sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

KUIN TOISEKSI VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ

  Eletään kuin toiseksi viimeistä päivää. Huomenna tietysti meno kiihtyy kohti tiistaiaamua ja kotiinlähtöä.

  Eilen illansuussa näkyi aurinko ensimmäistä kertaa koko reissun aikana. Taivas oli sees alkuillasta myös; täysikuu paisteli tähtien lomasta. 


  Tai ei ihan täysi. Tarkistus kertoi, että täysikuu on tänään. Piti tarkistaa mr. Googlelta, sillä tänne tarkoitettu Metsä-Sairilan seinäkalenteri jäi Hollolaan. Sen ohelle ei kotiin jäänyt kuin akkukone. Ei iso moka. Makitan tarkoitus oli toimia kairan vääntimenä. Lihasvoimaa käyttävä kaira sai korvata konevoimaisen. En sitä paitsi kairannut kuin yhden reiän. Tulopäivänä sen tein saunarantaan. Helpompi tuuralla hakata vesiavanto, kun on alkureikä. Edes pilkkireissulla en kairannut; onkipaikka oli täynnä Hanelin poraamia reikiä. 
  Onkipaikasta onkikaloihin. Eilen ei isoa uunia lämmitetty. Siksi ei, että alkoi pirtissä olla aika lämmin, ja uuninkylki ja -pankko olivat niin kuumia, että katsottiin parhaaksi pitää välipäivä. Siksi patakukko menee kohta uuniin. Hilppa sitä valmistelee, minä vedän pian hiilet pois. 

  Aamulla aikaisin meinasin lähteä jäälle kävelemään, mutta lenkki jäi torsoksi. Vaikka illalla oli kirkas taivas, meni se pian pilveen, eikä pakkanen ollut yöllä kuin asteen, parin luokkaa. Oli kuitenkin tehnyt pienen kuoren jään oheen vesipeitteeseen. Se murtui jalan alla, tehden liikkumisesta ikävää. Ja liukasta oli myös. Siksi palasin pian. Päivällä mennään Hilpan kanssa uudestaan kokeilemaan. Siis kävelyä.

  Hilppa on katsellut tiiviisti Taitoluistelun mm-kisoja. Tärkein kisa on kuitenkin tänään. Tikkurilassa kisataan Kultahelmi-kisa, eli Minit-cup 2023-2024 finaali. Kultahelmi-kisa on Mineille järjästettv kilpailu. Finaaliin karsitaan syksyn ja talven aikana osallistujat pääkaupunkiseudun seurojen luistelijoista. Finaalissa on kolme sarjaa: Hopeafinaali, kultafinaali 2015-syntyneille ja nuoremmille, sekä kultafinaali 2014 syntyneille. Kuhunkin sarjaan on karsittu 15-17 osallistujaa. Iiris luistelee kultafinaalissa 2014 syntyneille. Meitä jännittää luultavasti enemmän kuin Iiristä. 
  Viime talvena käytiin muutamia Iiriksen kisoja katsomassa. Tällä kaudella hän ei ole halunnut, että muut sukulaiset kuin oma perhe on katsomossa. Urheilijan toivomusta tulee noudattaa. Onneksi päästiin KaTa:n joulunäytöksessä Iiriksenkin luistelua katsomaan. Samoin mennään la. 6.4. katsomaan kevätnäytöstä PRINSESSA RUUSUSEN SYNTYMÄPÄIVÄ.

  Kevät etenee. Ei varmaan saareen enää toista kertaa jäitten aikana tulla. Mutta jos lähellekään normaaliin tahtiin kevät etenee, niin kuukausi, risat päälle, ja täällä ollaan pihoja siistimässä maata muokkaamassa.
  Pääsiäisen jälkeen alkaakin siemenpottujen, sipulien ja istutettavien siementen hamstraus. Suunnitelmat alkavat olla ainakin hahmollaan. Uutuutena on tarkoitus kokeilla salkopapua. Sille on paikkakin arssinoitu navetanmuurin sisään. Sormet alkavat syyhytä. Se syyhy ei apteekista lääkettä tarvitse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti