tiistai 19. heinäkuuta 2016

PUSSITUSTA

   Otsikko ei viittaa nuorten koris-eeämmiin, vaan....
  Aamun askar: kanttarellien hienonnus (Peppe), höyrytys, pussitus ja pakastus (Hilppa). Viikko sitten vajaa kymmenen annospussukkaa, nyt muutamia enemmän. Talven kanttiskiintiö alkaa olla jäissä. Nyt tatteja, torvisieniä ja rouskuja odotelemaan. Ja syksyn suppiksia, tietty.

  Lisää pussi-, ja puutarha-asiaa: Edesmennyt sisareni Ritva toi v. 2010 Itävallasta pussillisen kukansiemeniä. Hilppa löysi sen keväällä, istutti yhden penkin päähän. Siis istutti erään penkin päähän, ei istuttanut yhtä penkin päähän. Viikonloppuna oli ensimmäinen, nimeltään ja muodoltaan tuntematon, avannut kukkansa. Kävis vaikka Suomen kansalliskukaks.


  Samaan penkkiin rouva kylvi myös työkaveriltaan saadun siemenpussin sisällön. Pussin kyljessä luki "Hilppa". Nyt siis tiedämme, minkä näköinen on Hilppa.


     Hanelin porukka käväisi Tiilikaisia moikkaamassa ja päiväkahvilla sunnuntaina. Toivat uunituoreen mustikkapiirakan mukanaan. Maistui kaikille, Iiristä myöten. Tyttö oli heti hyvää pataa Annin kanssa.


  Myös puuntuhoojan toukka kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Vaikka tuokkia näkee joka kesä, itse perhosen olen onnistunut havaitsemaan vain kerran. Johtuu kai sen vaatimattomasta ulkonäöstä ja omistani suuresti poikkeavista tavoita; se näet liikkuu öisin.


    Tiilikaiset on vielä huomiseen Avokkaassa. Nyt sielläkin on hyvä keli. Ovat virittäneet Iiriksen uudenkarhean uima-altaan. Anna lähetti just kuvia. Kyllä likan nyt kelpaa! Anna muuten viestitteli samaan syssyyn, että ovatkin saaressa torstaihin asti, jos, ja kun, ilma on noin hyvä. Oikea ratkaisu, nyt kannattaa nautiskella


  Se on sitten hellekausi tulossa, sanoo säätieteilijät. Eipä noita ole juuri tälle kesälle ollutkaan. Vaikka minulle piisaa parinkympin lukemat. Metsään pitää kuitenkin viikonloppuna mennä; muistikat ovat hippeimmillään, sienitilannetta pitää kartoittaa. Se alkaa myös olla paarmakausi päällä, ja helteellä ne jumalattomat ovat aika ärhäköitä. Eikä niihin "Ohvit" tepsi. Vaan on noihen kanssa ennenkin pärjätty.

  Kohta pitää lähteä liikkeelle; Hilppa menee taas puoli kahteentoista duuniin. Käyn nakkaamassa cityyn, käyn kaupassa, parissa. Ehkä ip. tulee äleydyttyä taas pyöräilemään. On "sunny afternoon" edessä, ei sitä viitsi sisällä viettää. Ja kun päijät-hämäläisissä maisemissa poljeksii, saattavat Turkin puhditukset ja Trumpin kotkotukset pysyä pois mieltä kaihertamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti