lauantai 27. helmikuuta 2016

LAUANTAIN TOIVOTTOMAT

  Aloitetaan Sanomalehtikatsauksella. Päivän katsaus on määrärahojen puutteessa typistetty koskemaan ainoastaan  Etelä-Suomen Sanomia.

  "Kymmenen vuotta pitää vielä kestää" kirjoittaa lehti Lahden koulujen rakentamis- ja korjaussumasta. "Sen jälkeen voidaan jatkaa ylläpitokystannuksin", kertoo asiasta kuultuna toimitilajohtaja M. K.

  Myyntiin tulevaa Lahden vanhaa linja-autoasemaa kaavaillaan palvelemaan vuoden 2017 hiihdon mm-kisoja. "Asiaa kartoitetaan kisajärjestöjen kanssa". Bussiliikenne siirtyi uuteen matkakeskukseen helmikuun alussa. "Nyt katsotaan, kuinka paljon tiloja voidaan hyödyntää. Se ei tarkoita, etteikö rakennusta päästäisi myymään", lehti jatkaa. "Kisa-aikaisesta toiminnasta tulisi vain rasite joksikin aikaa".

  Ilmojen haltia ovat suosineet Finlandia-hiihdon järjestäjiä. Hiihtäjät pääsevät tänään ja huomenna huippukuntoisille laduille. "Kaikki on sujunut käsikirjoituksen mukaan. Rata on valmistunut kuin elokuvissa", iloitsee haastateltava ratamestari J. L.

  "Ole trendikäs, älä siis huolittele kampausta", kerrotaan muotisivulla. "Kesän 2016 muotikampaus syntyy lähtemällä töihin suoraan sängystä". Jutussa ei kerrota, kuinka työttömien tai eläkeläisten tulee toimia ollakseen trendikäs. Luultavasti leipäjonoon on hienoa ilmestyä ruokkoamattomana. "Mutta muista: ei saa näyttää liian siistiltä!", lehti lopettaa. Sanomalehtikatsauksen toimittajalla on epäily, että Kaarina Suonperä ei ole kyseistä artikkelia kirjoittanut.

  Sunnuntaina pelataan Takkulassa toiset Pölkkygolfin mm-kisat. Kentällä on yhdeksän 90-120 metristä väylää. Laji on saanut nimensä puupölkyistä, mitkä toimivat "reikinä". "Tämä on ollut pölkkygolfille vaikea talvi", kertoo mm-organisaattori K. H. "Nyt kenttä on kuitenkin sellaisessa kunnossa, kuin sen mm-kisoissa pitää ollakin", jatkaa organisaattori. Takkulan kentällä pelataan talvisin  noin 10 000 kierrosta.

  "Niinistö kuin uusi Koivisto", kirjoittaa lehti suurella otsikolla. "Presidentin roolin kasvu johtuu kansallisesta tarpeesta", uskoo asiantuntija. "Niinistö käyttää valtaoikeuksiaa saadakseen sanansa ja sanomansa perille". On se uskottava, kun jutussa on kuultu asiantuntijaa.

  Lopuksi Päivän näppis: "En tarvitse älypuhelinta, koska oma älyni vielä pelaa".  Tarpeellinen havainto. Mutta pelanneeko äly kun on kyse laskujen maksamisesta, navigoinnista, lähimaksamisesta, bussilipuista, etc. No, ehkä näppiksen näpyttelijän äly ei enää pelaakkaan niin moitteettomasti, kun nuo toiminnot tulevat välttämättömiksi.

  "Maamiehen tietolaari" on tältä päivältä peruttu, koska lomalla olevalle toimittajalle ei saatu lomittajaa. "Merisää" ja "Lauantain Toivotut" toki ovat omalla paikallaan. "Viisasten Kerho" kokoontuu seuraavan kerran, kun Suomeen on kasvanut muutamakaan viisas ohjelmassa esiintymään. "Hyvää iltaa, nimeni mr. Cox"-kuunnelmasarjasta  esitetään 20-osainen tarina "Tytöllä oli sata nimeä" vuodelta 1966. Kesällä on vuorossa Sir Arthur Conan Doylen "Baskevillen koiran" uusinta.
  Älkää myöskään unohtako huomista "Musiikkia rattopojan levoksi"-ohjelmaa.  Myös kansan rakastama "Politiikan arkipäivää" tulee näillä näkymin jatkumaan ainakin vuoden loppuun saakka. Kuten tietysti mahdollisella lopettamisellaan kansan kapinaan mahdolliseen nostattava "Guns'n radio" (lainaus Rohus-Masalta).
  Laitteidensa toimivuutta epäileville lähetetään päivittin ennen klo. 12:00 uutisia stereotesti Siinä kuullaan, mistä milloinkin, merkonomin tikitystä.
  Historillinen Kekkosen aikoinaan "Leskisen parhaaksi puheeksi" nimittämä vuoden 1956 valitsijamiesvaalien kolmannen kierroksen äänten lukeminen kuullaan kokonaisuudessaan lähitulevaisuudessa. Yle muuten suunnittelee kansainväliseen jakeluun tarkoitettua tv-sarjaa ratkaisevan äänen antaneen henkilön paljastamisesta. Toisin, kuin Olof Palmen murhan kohdalle (133 henkilöä on tunnustanut), kukaan ei ole vielä ilmoittautunut äänenantajaksi, saatikka kertonut tietävänsä asianomaista. Käsikirjoittajaksi on kysytty Leif G. W. Persson'ia ja pääosiin Peter Franzen'ia ja  Elina Knihtilää. Saa nähdä, jatkuuko pohjoismainen dekkarisuksee myös Suomen kohdalla?

   
  Ergo: Vaikka budjetit tiukoilla, yle voi hyvin. Radiot auki, nupit vähintään koilliseen. 

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti