keskiviikko 30. elokuuta 2023

SELVITÄN SELITYSTEN TILAN

  Vielä pari päivää aikaa Hollolassa vietämme. Perjantaina kutsuu taas Anttola. Voi olla, että saaressa ollaan yhtä soittoa aina lokakuun alkupuolelle saakka. Tietysti pakolliset ostosreissut poislukien. 

  Maanantainen myräkkä ylitti myös Hollolan. Tuuli navakasti, vettä pieksi koko päivän. Anttolassa oli tuullut myös, vaikka sade oli ollut maltillisempaa. Niinpä alkuillasta tuli ilmoitus: Käyttöpaikalla 643007609000046876, Avokkaansaari 0 ANTTOLA on alkanut verkon häiriöstä aiheutunut sähkönjakelun vikakeskeytys klo 18:54. Arvioitu päättymisaika 21:00. Järvi-Suomen Energia.  
  Olin jo sängyssä lukemassa, kun seuraava viesti pimahti puhelimeen: Käyttöpaikan 643007609000046876, Avokkaansaari 0 ANTTOLA sähkönjakelun vikakeskeytys on päättynyt klo 21:43. Järvi-Suomen Energia.
  "Hyvä", ajattelin "pakasteilla ei ole hätää".
  Aamulla huomasin, että yöllä oli jakeluverkon omistaja muistanut taas minua: Käyttöpaikalla 643007609000046876, Avokkaansaari 0 ANTTOLA on alkanut verkon häiriöstä aiheutunut sähkönjakelun vikakeskeytys klo 23:29. Arvioitu päättymisaika 01:30. Järvi-Suomen Energia.
  "Paska juttu", tuumin. Häiriö siis jatkui yhä. Mietiskelin, että jos iltapäivään mennessä ole virta palautunut, joudutaan ajamaan Anttolaan. Pakasteet ja jääkaapin sisältö vaativat aggregaatin käynnistäjää paikalle. 
  Mieleni keveni kuitenkin pian: Käyttöpaikan 643007609000046876, Avokkaansaari 0 ANTTOLA sähkönjakelun vikakeskeytys on päättynyt klo 06:45. Järvi-Suomen Energia.
  Onneksi ei ole uusia vikailmoituksia tullut. Paitsi tänään aamulla oli ihan lyhyt katkos, mutta niitä ei lasketa. 

  Eilinen oli sateeton. Päätin, että pitäähän minun edes kerran kesässä täällä ruoho leikata. Iltapäivällä nurmi oli hieman kuivahtanut, joten hommaan käsiksi. Mutkia matkaan tuli heti; bensaa ei leikkuriin ollut, mitä nyt vähän tankissa. Ei auttanut kuin ajaa Tokmannille ostamaan kannu pienkonebensaa.  
  Ajelin neljän asunnon pihat, sekä talon toisen päädyn. Nyt ei tarvitse niska kyssässä, katse maahan luotuna, tallustaa naapureiden ikkunoiden ohi. Tosin kirjaamaton sopimus työnjaosta ruohonleikkuu- ja lumitöiden jakautumisesta tietysti sinällään pitää ryhdin jämeränä. 

  Eilen Hilppa selaili uutisia puhelimellaan. Yhtäkkiä hän tokaisi "täällä on Viisi vinkkiä kuinka löydät enemmän kantarelleja. En kerro sulle!"
  Tuli vähän ambivalentti olo; en tiennyt, oliko tuo kehu vai moite?

  Lukeminen sujuu täällä heti paremmin kuin saaressa. Kirjastossa pitää käydä, sillä entiset on on luettu. Jotain jää luetusta mieleen, jotain mieleen jäänyttä täytyy selventää. Suomenkieli muuttuu, varsinkin englannista tulee koko ajan uusia sanoja käyttöön. Kun bongasin Mick Herron'in kirjasta Lontoon säännöt sanan mansplainaus, oli käännyttävä Googlen puoleen. No selvisihän se. Besserwisserin sukulainen on mansplainaaja. Päätin mennä itseeni, miettiä, voiko minua syyttää mansplainauksesta. En ole urennut vielä analyysia tekemään. Liekö pelko persiissä?  

  Koska polveni ei ole paras ystävä asfalttiteiden kanssa, olen aamuisin mennyt metsäpoluille lenkille. Tänään olin Tiilijärvien tienoilla. Kaunis sumuinen aamu ilahdutti kulkijaa.

Keski-Tiilijärvi puoli seitsemältä.


Vähä Tiilijärvi reilun puolen tunnin kuluttua.


  Sellaista Hollolassa. Seuraavat tiedotteet julkaistaan Anttolassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti