maanantai 14. syyskuuta 2015

MERKILLISTA MEININKIA, MERKITONTA RANTTAAMISTA

Koska. kuten  jo otsikon perusteella huomaatte, olen kirjoittamassa tabletin aina arvoituksellisella sormikolla, tein itselleni kirkkaaksi: aloittamaani blogiin ei tule ainoaakaan kirjainta, jota en voi sen avulla kirjoittaa. Huomattavia vaikeuksia ja poistamisia jo noissa muutamissa lauseissa, mutta koitetaan tsempata.

Jo vain unohtui. Siis aihe, kuta piti ruotia. Ajatukset tahmautuvat kiertoilmauksia luodessa. Mutta ei se haittaa, kirjoitetaan sellaista, kun suuhun, ei kun sormen uloimpiin kohtiin, sattuu jouhtumaan.
Arvaamattoman vaikeaa on rakasta suomen kielt..., siis kirjallista ilmaisua, toteuttaa ilman noita muutamia meille rakkaita vokaaleja. Koettakaapa vaikka itse!

Mutta jo mieleeni palautui aikomani aihe. Me aloitamme pesuhuoneen, alakerran wc:n ja pukuhuoneen rempan lokakuun loppupuolella. Tekij..., tuota suorittaja, on jo sovittu, laatat, wc:n allaskaappi altaineen ja ph:n pyykkikaappi on jo viime viikolla varattu. Mutta saunan-, ph:n-, ja wc:n ovi, peilikaappi veskiin, suihkun liukuovi, wc-istuin, sekoittja, suihku, kiertovesipatteri, jotain muutakin, on valittava. Ajattelin kokeilla ensin K-Raudan halukkuutta alkaa kauppasuhteeseen kanssamme. Jouduin ajamaan rikospaikalle sen vuoksi, ett....., ei vaan kun en voinut verkossa sopia aikaa. Vaikka kauppa rehvakkaasti mainostaa: "Varatkaa verkosta teille sopiva hetki", ei se onnistunut. Sain toki ruudulle oikean ihmisen, mutta alla ilmoitettiin:"Ei varattavia aikoja". Niin viime viikolla, kuin kuluvanakin aamun ja illan toisiinsa sitovana ajanjaksona.
Kirmaisin siis rautaliikkeen pihaan, ja ei ku rohkeasti tutkailemaan tarjontaa. Ei paikalle kuitenkaan myyntihalukasta lajitoveria ilmaantunutt. Speden legendaariseen sketsin innoittamana....

Ei mutta, kello on kuusi, nyt joutuu lopettamaan, Hilppa vapautuu juuri Nordea-pankin asettamista velvollisuuksistaan.
- - - - - - - -
On aterioitu, Emmerdalet tallenteelta katsottu, jatkan juttua. Ja samaan malliin, vaikka nyt kaikki kirjaimet ovatkin naputeltavissa.

...katselin kuitenkin, nousisiko jonkun hyllyn takaa tupakinsavua. Ei noussut, ei ilmaantunut kaupantekoon halukastakaan. En tietysti nupejakaan ostamassa ollut, en pullollista puliakaan.


Aioin marssin, hieman mieleni pahoittaneena, ulos. Mutta kun kassalla ei ollut jonoa, utelin neidilt..., neitoselta, jotta mis'on vika, kun nettivaraus ei pelaa, kaupantekokoon halukkaita olentoja ei tavoita?
Neiti hieman takelteli, sanoi kuitenkin pesuhuonevastuullisen olevan paikalla, jossain osastollaan. Lampsin takaisin, ja hetken toljailtuani tuli, kuin tulikin, jopa juuri se naispuolinen kauppaaja, jolta en ollut onnistunut aikaa varaamaan! No, aika meille sovittiin, ensi viikolle. Kun kysyin, miksi ei verkossa asioiminen, mainoksesta huolimatta, onnistu, neiti/rouva sanoi pahoitelen unohtaneensa merkata vapaita aikoja nettiin.
Jos olisin pikaistuva ihminen, olisin saattanut kiikuttaa itseni Starkille. Mutta kun K-Raudasta on aiemmilta kerroilta ihan soppelit kokemukset, ajattelin antaa sille mahdollisuuden.

Sen pituinen se. Mutta koittakaapa. parahimmat kaverit, kirjoittaa muutamakin lause ilman noita kahta kirjainta. Heti joutuu korvauksia keksim..., hakemaan. En ole tietysti kirjoitelmaani laittanut kuin muutaman viallisen, malliksi. Mutta tulette huomaamaan, jotta melkein joka lauseessa aeaeatae tai oeoetae tarvitaan. Suloisessa Suomessamme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti