sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

VIERAITA LISÄÄ

 Vieraita on. Pääsiäinen ja perhe Tiilikainen saapuivat perjantaina, kesäaika livahti ovenraosta viimeyönä. Näistä vieraista perhe Tiilikainen on ykkönen, pääsiäinen menettelee, kesäaika turhanpäiväinen. Siis ei kesäaika ole turhanpäiväinen, mutta väkisin väännetty kellonsiirto on. 

  Minä toimeuduin aamulla vuoden ensimmäiselle kesäaikalenkille. Näkymät olivat olivat yhtä sumeita kuin maailmantilanne, ja lähes yhtä sumeita kuin Suomen hallituksen toimet.


  Näyttää siltä, että kansan enemmistö ei hyväksy hallituksen toimia. Se kansanosa, jolla on inhimillisyys ja oikeudentaju tallella. Se kansanosa ei ymmärrä Orpon jengin touhuja, vaikka he rautalangasta selityksen vääntäisivät. Piikkilangasta joutuvat vääntämään, eikä siitä saa kuin haavoja näppeihinsä. 

  Eilen oli pilvinen poutapäivä. Ei siis aurinkoa, kuten Foreca povasi. Tänään on aurinkoista, kertoo Foreca. Uskoo, ken näkee. Ulkoilua eilen tietysti oli ohjelmassa. 



  Välipalaa ja askartelua lasten ohjelmaan kuului myös. Iiris tutkii samalla varmaan jotain eksistentiaalista kysymystä.


  Ulkoilua on tänäänkin, paistoi tai ei. Päivällä lähtee perhe Tiilikainen Lahteen Jonin sukkulaisten kanssa syömään. 
  Huomenna vielä jatkuu pääsiäinen. Tiilikaiset lähtevät Espooseen. Arki alkaa taas. 
 
  Ei ole kalenteri turvoksissa. Jotain sentään. Ma. 3. huhtikuuta on minulla parturi, ma. 15. huhtikuuta renkaiden vaihto. Ilman kalenterimuistutusta käydään hankkimassa siemenpotut ja -sipulit. Jos muistetaan. Muutenkin hiljalleen varaudutaan kesäsesongin alkuun. Lapulle pitää aina kirjoittaa, jos jotakin tähdellistä mieleen tulee. 
  Tuo "kesäsesonki" on lainaus äiti-Elinalta. Hän ilmaisua käytti jo ollessaan hoivakodissa. Kerran siellä käydessämme kysyin "mitäs tänne kuuluu?"
  "No mitäs tässä, kesäsesongin alkua odotellaan!", hän tokaisi. 
  Oli vielä sen verran tolkussaan, että tuon heitti juuri näihin aikoihin vuodesta. Mutta ei hänen elämänsä enää sesongeista muuttunut. Vuoteessa joutui elämänsä viimeiset vuodet viettämään. 

  Kello on nyt yli puoli kymmenen. Sitä aurinkoa ei näy vieläkään. Sumua näkyy. Sääennusteisiin voi aika lailla luottaa. Ne eivät juuri koskaan pidä kutiaan. 

  Aamupalan syöneet tytöt löysivät pari suklaamunaa. Ne kuuluvat heidän pääsiäiseensä kuin mämmi Juha Miedolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti