maanantai 11. maaliskuuta 2024

TAUTIA LIIKKUU

  Pöpöjä pyörii, bakteereita pöhisee. Liisa oli sairaana viis päivää, Iiris kymmenen, Hilppa kolme viikkoa, ja jatkuu yhä. Tytöt onneksi tointuivat, Iiriskin oli tänään jo koulussa ja treeneissä.

  Hilppa sai jonkun pöpön reilut kolme viikkoa sitten. Tauti alkoi kovalla kurkkukivulla. Sitä kesti neljä päivää, sitten tuli yskä ja nuha. Hän oli reilun viikon potemisen jälkeen, kun pää oli niin tukossa. että ei nukkumaankaan oikein pystynyt, yhteydessä Päijät-Soteen sovelluksen kautta, ja sai sieltä ohjeita. Nenä aukesi, yskä jatkui. Olo oli välillä parempi, sitten tuli taas takapakkia. Kun toinen korva meni lukkoon, ja korvakäytävissä oli selkeästi tavaraa, Hilppa aamulla taas chattaili Päijä-Soten kanssa. Aika Hollolan Sote-keskukseen terveyhdenhoitajalle järjestyi heti. Klo. 9:15 sinne hänet vein. Viikon antibioottikuuri tuli. Myös lääkäri oli käynyt tilanteen katsomassa. Eli pitkäkestoinen flunssa lienee kyseessä. Toivottavasti kuuri tepsii. 

  Minä olen pöpöiltä säästynyt. Kaikki vakituiset vaivat ovat ja pysyvät, mutta kausiluontoiset pysyttelevät poissa. Ehkä korkeampi voima, jos sellainen on olemassa, ajattelee, että on tuolla Lehkosen äijällä tarpeeksi kestämistä omasta takaa, joten pidetäänpä pöpöt loitolla. 

  Toivottavasti tosiaan Hilppa lopullisesti tervehtyy antibioottien voimalla. Vaikka saattaa kestääkin, sillä terveydenhoitaja oli hänelle lopuksi sanonut, että jos ei tauti parane 40:n päivän kuluessa, pitää ottaa yhteyttä. Siis pitkäkestoinen on. 
  Ei Hilppa toki petipotilaana ole ollut. Ulkonakin ollaan käyty lenkkeilemässä. Mutta väsynyt hän on ollut. Joka päivä tempaissut tirsat tai kahdet, mikä ei ole lainkaan hänen tapaistaan. 

  Vähän on ollut mielessä, että loppukuusta saareen mentäisiin. No, jos Hilppa on siinä kunnossa, kuten todennäköiseltä näyttää, ja sääennusteet ovat suotuisat, niin varmaan mennäänkin. Päästään samalla Hanelia kunnolla onnittelemaan, sillä hän tasavuosia täytti päivänä muutamana. 

  Lakot ne sitten alkoivat. On meillä paska hallitus. Ja lehdistö. Luulenpa, että kun kesä mennyt on, syksy päälle painaa, niin vaikeaksi käy hallituksen olo. Vastustus varmasti lisääntyy, kun nekin duunarit, jotka ovat persuhöpinään ennen vaaleja uskoneet, tulevat järkiinsä. 

  Minua on pitemmän aikaa mietityttänyt, ketä arvoisa rouva valtiovarainministerin habitus muistuttaa? Äsken se valkeni! 

  Jos tukka hällä musta ois, 
  niin Milla Magia olla vois


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti