lauantai 8. syyskuuta 2012

VÄHÄN POLITIIKKAA

Kohta ovat taas kuntavaalit; mikä muuttuu? Vai muuttuuko mikään? Voi muuttuakin, huonompaan suuntaan, jos "persujen prutku" toteutuu. Jos merkittävässä asemassa päätöksien teossa on puolue, minkä enemmistö on sitä mieltä, että maahanmuuttaja on hyväksyttävissä, jos hänet olisi omassa maassaan tapettu, ja jos hän siivoaa yleiset vessat minimipalkalla. Jos silloinkaan. "Kuinka kukaan voi omistaa taivasta, maata, kysyi jo intiaanipäällikkö Seattle kuuluisassa puheessaan. Reilut kaksi vuotta sitten lähetin vastineen valtalehdessämme olleeseen yleisönosastokirjoitukseen:


 Vastine Xxxxx Yyyyyyn kirjoitukseen ESS 7.5.2010. 

  Käsittelemiisi asiohin sen syvällisemmin puuttumatta haluan tuoda julki oman mielipiteeni, mistä, Sinua siteeraten, ”jokainen voi olla mitä mieltä haluaa”. 
  Suomi suomalaisille, geeniperimän säilyttäminen, etc. kuulostavat minusta loppuun jalostetetulta itsekkyydeltä. Mitäpä, jos ruotsalaiset olisivat olleet sotalapsista ja niiden ”elättämisestä” samaa mieltä, kuin olet tämän päivän pakolaisista? Entä mikä suomalaisesta tekee muun maalaista tai perimältään ja/tai etnisiltä lähtökohdaltaan erilaista ihmistä paremman? Kuka voi todistaa, että globaali yhteiskunta, missä kaikki eri ”rodut” (käsitteenä tarpeeton ja alentava) ovat iloisesti sekoittuneet, olisi ”arjalaista” kansaa huonompi?
  Minusta Sinun ja kaltaistesi ksenofobian sekä ostoskeskusten sietämättömän tilanteen riuduttamien ihmisten tulisi ostaa vaikkapa metsähallitukselta kokolias maa-alue Pohjois-Suomesta ja aidata se visusti. Siellä voisitte vaalia geeniperimäänne mielin määrin ja lopulta degeneroitua sisäsiittoisuudessanne arvokkaasti.

Arvatkaa, julkaisttinko?
Se aamun "politiikan arkipäivää"-osiosta. Sen verran musiikiin palatakseni; jos minut yllättää todellinen nostalgianälkä, nautin annoksen tai pari Animalsia, Holliesia, Kinksejä, Spencer Davis Groupia, Mamas & Papasia, Buffalo Sprigfieldiä, Jefferson Airplanea, Doorseja, Creamia, James Tayloria, Lovin' Spoonfullia, Whota, Byrdsejä, Greaful Deatheja...ja tietysti Beatleja ja Stoneseja.
Don't Let Me Be Misunderstood (The Animals)

Hämiksen installaatio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti