torstai 11. helmikuuta 2016

PELTIRUMPU ja sen sellaista

  Aamun havainto: kulkureitit Hollolassa alkavat olla sulia. Eikä sänkipelloilla näy lumesta häivääkään. Ei niin, että asia ylettömästi vaivaisi, yöunet olisivat vaarassa, mutta tuli vaan mieleen........että viikon päästä ovat Salpausselän Kisat. MM-ETKOT, kuten henosti mainostetaan. Miten lie latupohjien laita? Vaikka kai ovat osanneet varautua. Ainakin pakkaskauden aikana hiihtokeskus oli tykkilumiautereen ympäröimä. Emmeköhän, ne ja me, pääse hiihtämään ja todistamaan Norjan ylivertaisuutta.
  Ensi vuonna tulee siis kuluneeksi 16 vuotta Hemohes-mittelöistä. Kisoista, missä olin paikan päällä joka päivä. Loppuviikosta melko synkin miettein. Toivottavasti nyt on salkku laitettu ketjulla ranteisiin, ettei käy tankatessa vahinkoa. Siitä on nimittäin vahinkoa tankkaukselle.

  Emeritusproffa Valtaojan Esko oli eilen YLE:n aamuteeveessä juttelemassa tiedon tulvasta ja suhteestaan someen. Viisas mies tuo Esko, vaikka on minua jopa kolme päivää nuorempi. En hänen puhumisiinsa sen tarkemmin kajoa, jokainen missannut voi vaikka Areenalta sen katsoa. Mieleen jäi kuitenkin pari ydinkohtaa. Kutakuinkin: "Some on vain juoruilua kylän kaivolla, hieman isommassa mittakaavassa tietysti". Ja tiedon vallasta: "Ne, jotka osaavat onkia tiedon valtameren roskien joukosta oikeaa tietoa, ovat vahvoilla."

  Somesta kun puhuttiin; jopa kaveripiiriini kuuluvilta on alkanut pullahdella aika erikoisia kannanottoja. Kannanottoja, joista kuultaa, eikä niin vähänkään piilotettuna, asenne kaikkiin maahanmuuttajiin, sopivasti jokaisen suuhun sopivan "hädässäolevia tulee auttaa, mutta elintasopakolaisia, rikollisia ja raiskaajia ei saa laskea maahan"-hymistelyn höystämänä. Kuinka he sitten toteaisivat rajalla, kuka on "oikea" pakolainen, kuka "väärä"? Ulkonäön, lompakon paksuuden, pahanhajuisen hengituksen, puhelimen laadukkuuden, sukupuolielimen koon, vai mutun avullako? Alkaako vanha oikeuskäsite "pahempi on, että syytön tuomitaan, kuin että syyllinen jätetään tuomitsematta" jäädä unholaan. Tai ei sitä jokainen ole koskaan sisäistänytkään. Kuitenkin: Antakaa "kirkasotsat " viranomaisten hoitaa hommansa. Eivät perusteettomasti turvapaikkaa hakeneet sitä täältä saa. Jos joku pitää minua yltiöhumaanina, niin pitäköön. Parempi se, kuin yltiöbrutaali.

  Anna ja Iiris ovat Mikkelissä, Shaden kymppivuotispäivillä, hänelle vielä onnittelut. He pääsevät huomenna Tomin, Jonin veljen, kanssa Lahteen. Anna lähetti eilen tällaisen peltirumpukuvan. Koska kyseessä ei ole Gynter Grass'in Peltirumpu, oletan, että meneillään on Sielun Veljien teos. Tai sitten ei.
Mutta siitä se ura urkenee. 


Hypoteesi: Shade on musiikkiluokalla, perehtyy akustista kitaran saloihin. Luna alkaisi kohta ylettää pikku-Höfnerin otelautaa hivelöimään. Iiris kasvaa kohinalla. Virveli, hi-hat, tom-tom, bassorumpu, symbaalit, palikat ja vispilät pian tutuiksi tulevat. Tiijä, vaikka reilun kymmenen vuoden kuluttua pikkuserkuksilla olis kova porukka kasassa!

Varokee poijaat, tuleva kitaristi, basisti ja rumpali!


  Luon katseeni kotikadulle; räntää sataa. Huomenna hautajaiset, arkku 
-sellaiset. Sadetta on luvassa. Toivotaan, että hieman kylmenee, kuten povataan. Mukavampaa lumi on, kuin räntä tai vesi. 
  Kun taas maamme puheenaiheista toiseksi rakkaimpaan (maahanmuuttajien jälkeen) siirryttiin, alkaa huolestuttaa neljän viikon kuluttua tapahtuvaksi suunniteltu Anttolan keikka. Vaikka aika hyvät jäät pakkaskausi kai sai väkerrettyä, niin jatkuva vesien nousu järvissä ei ole niille hyvää tehnyt. Kun Avokkaansalmessa on vielä vähän virtaa, pitää asia huolella varmistaa, ennen kuin valjastaa täyteen lastatun ahkion peräänsä. 
  No näkkyypähän, tuurissaan on, kelle kasvaa iso ky**ä, sano muistaakseni Kummun Kalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti