sunnuntai 28. tammikuuta 2024

VAALIN KUVIA, MUTTA EN VAALIKUVIA

  Vaalipäivän ajankulua. Kävin läpi vanhoja kuva-albumeja. Joitain tallensin. Niistä joitain tänne laitan. Kommentin kera. 

  Haneli oli enemmän maalaistalon poika kuin minä. Ei hän kauaa muissa maisemissa viihtynyt, vaan on elämänsä Piskolassa viettänyt. Tämän saattoi havaita jo kauan sitten. 

Kylvöhommiin Haneli  änkeytyi melko nuorena....


...ja tekeytyi muutenkin talon töissä puuhailemaan.


  Minä en niinkään ollut maahenkinen. Mieluummin istuin siskon kanssa aitan rappusilla leipää jyrsien.


Tai kalastin äidin kanssa, annoin Hanelin uurastaa.


Vähän vanhempana suimailin veneellä Ritvan kanssa. 


  Tuo vanerivene on Erkin 1960 teettämä. Taisi olla Liimataisen Erkki, joka veneen nikkaroi. 10-heppainen Mercury oli perässä. Se liikutti kevyttä tasapohjaa melko nätisti. Myöhemmin vene päätyi Hyvösen Erkille. Hän Suusalmesta sitten kerran pyyhkäisi Västäräkille, täysillä viissiin. Seurauksella, että eihän lähes kölitön vene yli 90-asteen mutkassa kääntynyt, vaan kaislikko kahisten päätyi Erkki pitkälle rantaruoveikkoon. Rauha Hyvös-Erkin muistolle. Monia tarinoita jätti hän elämään.

  Toki töihinkin tartuin. Heinäaikaan ihan ohjaksia pitelemään laitettiin. 


  Vielä yksi. Se ei Hanelin tai minun maahenkisyyteen liity. Siinä isä-Erkki, joka ei ollut kovin maahenkinen myöskään. Hän lähti luomaa toisenlaista uraa, Tässä isä ajelee joskus 1950-luvulla Saimaan selillä. Alla ukki-Aleksin paati, missä 4-heppainen Penta perässä. Kuvan ottajasta ei ole tietoa, mutta minusta oikein onnistunut otos. 


  Olkoon tässä kevennystä vaalijännitykseen. Kuitenkin olette jo kynsiänne pureksineet, olohuoneesta keittiöön ja takaisin, tai tuvasta kammarin kautta pihalle monta kertaa pyörähtäneet. Älkää huoliko. Kuuden tunnin kulutta voivat ennakkoäänet jo olla tiedossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti