tiistai 9. helmikuuta 2016

TRION TRIVIAA

  Triossa taas. Hilpalla on duunia kuuteen, tai 18:10:een asti, jos tarkkoja ollaan. En jaksanut kotona lojua, siis usmuuttelin tanne. Jos oli hiljaista himassa, niin hiljaista on Triossakin; lienee kelivaikutus aistittavissa. Nuoret eivat ole yhta hanakoita vesisateessa kokoontumaan, kuin puotakelissa. Eika nay elakeihmisiakaan juuri oleva. Jopa autohalli oli harvinaisen tyhja.

  En aina kehtaa ilmoja moittia, mutta sen kerron, etta aamulla tormasin urhoollisesti lenkille. Kun olin alhosta paassyt nippa nappa maen paalle, alkoi satamaan. Vetta. Joten rupeama lyheni puoleen tuntiin. Jos alkaa kunto rapautumaan, paino nousemaan, keta syytan, mista haen korvausta? Ja minahan en lahde mihinkaan salille turjakehtimaan. No, jos ei ilimat muutu, muuttukoon ruokavalio. Olen nimittain kahdesti karderobiani joutunut uusimaan; toistakymmenta vuotta sitten, kun paino nousi, vajaa kymmenen taakse pain, kun se taas laski. Nyt ajattelen, etta hyvaksi kokemiini farkkuhin pitaa mahtua, ja palttoon alle taytyy sopia villapusero, kun sita kaivataan.

  En muuten aivan sontaa tuossa puhunut; helposti tulee 2-5 kiloa Pertsalle lisamassaa, jos muutaman paivan laistaa liikunnan, ilman ajatusta ruokaa suuhunsa appaa. Joulun aikaan tuli nelisen kiloa ylimaaraista. Lenkit olivat satunnaisia, ruoka hyvaa, suklaata, torttuja, pahkinoita, pipareita ylen maarin. Helposti kilot tulevat, tiukassa istuvat. Ja niin se on, kuin nimelta mainitsematon persoona Anttolassa mainitsi komeaa vatsakumpuaan taputellen: "Kaunis katsella, kallis kasvattaa!"
  Joku saattaa ajatella, etta olen jo seonnut koko hiijen kunnon hoitamiseen, kun siita niin usein kirjoitan. Tiija hanta, seonnut ja seonnut. Liikunnasta ja terveellisemmasta ruokavaliosta on joka tapauksessa tullut ajoittain hieman lipsuva elamantapa.
  Kello on 17:30, Hilppa soitti, etta onkin  jo tulossa. Lopetan talla kohtaa, jatkan kotona Emmerdalen jalkeen. So long!

  Nyt on Emmerdalet livenä ja Banks tallenteelta katsottu, pöytäkoneen ääreen istuttu. Samoin on punainen lanka jutusta kadonnut. Jotain oli Triossa mielessä, mutta äkkilähtö on sen kai häivyttänyt. Mitäpä siitä, ehkä se joskus palautuu. Niin, jos tärkeetä oli. Oon kuin ystäväni Ruikku; joskus kun soittelee, enkä ehdi vastata, vaan soitan hetken päästä hänelle, ei mies ole ihan varma, miksi minulle soitti. Eikä vissiin aina ihan varma, että ees soitti. Mutta yhdestä suusta, sovussa ja yhteisymmärryksessä toteamme, että jos se oli tärkeää, kyllä se joskus mieleen palautuu. Ei oo kai ollut. Tärkeää. Koska ensimmäistäkään jälkipaikkausta asioihin ei ole tullut.

  Mutta nyt minulle palautuu jotakin....joo, sitä olin vielä tuolla Lahtikaupungissa sanomassa noista kuntoni vaalimisyrityksistä, että hieman pidemmän ja terveemmän loppuelämän uskossa niihin olen ryhtynyt. Uskoahan voi, takeita ei tietysti ole. Toisaalta en ole huomannut salaatin syönnillä tai aamulenkeillä olleen päinvastaistakaan vaikutusta. Että näillä mennään, sano Pertsa, käyköön miten käy.

  Pikaisesti uutisotsikoita äsken vilkaisin. Saksassa junat rytistelivät oikein kunnolla. Ikäviä juttuja.
  Ikävää on myös se, että Nurmijärvellä on maanrakennusurakoitsija ajanut luvatonta maajätettä 3800 kuormallista tilatulle maisemointikohteelle. Maisemasta en tiedä mutta pohjavesien kerrotaan olevan vaarassa. Aika hyvä urakka on ollut; urakkasumman lisäksi on tekijä saanut vielä roinansa hävitettyä ilman kaatopaikkamaksua.
  Intiassa epäillää bussikuskista tuleen ensimmäinen meteoriitin tappama ihminen. Tasapuolisuuden vuoksi kuulostaa oikealta. Niin monta lajia, dinosaurukset mukaan lukien, niiden arvellaan jopa sukupuuttoon saattaneen.

  Aamulla lisää uutisia nauttimaan. Nyt iltatoimiin. Aion näet klo. 5:00 lähteä urhoollisesti yrittämään normaalisuoritusta. Ainakaan ennuste ei sadetta povaa, liukkautta kyllä saattaa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti