lauantai 26. syyskuuta 2015

ILME UUSI (versio kuusi)

Tässä aamutuimaan rusnailin blogiin uutta ilmettä. Aika sovittelua, nuo sivukuvat, meikäläisen taidoilla ja käytössä olevilla välineillä. Yritys-erehdys-yritys-erehdys-yritys-erehdys-uusi yritys-erehdys-vielä kerran-erehdys-ja paskat-menetelmällä lopulta jätin tähän.

Nyt kello käy yhdettätoista. 
En jaksa enää puuttua muuttovastais-rasistis-natsistis-ku-klux-klanistis-mielipuolisiin tapahtumiin. Puhutaan mukavammista asioista.

Ennen puoltapäivää lähdetään Mikkeliin Karkin nelikymppisille. Ne on Emmalla, ja  ainakin pitäs olla yllätys juhlakalulle. Saapi nähä. Mutta niistä jatkan illalla, ennen kuin julkaisen tämän jutun.

Iiris varttuu aika vauhtia. Taitaa olla nelisen viikkoa. kun viimeeksi nähtiin. Iso tyttö kohta, ens viikolla ekat synttärit!


Sinne tietysti mennään. 
Sitten sunnuntakina 4. lokakuuta painellaan saareen viikoksi. Voi olla, että ei jouda paljon puita pienimään, kun pitää katella syksyn tuloa! Noh, ehkä kuitenkin joku klapi ja uunipuu tulee duunattua. Mutta suppismetsässä käydään, ehkä Hanelin kanssa uistelemassa.


Aika rientää, kun Anttolasta tullaan, on viikko luppoa, sitten alkaa kylppäriremppa. Hyvällä mallilla on hankinnat; periaatteessa kaikki on valittu ja sovittu. Samoin tekijät, putki- ja sähkömiestä myöten.
Toivottavasti ei ilmaannu kosteutta, ettei kuivatukseen joudu turvautumaan. En usko, että lattiassa ongelmaa on. Jos jossain, niin suihkusenällä sitten, mutta se levytetään uudestaan joka tapauksessa.

Täälläistä suihkunurkkaa olin kaavaillut...
- - - - - - 
...no nyt joku kommentoi olan takaa, en saa näyttää. Se siitä sanan- ja kuvanvapaudesta. 
Joten: Tervetuloa katsomaan lopputulosta aikanaan.

Nyt keskeytän naputtelun. Pitää laittaa matka-asu päälle, lähteä kohti Mikkeliä.

- - - - - -

Kello on kohta seitsemän, Mikkelin reissu heitetty. Päähenkilö saapui paikalle puolisen tuntia myöhässä. Oli jotain lie aavistellut, mutta yllättyi kyllä iloisesti. Taustalla soi Emman YouTubesta virittämä "Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain", Tauskin esittämänä! Liekö inside-juttuja? Mutta tointui juhlittava...

... kuitenkin pian kyttelit puhaltamaan.

Tarjoilut oli hyvät; oli voileipäkakkua nyhtöpossusta, sienipiirakkaa, choritzopiirakkaa, juustopiirakkaa, jäätelökakkua, varsinaista synttärikakkua, pikkutilpehöörejä kaupantekijäisiksi, mitä vielä? Pittää vissiin aamulla tempasta tuplalenkki!

Iiriskin pääsi kakun makuun.

Tuli nostalginen olo. Vastahan se oli, kun Ristiinassa Amilla ja Kakella usein käytiin, Carolina pikkulapsi, Petra vauva, eikä Emmaa ollenkaan. Nyt Karkki on neljätkympit, Otto on parit aineet yo-kirjoittanut, loput keväällä. 

Olga täyttää pian kuustoista. 

Shade on aloittanut musiikkiluokalla. Akustinen kitara nailonkielillä tulee pikkuhiljaa tutuksi.

Oselunalle maistui suklaa. On toki varaa muutama pala napsia.

Petran kaksoset on kahdeksan, ja kolmas vesseli seitsemän. He ovat siellä Österreich'issa, eivätkä siis kuvattavissa.

Pitkälti samaa porukkaa kokoontuu viikon kuluttua Iiriksen juhlia Tiilikaisille viettämään.

Aika rauhallista oli tuo liki kolmensadan kilsan reissu ajella. Aurinko paisteli välillä, palatessa Kuortin paikeilla hipaistiin sadepilven reunaa.

Nyt on ilta pimentynyt, Iiris syönyt, me muut kans. Puoli huolimattomasti seiskan uutiset Maikkarilta kuunteli. Ei tainnut mitään maankaatojuttuja olla tapahtunut, onneksi. Kun tälle ajalle tavallisissakin on kestämistä.

Pitää kohta espressot vielä töräyttää. Ei oikein lukemisesta, tv:n katselusta, mitään tule. Ei osaa keskittyä. Ehkäpä sitten, kun Iiris urvahtaa, joutuu kirjan käteensä ottamaan. 
Niin että perheen kahvimestarin ominaisuudessa siirryn suorittamaan velvollisuuksiani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti