perjantai 29. maaliskuuta 2024

JOTAIN JUTTUA JOSTAKIN

  Pääsiäinen on ovella. Me olemme sisällä. Perhe Tiilikainen on tulossa. Siinä lyhyesti tilanne. Pidemmän kaavan mukaan ehkä kuitenkin kirjoitan. 

  Tiistaina palattiin Anttolasta. Katsoin eilen energiatoimittajan sovelluksesta kulutusta. Vajaassa viikossa meni sähköä saman verran kuin keskimäärin kuukaudessa täällä Hollolassa. Hinnasta en vielä tiedä, lasku tulee ensi viikolla. Mutta halvempaa se on kuin viikko Rukalla, Levillä tai Saariselällä. 

  Hiljaiseloa on Hollolassa ollut. Normipäivä kulkee kuta kuinkin seuraavasti: Aamulla puoli kuusi (+/- puoli tuntia) ylös, aamutoimet, aamukahvi, lenkille, suihkuun, joka toinen tai joka kolmas päivä kauppaan, lukemista, lounas, perräiset, päivälenkki, päiväkahvit, suoratoistoa ja lukemista, iltapala, kuuden uutiset, Emmerdale, pätkä suoratoistoa, lukemista, kokovartalon nojalle. Tämä siis minun osaltani. Hilpan päivässä on samoja elementtejä, mutta tietysti myös eroavia toimintoja. En niihin nyt aio puuttua. 
   Aika tylsältä kuulostaa, eikö? Eipä tässä kovin repäisevää elämää olla hakemassakaan. 

  Perhe Tiilikainen saapuu tänään päivällä. Sitten on taas elämää ja vaihtelua arkeen, tässä tapauksessa myös pyhään. Iiris oli muuten Pääkaupunkiseudun seurojen ikäkausi-cupin finaalissa 5/16. Kärki oli tasainen; ero ensimmäisen ja seitsemännen välillä oli vain kolme pistettä. Anna viestitti eilen, että Iiris siirtyy viikon kuluttua esitettävän kevätnäytöksen jälkeen Mineistä K2-ryhmään. Tahti kiihtyy. Sitten treenejä on sunnuntaisinkin. Vaatii paljon myös vanhemmilta. Iirikseltä ei niinkään, sillä hänelle luistelu on kaikki kaikessa. Taitaa kohta tyttö nukkuakin luistimet jalassa!

  Aamulla läksin lenkille kuuden jälkeen, sillä ennusteen mukaan kahdeksan maissa alkaisi satamaan. Nyt kello on puoli yhdeksän, eikä sateesta tietoakaan. Tämän hetkisen ennusteen mukaan sade alkaa vasta ip. kello 14. No, ennusteitahan nuo ovat, Myös ennusteet pääsiäisen kelistä ovat sitten eilisen muuttuneet parempaan suuntaa. Nyt ei tämänpäiväisten sateiden jälkeen ole juuri vettä tai lunta tulossa. Aurinkoakin huomenna ja 1. pääsiäispäivänä. Hyvä, jos noin menee.

  Sääennusteet ovat tieteeseen perustuvaa spekulointia. Sen sijaan mediassa pullollaan olevat "saattaa tapahtua- tai ehkä-uutiset" ovat pelkkää spekulointia tai tahallista ihmisten hämmentämistä. Älkää antako niiden itseänne lannistaa. Ajatelkaa, että vaikka teille kerrotaan että sota saattaa eskaloitua Venäjän ja Naton väliseksi, niin se saattaa myös päättyä neuvottelujen kautta rauhaan. Vaikka kumpikaan vaihtoehto ei näytä ajankohtaiselta, niin rauhallista pääsiäisenaikaa kaikille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti