tiistai 2. helmikuuta 2016

CARU(NA)A KERTOMAA

  Meidän täytyy maksaa velkoja ulkomaille, siis nostetaanpa sähkön hintaa. Ja kunnolla, kun kerran nostelemaan aletaan. Ja mitäs sitä Suomeen veroja makselemaan; eihän me täällä olla, kuin voittoa tekemässä. Voittoa ulkomaalaisille sijoittajille, vähän suomalaisille vakuutusyhtiöille.

  Uskon ja luotan nykyhallitukseen yhtä vankasti, kuin Kataisen menneeseen; kuin risaan kondoomiin. Saapa nähdä, mitä kaikkea nykyisen hallituksen jäljiltä tulevien vuosien aikana paljastuu?


  Se politiikasta, eli yhteisten asioiden hoitamisesta.

  Tai vielä kuitenkin sen verran, että Donald-kuoma jäikin kakkoseksi Iowassa. Ei pöllömpiä ihmisiä, nuo iowalaiset.

  IS uutisoi, että Ylä-Savon kuntaryhmän entinen ylilääkäri on saanut syytteen liki 500 000 euron perusteettomista ylityökorvauksista vv. 2006-2011.  Ylilääkärillä ovat korvaukset aikanaan menneet läpi. Tavallisella duunarilla ehkä ei; 15 €/h ansaitseva henkilö olis saanut tehdä ylitöitä 100 %:n korotuksellakin jokaisena työpäivänään yli 15 tuntia viiden vuoden aikana, tienatakseen 500 000 €. Mahdollistahan se olisi, juuri ja juuri; kahdeksan ja puolen tunnin (ruokataukoineen) normaalipäivä ja 15 tuntia ylitöitä.  Siinä jäisi vielä puolisen tuntia lepoaikaa/vuorokausi.

  IL puolestaan kertoo, että perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen vaatii turvapaikanhakijoiden liikkumisoikeuden rajoittamista vastaanottokeskuksiin ja niiden välittömään läheisyyteen. Hän perustelee vaatimustaan mm. turvapaikanhakijoiden epäasiallisella käyttäytymisellä. Yhtä perusteltua on vaatia kansanedustaja Olli Immosen puhevapauden rajoittamista hänen kanssaan samaa mieltä olevien välittömään läheisyyteen.

  Maikkari paljastaa Hartwallin toimitusjohtajan Tapio Pajuharjun ehdottavan, että nyt, kun kaupat saavat itse päättää aukiolaikansa, pitäisi olutta saada ostaa iltayhdeksän jälkeen. Olisko ketunhäntä kainalossa? Mutta eihän Hartwall olekaan Alko, mikä on kai maailman ainoa yritys, mikä käyttää rahaa tuotteidensa myynnin pienentämiseen.

  Huomenna on siivouspäivä. Työ aloitetaan aamulla klo 8:00 (heti, kun ovi on sulkeutunut bussipysäkille lähteneen Hilpan perässä). Järjestys on seuraava:
-vessapönttöjen puhdistusaineen levitys
-imurointi
-muutaman maton vienti parvekkeelle tuulettumaan
-vessojen pesun (sis. pöntöt ja altaat, tällä kertaa ekstrana yläkerran vessan allaskaapin putsaus), sekä pyyhkeiden vaihdon
-lattioiden moppaamisen
-pölyjen pyyhkimisen
-pesuhuoneen kuuraamisen (sis. suihkuoven lasien pesun)

  Mikäli vielä oppisin tekemään ruokaa muillekin, kuin itselleni, sekä keskitttyisin enemmän pyykinpesuun sekä silittämiseen ja mankelointiin, olisin varteenotettava ehdokas "Vuoden Emäntä"-kilpailuihin.

  Hilppa katselee "Miehitettyä". Sen jälkeen alkaa femmalla uusi islantilaissarja "Loukussa". Molemmat menevät tallennukseen, joten palkitsen itseni siivouksen jälkeen katselemalla ne.
  Nyt vetäydyn Ursulan kanssa vuoteeseen. Tarkoitan tietysti Le Guin'in Ursulaa.






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti