sunnuntai 9. elokuuta 2015

1. VIIKKO

Koht'sillään viikko kulunut lomaa. Kutsun, ikuisena lomalaisena, lomaksi aikaa, jolloin Hilppa on vapaana Nordea Pankki Suomi Oyj:n asettamista työvelvoitteista.
Aikaan en ole saanut mitään, jos ei lasketa joltisenkin kanttarellimäärän keräämistä. Susanna ja Weera olivat tiistaista torstaihin sukuloimassa, Anna, Joni, Iiris ja Helmi tulivat perjantaina. 
Eilen oli ambivalentti päivä; Liisan hautajaiset ja Annan syntymäpäivä. Tietysti hautajaiset lohkaisivat leijonan osan kauniista, jopa helteisestä lauantaista. 
Koska muistotilaisuuteen tuli reilusti vähemmän ihmisiä, mihin oltiin varauduttu, jäi Hanelin poppoolle ja meille ruokaa jaettavaksi. Osanottajajoukon pieneminen johtuu tietysti luonnollisesta poistumasta; muutama vuosi sitten menehtyneen Maija-tädin kuoleman jälkeen on "Piskolan tyttöjen" sukulaisjoukosta ja yhteisistä tuttavista melkoinen määrä jättänyt rakennuksen, tai tullut niin huonoon kuntoon, ettei jaksa/pysty enää tilaisuuksiin osallistumaan. Kuitenkin saimme illemmalla mainiot synttärikahvit nauttia hautajaisista tuodun suussasulavan vadelmakakun kera.

Tänään on lupeissa taas lämmin päivä, kuten koko tuleva viikkokin, jos ei profetian, niin ainakin Forecan mukaan.
Lupasin hakea Tainan ja Hanelin tytöt päivällä kylään. Vanhemmat ovat menossa klo. 13 alkaen Jurassic Rock'iin! Haneli!! Katsomaan Jari Sillanpäätä!!! Ja Antti Tuiskua!!!!
Selvennykseksi niille, jotka luulevat, ja syystä, Hanelin ällin ruvenneen sassaroimaan, että kyseessä ovat jonkun  metsäyhtiön antamat liput, joihin sisältyy vip-lounas. 

Joni lähtee iltapäivällä Helsinkiin, mutta Anna ja Iiris jäävät tänne joksikin aikaa. Niin, ja Helmi kans.
Huomenna mennään porukalla mustikkaan. Iirikselle asetettu päivätavoite ei vielä ole kovin korkea. Mutta nousee kääntäen verrannollisesti ikävuosin kanssa, jos ei suorastaan potentiaalisesti.
Muuten viikko tulee sisältämään kevytmuotoista sienestystä, tai jos rouskut alkavat pukkaantua keräysmitassa, hieman hevimpääkin, vähän puusouvia, melko leppoisaa menoa kuitenkin. Mikkeli cityssä pitää jonain päivänä poiketa, evästä, sekä tulevan maansiirtorupeaman edellyttämiä tarvikkeita. Reissu tulee tekemän Hanelin autolla, kärri perässä, koska Hyundai on peräkoukkuvapaa.

Ensi lauantaina mennään käymään Hollolassa. Jos Joni ei räydy ikäväänsä, ovat A, I ja H täällä siihen asti. Lupasin eilen, heikkona hetkekenäni, tietysti myös synttärilahjan korvikkena, viedä heidät Kirkolle asti.

Nyt heräsi Iiiris, nukuttuan pitkän päivän päälle melkein kellonkierron.

Sitten, 17. pnä, maanantaina, illankahussa tulee Kiljus-Matti lauttoineen, tuo Hanelin traktorin ja lavan mukanaan. Pesos-Heikin telakone saareen siirretään. Tiistaina alkaa myllerrys. Matti kuljettelee samalla salaojitukseen tarvittavaa sepeliä paikalle. 
Sitä pääsee loppuviikosta nurmensiementä kylvämään. Ensi kesänä nurmikon leikkuutarve reilusti tuplaantuu, jos en sössi istutusta totaalisesti, 

Iiris kuvattuna mattoperspektiivissä.

Sellasissa tunnelmissa tiällä ollaan. Aurinko paistaa, ilma alkaa lämmetä, 19 näyttää mittari. Eikä yökään kylmä ollut, aamulla klo. 5:30 oli +16. Pitänee lopetella, lähteä pihalla kässelehtimään, äplistelemään ja toljakoimaan. Kun ei oo aamupäiväksi muutakaan budjetoitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti