perjantai 28. elokuuta 2015

ROPINAA

Aamulla heräsin sateen ihanaan ropinaan. Ja sitä rittää koko päiväksi. Hyvä niin, njurmikko tykkää. Speden elokuvassa "Pähkähullu Suomi" oli pääosassa hiusöljymiljonääri William Njurmi (Spede), joka tuli visiitille vanhaan kotimaahansa mukanaan mm. henkivartija Luigi Cravatto (Esko Salminen). Williamin valmistaman tuotteen mainostekstissä kerrottiin, että kun sitä käytätte, tukkanne kasvaa kuin njurmikko. Siitä assosiatio.
Mutta hieno homma. Piha on saanut pari pientä ripausta sadetta, nyt oikein kunnolla. Toivottavasti njurmikko kasvaa kohta kuin tukka!

Ei tarvitse olla edes skeptinen, voidakseen kuvitella, ettei päivästä tule hektinen. On aikaa lukea, sillä lukemattomia kirjoja on, syystä tai toisesta. Samoin ehtii katsoa jonkun rästiin jääneistä tallenteista.
Jos sade laantuu, tai tuuli kääntyy/tyyntyy, voin ip. skrapata kuistin tolpat ja värjätä pois kuleksimasta. Siinä sitä tekemistä riittävästi yhdelle sadepäivälle.


Huomenna kai puotapäivä. Pieni sienikierros on paikallaan. Samoin täytyy palauttaa jyrä Heikille, halkaisusirkkeli Hanelille. Haneli on Mikkeli City-reissullaan ostanut meille bensakäyttöisen trimmerin, tulevaa kesää ajatellen. Sitä en tiedä, ajatteliko velj'-Hanski tulevaa kesää, mutta me ajattelimme. Trimmeri oli tarjouksessa Carlssonilla, tilaisuus teki ostajan. Toivottavasti ei toteudu "Caveta emptor!" Pitää siis tehdä tilit Hanelin kanssa selviksi. 
Heikiltä eilen laskun kävin hakemassa. Sellainen oli, kuin odotinkin, ei ainakaan suurempi. Jos saman työn ja tarpeet jostain muualta olisi joutunut tilaamaan, voin vakuuttaa, että loppusumma olisi ollut jotain ihan muuta.
Lautturi-Matti ilmoittelee aikanaan työnsä arvon. Multa-, ja puutavaralasku tulevat kotiin. Haneli kertoo vaateensa huomenna. Sitten voidaan ynnäillä, mitä kesän puuhat ovat kustantaneet. 
Mutta tehtävä niitä on, remontteja, jotta Iiris pääsee tulevaisuudessa säällisissä oloissa kesähetkiä viettämään.

Huomisiltana lähtösaunat lämmitellään, sunnuntaina, het' aamukahvilta alkaa kotoutus. Mutta seuraavana viikonloppuna tullaan, tietty, tarkastamaan nurmen tila.
Sattaa olla, että äiti-Elinakin tulee käymään, ensimmäistä kertaa tälle kesälle, kun on saanut jalkansa koko lailla terveeksi.

Aamun uutiset ovat olleet taas mieltä ylentäviä; parinsadan pakolaisen uskotaan hukkuneen Välimerellä. Itävallassa on löytynyt 50 tukehtunutta pakolaista rekasta. On se yhtä helevettiä, ettei ihmiskunta pysty elämään sovussa ja rauhassa. Väkivalta taas ei ole ratkaisu mihinkään.  Onhan se nähty, mitä jenkkien puuttuminen asioihin on tuonut tullessaan.
Supervalta USA, 
tekee mitä huvittaa, 
se ottaa Lähi-Idän öljykentät hallintaan,
Vapaan maailman vapain maa,
saa kaiken minkä haluaa, 
nyt se myy jo Coca Colaa
Babyloniaan.
(Tuomari Nurmio: Arabian kuu)

Pakolaisvirrat kuohuttavat Eurooppaa; piikkilankatehtailijat hykertelevät käsiään.
Tänää valitaan uusi Päivi Räsänen Päivi Räsäsen paikalle. Amen.
Angry Byrds, muiden muassa, aloittaa yt-neuvottelut. Linnut liian vähän vihaisia nykynuorille.
Identiteetivarkaus on nyt rikos, toteaa nimimerkki "Aina oikealla nimellä, paitsi jos...".

Kosteaa perjantaita itse jokaiselle, tavallaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti