perjantai 7. syyskuuta 2012

LAHDEN ILME

Nyt, kun olen onnellinen flanööri, tuli mieleeni, josko saisin tallennettua kameralla Lahden, lahtelaisten, lahtelaisuuden ilmeitä. Lahtihan on kaupunkina nuori (1905). Sodan tänne tuomat "evakot" ovat antaneet sille oman, pysyvän leimansa.
Kaupunki on loistavine ulkoilureitteineen, harjuineen, satamineen, etc., kaunis kaupunki, vaikka kaupunkimiljöö ja lähiöt eivät "ulokonäöllään illauta". Lahdessa eletään kai jonkin asteista krapulatilaa menneiden suuruuden päivien (Asko, Upo, Isku, Mallasjuoma, Rauma-Repola...) jälkeen. Kunnallispolitiikkaa en juurikaan seuraa, mutta minulle on jäänyt käsitys melko riitaisasta, välillä myrskyisästä tilanteesta asioita päätettäessä.
Niin tai näin, jokaisella paikkakunnalla on oma ilmeensä; ei tarvitse mennä kuin Heinolan torille, niin eron huomaa. Saatikka sitten Mikkeliin (130 km). Ei pelkästään puheenparsi, vaan myös habitus poikkeavat toisistaan. Poislukien nuoriso, joka haluaa olla yhdestä puusta veistetty, vaiikka epätoivoinen yritys kuultaa helposti läpi.
Jos yritykseni jollakin tasolla onnistuu, kuuluu ja näkyy se tälläkin foorumilla.

Ps. Kun joku aika sitten kirjoittelin suhteestani musiikkiin, unohdin tyysti paremman sukupuolen artistit, tästä nöyrin pahoitteluni. Heitähän on luisia määriä. Muutamia itselleni mieluisa: Janis Joplin, Joni Mitchell, Suzanne Vega, Carole King, Rickie Lee Jones, Tracy Chapman, nämä tulivat ensimmäisinä mieleen. Kotimaisista pidän persoonllisella äänellä varustetusta oman tiensä kulkijasta Maarit Hurmerinnasta, myös Virve Rostin voi lisätä listalle (johtuukoha muinoin Freemanin kanssa toteutetusta Young Lovers-projektista?).
"Belive In Humanity" (Carole King)

Näkymä suurmäen huipulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti