keskiviikko 3. tammikuuta 2024

AAMUSTA LIIKKEELLE

  Aamulla herätys klo. 4:00, lähtö klo. 5:15, saapuminen Hanelin pihaan klo. 7:15. Hyundai oli ottanut nokkiinsa pakkasesta sen verran, että oikeanpuoleinen sivupeili ei kääntynyt ajoasentoon. No, sujui se meno silleenkin. 

  Rauhallinen matka, ei liikenteestä haittaa. Auton mittarissa vaihteli ulkolämpötila, tai siis kylmätila, -22;n ja -28:n asteen välillä. 
  Sopivasti ehdittiin tekemään lähtöselvitys, eli muutamat käytännön asiat käymään läpi, ennen kuin isäntäväki lähti kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa n. 8:22.

  Me leviteltiin kamamme alakerran vieraskamariin. Kun aamu valkeni, ajoin auton katokseen. Peilikin oli topistautunut, pelasi kuin kesällä konsanaan. Käpeksin vähän talon ympäristössä. 



  Haiku piipusta tuprusi, koska olin tulen tuvan varaavaan takkaan laittanut. 

  Piskolan talo seisoi ennallaan mäen päällä.


  Rantasauna odotteli jäitten lähtöä.


Meitin vene talvehti keräten voimia kesän koettelemuksiin.


  Päivällä syötiin Tainan valmiiksi tekemää hernekeittoa. Hieman huilattiin. Sitten lähdettiin Hilpan kanssa pienelle kävelylle. Koirat vain käytettiin asioillaan. Kaapo ei edes halua tällä kelillä pidemmälle lähteä. No, ehkä, jos laskisi vapaaksi. Hilu taas vetää niin, että sujona perässä taluttaja tulee. Eikä nastakengät ole matkassa. 

  Aurinko näyttäytyi kävelyn aikana. Kaunista oli. 




  Pian alkaa taas päivä hämärtyä. Kohta laitan uuneihin tule. Koirille muonaa tarjoan. Talonmiehen hommaa. Mukavaa vaihtelua Hollolan talkkarin puuhaan, eli lumen kolaukseen. 

  Sunnuntaihin asti täällä ollaan. Sukset jätimme suosiolla kotiin, mutta onhan aurattuja teitä päivällä kulkea. Eikä jäälläkään paljon lunta ole. Kova pakkanen on jäädyttänyt jään päällä olevan veden ja sohjon yhdeksi kanneksi. Olisi ollut hyvä vaikka hiihdellä. Mutta yli kahdenkympin pakkasilla en lähde. Ja en siksikään, että sukset ovat Hollolassa. 

  Vielä kuvat tämän matkamme syystä ja tarkoituksesta, eli näitä me ruokimme, ulkona käytämme, Kaapon ei niinkään raikkaalta tuoksuvaa hengitystä haistelemme, kun se myötään syliin änkeytyy naamaa nuolemaan. 

Hilu omassa sivustavedettävässään.


Kaapoa komeana, viis Vademecumin käytön puutteesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti