tiistai 11. elokuuta 2015

VIISAS PÄÄTÖS

Piätin tuonnakkoin, siis äskön, tarkotan tännään, klo. 10:30, jotta tien lopun ahertamisesta, Puita jo tulj' pilikottua, saunan kuistin purettuja lautoloita moottorj'sahhailtua. Siimeksen puolella näätttää mittarij' +20, taevas pilivetön. 
Pakko kyllä tunnustoo, jott'ei kuumuus ou ens'sijjainen syy siihen, että lopetin työt, tulin naputtelemmaan läppärijä. Toven mukkaine syy olj' se, että sörnäytin moottorsahan meleko rehvakkaasti naolaan. Enkä viihtiny toesta kertoo tälle päivälle teräketjua viiloomaan alakoo. 

Sitä paehti mielleeni juolaht, ties minkä tautta, Kissa-Alappo! Ajattelin moottorsahhoo pärisyttäissä tällätä seuraavaan blokkiini joitaen jo eesmänneitä anttolalaisia persoonaloeta. En heistä sen enenpöö tarinoita kerro, niät luultavasti aenakii arvostammain kaemat, elikkä kaemaanit, Pertti K. ja Pertti E. muistavatten niitä paljon enemmän, ja tarkemminnii. 
Mutta asjaan. Muestan ainahii seoraavat mainihtemisen arvoset persoonat:
Kissa-Alappo, riätäl-Tassi, Pik'Suihna, Piskosen Puavo, Kuolimon Pentti, Pylykkäsen Pertti, Rokkasen Alappo, Posti-Janne Hämäläinen, Mäkipiän Jussi, Hännisen Valtteri, Tirrosen Usko, vähä pintoo ruapastakseni. Ja tietysti Sarvelaisen Masa, minkä aotokouluhommista ja lopulta työvoeton kasastusinssistä suamisesta ja sittee seuranneesta aatoilijan urasta oisikkii mahtavia juttuloeta, jos ne vuan tarkemmin muistais. Puhumattakkaa mualar-Matista.! Hiästä oonkii jossae kirjoitusessa kertona.

Onko tuollaisia "kylähulluja" (bona fide) ja kaikkiin tuntemia "eksentrisiä persoonia" ennee olemassa? Ise kun asun, oon vuoskymmeniä asunu, urpaanissa ympäristössä, on niä asjat jäeneet huomoomatta.
Pertit, jos tämän luvette, lisätkee joittain mieleenpainuneimpia tarinoita eellä mainituista, tahi joistakii muista, jos niikseen tulloo, anttolalaesista.

Akkaväki rojottaa pihalla pots'lojona, siis Hilippa, Anna ja Helemi. Iiris, herättyvvään aekaisii, piätti männä vähä urvahtammaan. Suattaa olla, jotta lähetään ip. pikkase venneellä ajelemmaan. Iiris tuntuupi hommasta tykkeevän.


Neitokaene on osottautuna melekoseksi herkkusuuksi; lettukestilöessä tempasi vissiin kokonaese muurikkaletun! Mihin mahhaan? Öelön maistuivatten mustikat ja puutarhavatut. Ite se herkkupakoja napsii, kun etteen laettaa. Pakko Annan välillä lyyvä topit, että "oekeelle ruoalle" jäipi tillaa.


Kohta puolin pitänöö alakaa wokkaelemmaan "Pertsan pesiaalia". Se on hyvinnii luaja-alanen ruokalaji, riippuu kullosestannii tarjonnasta. Tännään ohjelmistossa aenakin kanasuikaleita, sipulija, paprikoo, kanttarellijä ja kesäkurpitsoo. Eiköpä niistä synny kelevollinen vatkulj'.

Huomenissa sörnäytetään uamusta Piskolaan, venheellä. Lähetään velj'-Hanskin ja peräkärrin kera kaupuntiin. Pittää käyvä Carlssonilla (rauta-), Agri Marketissa ja Lidl'issä. ainakii. 
Huomenna ja perjantakina veis viettöö laatuaikoo??? perreen kanssa, ladata akkuja viikonlopun kotkäöntiin, ensviikon pihaurakkaan. Tuo sana, "luatuaika" tuntuu olovan paljo käätetty. Mutta mikä onpi sen vastakohta? Onko se halapa-aeka? Vai rihkama-aeka? Tai mahollisesti second hand-aeka?
Näin eläkeäijälle kaekki aeka on laatuakoo, kun ei pahemmin mikään paekka kolota, eikä tällä huavoo ou taevaskaa putoamassa niskaan.
Rouva tulj' tuohon pöyvän piähän silppuammaan kualia sallaattiin. On vissiin sen merkki, jotta täätyy männä wokkipannua virittelemää. 
Pallaillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti