torstai 25. helmikuuta 2016

HUTTUA TUUTISTA

  Vuosia nuoremmaksi, Huvila&Huussi, Poliisit-Kotihälytys, Candice sisustaa, Sinkkuillalinen, Neljät häät Amerikassa, Supernanny Euroopassa, Huippumalli haussa, Ruotsin miljonääriäidit-Maria&Mindy, Täydelliset naiset, Huipputatuoija haussa, Amerikan rumimmat tatuoinnit, Poliisit, Suomen tulli, Myyntimies Jethro, 5D: Naisten seksitunnustukset, Grand Designs Australia, Upeat skandikodit, Cheshiren täydelliset naiset, NYC:n täydelliset naiset, Autotallien metsästäjät, Huutokaupan metsästäjät, Liian ruma rakkauteen?, Suuremmoiset morsiamet, Tosielämän hätäpuhelut, Kenet ihmeessä nain?
  Tuossa muutamia poiminta maanantain (22.2) tarjonnasta kaupallisilla maksuttomilla kanavilla. Onneksi Elisaviihteessä on jotain 3000 h tallenustilaa, en muuten hommasta selviäisi.
  Totta puhuen, tuo hutun määrä, mitä meille suolletaan siitä hyvästä, että saamme katsoa kolmasosan ajasta mainoksia, on ällistyttävä. Enkä ole nimennyt lainkaan "puolivillaisia" ohjelmia. Jos sen tekisin, ei ohjelmistoon paljon sitten jäisikään. Ja kuitenkin jollakin henkilöillä ja tahoilla on otsaa ehdottaa YLE:n toiminnan lopettamista!  Jotain rotia, pyydän, toivon, vaadin!
  On YLE.n ohjelmistossakin huonoja valintoja, ylilyönteä ja piirteitä kaupallisten kanavien mukaisen  hömppähuuhaatarjonnan lisäämiseen. Valtaosa ohjelmista on kuitenkin laadukasta, sarjat tasokkaita, uutisointi objektiivista. Se ei siis käy muutamien pirtaan. He kai ajattelevat, että "kenen leipää syöt, niiden lauluja laulat" sanonnan nykyversio kuuluu "kenen kanavia katsot, niiden ajatukset omaksut".
  Eläköön valinnanvapaus, myös katsomiesi kanavien kohdalla. Mutta mieluumin niin, että on jotain asiallista valittavaa.

  Minulta alkavat näemmä aiheet olla vähissä. mutta siitä puhutaan, mikä sapettaa, mikä menee yli ymmärryksen, minkä kokee kummalliseksi. Toisaalta, jos televisiokanavien esittämät ohjelmat olisi ongelmista suurin, olisi pallomme hyvä paikka elää. Lopetan täten valittamisen, sikäli, kun yllä olevaa voi valituksena pitää.

  Kävin taas lumikenkäilemässä, Messilän golfkentän laitamia kuljeksin. Lunta on mukavasti. Etelä-Suomen hiihtoloma näkyy; aika paljon on hangilla kuljettu. Aurinkolasit päähäni tälläsin, mutta ei oikein jaksanut mollikka esiintyä. Muuten keli parasta A-luokkaa.


    Siellä tallatessa tuo ohjelmatarjonta mieleeni pälkähti. Varmaan siksi, että eilen suoritin viikottaisen rituaalini. Ostan aina keskiviikkoisin Ilta-Sanomien tv-lehden. Sitten käyn sen summittaisesti läpi, laitan mielenkiintoisilta tuntuvat jutut tallenukseen. Lähinnä katson tietysti elokuva-arvostelut ja uutuussarjojen esittelyt. Kursoorisesti silmäilen kuitenkin myös joka kanavan ohjelmat. Siinä sitä huomaa, mitä on tarjolla. Taas tuohon takerruin, mutta piti mainita, selvennyksen vuoksi. Että ette luulisi minun aivan yötä-päivää painiskelevan tv-ohjelmien tason kanssa.

  Totuuden sanoakseni enimmäkseen ihan muita juttuja mielessä pyöri Messilän hujakoilla. Lähinnä muuan kohta deadlinen saavuttava asia. Sen hoitaminen tuntuu välillä turhan työläältä. Ei tiedä, nostaisko kädet pystyyn, vai mitä tekisi? Mutta katsotaan, kuunnellaan, odotetaan. Olen liian vanha hermojani tuollaisten asioiden kanssa pilaamaan. Mikäli niissä mitään pilattavaa enää on.


  Tänään Hilppa pääsee jo neljän kantissa. Tavaksi tullut kauppareissu Lidl'iin on edessä. Hamstrataan viikonlopun ruoat, pääosin ainakin. Monasti käy niin, että joku hyvä ruokatarjous on hyllystä illan suussa loppunut. Sitten Peppe menee perjantaina aamusta ostokset paikkomaan. Näin se toimii. Lauantaina käydään vain tuoreet leivät. Joskus lauantaitarjouksissa on myös jotain sopivaa. 
  Rutiinien kyllästämä on ihmisen elämä. Mutta rutiinit luovat ja tuovat turvallisuutta. Ne tekevät elämän selkeäksi, suoraviivaiseksi ja helposti hahmotettavaksi. Rutiineihin on hyvä silloin tällöin ottaa etäisyyttä, sanotaan. Toiset kutsuvat sitä sielun tuulettamiseksi. Taidan olla melko kalkkis; tuntuu, ettei sieluni kaipaa mitään ristivetoa. Tai ehkä kuitenkin. Tarkemmin ajateltuna ajoittainen suursiivous sielun syövereissä saattaisi piristää.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti