lauantai 22. syyskuuta 2012

TOIVOSTA EPÄTOIVOON

Terveisiä sektorilta Mikkeli-Anttola-Avokas. Illalla tänne tultiin. Eilen aamulla vallitsi usko, illalla toivo, nimittäin siitä, että sää olisi parempi kuin ennustukset kertoivat. Nyt aamulla vallitsee epätoivo; sataa tihuuttaa, ja sadetutka lupaa keskikovaa sadetta periaatteessa koko päiväksi, ja huomenna se vasta sataa!
Klo. 4 aamuyöstä oli tähtinen taivas, olin iloinen, ajattelin, että aamusta ainakin pääsee metsään. Mutta kun kuudelta heräsin kahvin keittoon, oli jo vettä ilmassa. Se siitä suunnitellusta suppilovahverotoivioretkestä, samoin kuin Hilpan puolukka-offensiivista. Syömäsienet sentään kävin heti seitsemältä, kun se ennustaa sateen vain yltyvän.
No, tästä tulee tällainen päivä. Onneksi on pari kirjaa matkassa: Mauno Saaren ja Juha Nummisen tuore Musta Höyhen sekä Jan Arnaldin pseudonyymillä  Arne Dahl kirjoittaman kansainvälisiä väkivältarikoksia tutkivasta "A-ryhmästä" kertovan 10-osaisen sarjan 9. teos "Jälkijäristys", mikä oli jostain syystä jäänyt lukematta. Muuten olen sarjan läpikäynyt, myös sen viimeisen osan "Pimeyden kutsu". Taattua ruotsalaista dekkarilaatua. Aaasinsiltana Dahlista, Arne Dahlin ohella on ainakin kaksi loistavaa kirjailija-Dahlia: englantilainen Roald Dahl ja norjalainen Kjell Ola Dahl. Edelliseltä tulevat mieleeni novellikokoelmat "Joku kaltaisesi" ja "Rakkaani kyyhkyläiseni" (muistaakseni Pentti Saarikosken suomennoksia), "Oswald-eno", sekä nuorten kirja "Matilda" (upeaa ironiaa). Jälkimmäinen on puolestaan oslolainen dekkaristi, jonka teoksissa esiintyvät omaperäinen poliisi Gunnarstranda ja hänen omapäinen apurinsa Frölich. Niin se taival kirjamaailmassa kuljettaa; 70-luvulla tutustuin Roald Dahliin, ja kun aika ajoin kirjastossa kävin tukimassa hyllyä D:n kohdalta, löysin kaksi muuta, lähinnä tälle vuosituhanelle kuuluvaa Dahlia. Kannattaa tutustua, siis kaikkiin Dahleihin.
Siis ei kun hauskaa päivää, toivottavasti teillä on parempi "sääolosuhde".

Tällaista täällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti