keskiviikko 10. tammikuuta 2024

PALUU KYLMÄSTÄ POHJOISESTA

  Sunnuntaina palattiin kylmästä pohjoisesta. Kylmää oli tosin täällä sata kilsaa etelämpänäkin. Kylmää oli koko Suomessa. Vielä. Maanantaista lähtien on ilma lämmennyt, eilen oli jo plussan puolella. 

  Maanantaina oli tietty merkkipäivä. Sitä vietettiin niin maltillisesti, että maltillisempi tapa olisi jo mennyt askeettisen puolelle. Eilen sentään käytiin Lahdessa lounasta syömässä. Käytiin viikinkiravintola Haraldissa. Ei siksi, että Hanelin porukka kävi Islannissa, joka on viikinkien aikanaan asuttama. Lähinnä mentiin siksi, että ei oltu siellä koskaan käyty. Syötiin, joulukinkun ja Tainan meille varustamien lihaisan hernekeiton ja hirvipaistin jälkeen, kevyemmin, eli valittiin Pitkäveneentekijän nieriää. Ihan syötävä annos.  

  Eilen aamupäivällä tehtiin inventaarioita vaatehuoneessa ja makkarin komeroissa. Löytyi vaatteita keräykseen, iso jätesäkillinen sekajätettä. Vien sekajätteen ja joitain risoja sähkölaitteita tänään jäteasemalle, sillä en viitsi taloyhtiön roska-astioita kuormittaa. 
  Löytyi kaapeista myös joskus aikanaan Maija-tädin Hilpalle tekemä hattu-muhvi-kokonaisuus. Hattu on hirvennahkaa, karvareunus kettua. muhvi myös kettua. Haneli tietysti raaka-aineet oli hommannut. Hilppa ei sitä ole koskaan pitänyt. Mutta talteen jäi. Kun ensiviikolla näyttää pakkanen taas painuvan alle kahteenkymmeneen asteeseen, saatan lähteä hytisevän kansan sekaan elvistelemään turkiksissa. 


  No, ehkä en kuitenkaan. Mutta talteen laitettiin hattu. 

  Muuten jatkuu elämä totuttuja uomia noudattaen. Tänään siivottiin. Huomenna mennään hiihtämään Vesijärven jäälle. Maanantaina, kun käytiin liukulumikengillä Messilässä, käytiin samalla katsomassa Messilän satamassa, ja huomattiin Enonsaareen latuja menevän. 

  Lauantaina tulevat Anna ja lapset Hollolaan. Iiriksellä on Pajulahdessa luistelua, kai sunnuntaina myös. Jonilla on taas duunia, joten hän ei pääse tulemaan. 

  Näin on lähtenyt vuosi kulumaan. Pienten vaihtelujen virkistäminä leikitään politbyrooleikkiä maaliskuulle saakka. Silloin mennään saareen. Jäät nimittäin vahvistuivat viime viikolla siihen malliin.  Muuten, politbyrooleikki, jos ette ole tienneet, on sellainen, että istutaan rinkiin ja vanhetaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti