torstai 21. heinäkuuta 2016

KOSMINEN ELÄINTARHA

  Astrofyysikko Neil deGrasse Tyson sanoi taannoin, että on ihmiskunnan etu, jos meitä huomattavasti älykkäämpi sivivilisaatio ei pidä maapalloa naurettavine asukkeineen uhkan arvoisena. Hän visioi edelleen, että on mahdollista, että joku superäly saattaa pitää meitä kosmisena eläintarhanaan, minkä kohtaloa ja tulevaisuutta, edesottamuksia ja reaktioita se suupielet virneessä, edellyttäen, että sillä on suu, seurailee.
  Ihan lohdullinen visio; jos se on totta, niin se tarkoittaa sitä, että emme olekkaan niin helevetin tyhmiä, vaan meitä manipuloidaan.


    Mutta karu totuus lienee, että me ollaan niin helevetin tyhmiä. Toisaalta, mitä muurahainen ymmärtää kekoaan katsovasta ihmisestä? Tai sisäistääkö kukkakärpänen, että nyt se Peppe nappaa kuvaa, ja sukaisee siivet ojennukseen?


Ei varsin varmaankaan. Samalla lailla ei ihminen ehkä ymmärrä häntä tarkkailevaa, ajatuskyvyn ylitse menevää olentoa. Ovatko uskonnot saaneet alkunsa siitä, kun joku, tai jotkut, ovat ajan saatossa saaneet pientä vihiä meitä silloin tällöin mulkaisevasta supersivilisaatiosta? Kukapa tietää? Minen ainakaan.

  Tiilikaiset palaavat jatketulta lomaltaa Anttolasta tänään, me menemme sinne huomenna. Helteeseen mennään, luulen. Anna oli eilen kerännyt jonkin verran relluja. Hyvä, kun kävi pois, ennen kuin menenivät överiksi.
  Mustikkaa pitää käydä haalimassa, Piskolassa olisi määrättömästi puutarhavattuja, sieniäkin pitää, ainakin syömään asti, kerätä, luultavasti ainakin uusi nurmikko on leikattava. Hujahtamalla se viikonloppu taas kuluu.

  Vennään yleisurheilijat on sitten pois Rion radoilta. KOK pättää kai sunnuntakina muiden lajien venäläisedustajien kohtalon. Hyvä, että räikeistä rikkomuksista rangaistaan. Herää vain kysymys, kuinka pontevasti esim. Norjan hiihtäjien käytäntöä on pengottu? Tai Kiinan urheilijoiden? Niin se vaan menee, että niin kauan, kun urheilussa menestys tuo maallista mammonaa menestyjälle, julkisuutta ja arvostusta tämän edustamalle valtiolle, vilunkia tehdään sumeilematta. Siitä touhusta on olympismi melko etäällä.

  Lähitulevaisuus näyttää, kuinka Rio ylipäätään onnistuu järjestelyissään zika-viruksen, saasteisten vesien ja turvallisuusongelmien keskellä. Toki kaiken soisi sujuvan hyvin, mutta.....

  Tuli taas katsottua yksi jakso "Kuun pimeää puolta." Taisi olla 1. kauden osa 13/16. Kohta olen täynnä Ladoja, Volgia, mustavalkotelevisioita, puhelinkioskeja, miliisiunivormuja, votkaa, savukalaa sekä leveitä housunlahkeita ja vielä leveämpiä paidankauluksia. Mutta aina vaan jaksan tuijottaa. Eikä kesäuusintojen kyllästämästä tarjonnasta, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, juuri muutakaan löydy.

  Mutta nyt starttaan Lahteen. Monivuotinen punkintorjujamme Kyolic on loppumassa, pitää käydä sitä ostamassa. Kun Hilppa vapautuu päivän ikeestä, mennään Lidlin tarjoukset poimimaan. Jotakin varmasti löytyy saaren menuuta rikastamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti