perjantai 26. tammikuuta 2024

UUTINEN KU UUTINEN

  Viime päivien suurin uutinen ei koske Gazaa, ei Ukrainaa, vaan sitä, kuinka Halla-Aho on nostanut kannatustaan. Sitä on ihmetelty, sitä on ihasteltu. Noh, uutinen se on suru-uutinenkin. 

  Minä olen jo niin täynnä vaaleja, että en viitsi sitä koskevia uutisia ja spekulointeja noteerata. Ugh, olen äänestänyt. Vaalipäivään osallistun, taloyhtiömme valtuuttamana, liputtamalla. 

  Suojasää muuttui talviseksi. Aamulenkki sujui 10 asteen pakkasessa, lähes täysikuun valaistessa maisemia. Kuvassa kohtaavat luonnonvalo ja urbaani valo. 


  Ensi viikolla mennään pariksi päiväksi Espooseen. Koska päiväkoti on kiinni, mennään Liisan kanssa hyörimään. Ei kuitenkaan mennä rikkureina. Mielenilmausta tukien, vankkaa tukea lakkolaisille osoittaen matka tehdään. 

  Pian on helmikuu. Vielä on edessä lumitöitä, pakkasaamuja, hiihtokelejä, sähkön pörssihinnan säätelemiä päiviä. 
  Kiivaasti helmikuu ohi hujahtaa, maaliskuu koittaa. Ollaan mietitty, mitä tehdään Anttolaan menon kanssa. Jos on kovin kylmää, niin ei ehkä mennä. Ulkoillaan Hollolassa, jos vaihtelua halutaan, hiiihdetään Lahden puolelle. 
  Luulen kuitenkin, että viimeistää huhtikuun alkupuolella, kun päivä on jo pitkä, aurinko kipuaa korkealle, tulee vastustamaton halu saareen. Silloin viis veisataan sähkön hinnasta, auto pakataan, mennään. 

  Elinan kuva-albumien uudelleenplaraus on vielä vaiheessa. Viikonloppuna ehkä jatkan hommaa. Muutaman kuvan muutama päivä sitten skannasin. Niistä laitan tähän jokusen isä-Erkin muistoksi. Pian, 5. helmikuuta, tulee kuluneeksi 102 vuotta Erkin syntymästä. 

  Isän ylioppilaskuva. Hän joutui, monen muun kanssa armeijaan kesken lukion viimeisen vuoden, ja he pääsivät ylioppilaiksi ilman kirjoituksia. Ilman valkolakkia myös, näköjään. Erkki takana keskellä.


  Iloiset vanhemmat Elina ja Erkki kevätalvella 1948. Vaunuissa Ritva. 


  Kuva Piskolan takapihalta. Olisikohan napattu 1958 tai 1959? Takana vasemmalta Amerikan serkku Charlie, Erkki, isotätini Elsa, isotätini Oili Lavi. Edessä istumassa Liisa-täti, Maija-täti, Ritva, Elina, minä, Haneli ja Eila-täti.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti