa osaa vuoden ruokakiintiöstä täytettä, mutta jauhomakkaran välissä tervetullutta vaihtelua, uskon.

  Luin juuri edellä kirjoittamani tekstin. Oli sinne jäänyt konepahalaisen luomia sanoja. Mm. "marissut" oli muuttunut muotoon "Maria Sit". Tarkkana saa olla, kun ketun pesällä. No, kotona ja pc:llä viimeinen tarkastus tulee tehtyä, sillä en aio tätä vielä ilmoille lähettää. Alan näet hiljalleen kasata kamppeitani, lähteä kohti Hilpan kuntoilupaikkaa.

  Nyt on syöty kinkkukiusausta. Kiusausta, mitä Hilppa teki kinkunjämistä hernesopan lisäksi. On katsottu myös Emmerdalet tallenteelta. Vierotusoireet olivatkin melkoiset, kun kaksi viikkoa olisi pitänyt katsoa "Suomen surkeinrta nikkaria", vai mikä se oli? Ei kuitenkaan tullu katseltua. Ainoa Nikkari jota katsella voisi on Esko. Mainio näyttelijä. R.I.P.

   Tuolla TRIOssa istuessani soitti kesänaapurini, lahtelainen H.H. Kertoi heidän olevan mökillä, ovat eläkkeellä molemmat. Sanoi jäätä olevan reilut kaksikymmentä senttiä. Ja hiljaista kuului olevan. Katteeksi kävi! Kerroin, että maaliskuusta alkaen ollaan saaressa mekin. Odotan malttamattomana.


  Kun alussa kirjoitin, että  voi hakea uusia vaikeuksia, niin pitihän se tehdä! Sain auton parkkiin Hilpan jumppapaikan eteen. Oli aikaa vielä puolisen tuntia, joten käppäilin Sokokselle juomaan santsikahvit. Kuinka ollakaan istui viereisessä pöydässä kolme raavasta suomalaista. Heitä ilmiselvästi närästi muutaman pöytävälin päässä istuva seurue. Kuusi alle kaksikymppistä nuorta miestä, Pohjois-Afrikasta kotoisin, päättelin. He istuivat ihan rauhallisesti, naurahtelivat välillä hieman. Yksi äijistä alkoi kovaan ääneen julistamaan, että on se kumma, kun ei vahtimestaritkaan aja noita ulos! Toiset komppailivat ryhdikkäästi. Aikani kuuntelin. Lopulta en malttanut olla kysymättä, että miksi heidät pitäisi poistaa? Silloin alkoi tulla palautetta meikäläiselle. Oli helppo olla provosoitumatta; niitä oli kolme, kaikki isompia ja nuorempia, kuin minä. Toivotin hyvää illanjatkoa. poistuin takavasemmalle.

  Tuon takia vaihdoin jo kerran kirjoitetun otsikon. Eli miks' maalimassa tässä maailmassa on niin paljon vihaa, itsekkyyttä, tietämättömyyttä ja tyhjänpäiväistä uhoa? Onneksi reilun viikon kuluttua planeettamme vaikutusvaltaisin ihminen on Donald Trump!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti