keskiviikko 30. joulukuuta 2015

HARRISON FORD PELASTETTU

  Kävin eilen kantamassa korteni kekoon, jotta Harrison Ford-raukan ei tarvitsisi viettää vanhuuspäiviään vaivaistalossa. No, ei leffa ihan kärkisijoille listoillani kohoa, mutta laisensa "kylddyyriteko" kuitenkin. Nimittäin se, että samosin kaikki seitsemän episodia läpi reilussa viikossa.
  Räminää ja räiskettä oli hienoja tehosteita pursuavassa elokuvassa liikaa minun makuuni. "Avaruusseikkailu 2001", "Alien", "Stalker", "Blade Runner", "Solaris", "I, Robot", "12 apinaa", "Kellopeli appelsiini", siinä muutama oma suosikkini.
  Jäädään odottelemaan, josko v. 2028 ensi-iltansa saava episodi XIII olisi menoltaan seesteisempi; eiköhän kasivitoselta Ford'in Harrilta ole siihen mennessä isoin vauhti hiljennyt.
  Olen viime vuosina käynyt harvakseltaan iltapäivänäytöksissä leffoja katsomassa. Monasti alle 10 ihmistä on ollut kasomossa. Eilen, johtuen esitettävästä filmistä ja monien joulujen välisistä vapaista, oli Finnkinon sali 1 melko täysi. "The Force Awakens" saa kirstut täyttymään, Harrison'in pysymään poissa leipäjonoista.


    Talvi tuli, lopulta, pakkasen muodossa. Ehkä lumipeite laskeutuu aikanaan. Eikä hiijen hoppu oikeastaan sillä olekaan; antaa pakkasherran leipoa kunnon jäät ensin.

  Maanantaina, ennen kuin vein Annan tykötarpeineen Helsinkiin, käytiin pienellä lenkillä. Iiris oli pyntätty suhtalaisen tanakkaan kuntoon....


...mutta hauskaa oli....


....ja ojallakin käytiin veden virtausta katselemassa.


  Pari päivää vielä, niin paukut on paukuteltu, tinat valettu, valat tinattu, lupaukset annettu, skumpat kilistelty, kosintoja suoritettu, avioeroja saatu aluilleen. "Takinkääntäjien vuosi" loppuu. Ettei olis "kalsarinkääntäjien vuosi" edessä. Voi nimittäin olla, että jokunen saattaa paskoa housuihinsa. "Ja puhtaus on puoli ruokaa", sano muinonen renki, kun lauantai-iltana kalsarit (vai olisko ollu paidan) toisin päin käänsi.
  Mielenkinnolla seurailen, kuinka kauan hallituksen rahkeet kestävät, jolleivat kurssiaan joitain piiruja oikaise. Vaikka rahvas ei aina niin viisaalta tunnu, valinnoissaan kaukonäköiseltä vaikuta, ei se kaikkea voi sietää. Jo nyt monet ministerin ovat niin epäsuosiossa, että ihme, jos ei ainakin melkoista remonttia hallituskokoonpanossa tehdä. Ja mitä siitä saattaa seurata, kun opposition kannatus on ajanut hallituksen lukujen edelle? Kertokaa te, jotka politiikasta ymmättätte.
  Taas tuli puututtua politiikkaan. Ei pitäs, mutta...

  Kehasin joku aika sitten ostamaani amaryllistä. Nyt se veijari on avannut kukintojaan siihen malliin, että piti hirttää verhonnaruun, jottei hojeltuisi ikkunalaudalta lattialle.


  Punainen versio on vasta valmistelemassa kukoistustaan. Mutte se on ollut maltillisempi vartensa suhteen. Saattaa olla, ettei sitä ole tarpeen harustaa.


  Eilen käväsin Tokmannilla ostamassa kävelysauvoihin asfalttitassut, jo kolmannet kuluvalle sesongille. On ollut niin monta kuukautta lumetonta aikaa kevyenliikenteenväylillä, että kummia kuluu. Mutta nyt vasta kummia kuuluu; samalla kumminostoreissulla ostin kevyttoppatakin alennusrekistä (15 €). Ostin sen ihan ulkoilutarpeeseen. Tilanne on päässyt ryöstätymään sellaiseksi, että ohempaa lenkkiasua ja toisaalta kunnon pakkaskelillä pidettävää kyllä löytyy, mutta välikelin asustetta ei niinkään. Minä siis onnellisena aamulla laittamaan uutta takkia ylle. Mutta kun lenkiltä palasin, takin riisuin, oli sen sisäpinta aivan märkä! Eihän tuollainen materiaali tietysti hengitä. Niin se on, että mukavuudesta täytyy olla valmis maksamaan. Taidan tulevalla viikolla mennä urheiluliikkeiden alennusmyyntejä nuohoamaan.

  Tää oli tässä, lähden penkomaan, josko tallenteille olisi joulun aikaan tarttunut katsottavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti