lauantai 19. elokuuta 2023

MUIKUT LOIKKAA LAITURILLE

  Hiljaiseloa Saarelan tilalla. Siinä viime päivien kuva tiivistettynä. Kerran päivässä kun viljelykset kiertää, kypsyneet tomaatit, kurkut, kesäkurpitsat pois korjaa, tippuneet omenat noukkii, käy joka toinen päivä saunassa, ei tapahtumarikkaudesta ei voi puhua. Jotain sentään tapahtuu. Torstaina olin rannalla laittelemassa venettä siihen malliin, että illalla lasketaan verkot, kun tuossa huutomatkan, no ehkä kahden, päässä olevan mökin kesäasukas L.K. usmuutti ohi. Minä minä nostin kättä pystyyn, hän myös. Jatkoin puuhiani. Kuulin, että L.K. teki kohta uukkarin, ilmestyi niemen takaa, käänsi keulan laituriin. Moikattiin. L.K. kysyi pian "kelpaako muikut", osoitti veneen pohjalle. Huomasin, että paljussa oli muikuista kiilteleviä verkkoja.

  "Onko niitä paljon", kysyin.
  "Varmaan yli kymmenen kiloa", vastasi L.K. "Jos kelpaa, niin ota pari verkkoa ja irrottele muikut pois."
  Samalla hän nosti kahta verkkoa ylös. Paljon oli niissä kalaa. 
  "Oota, kun soitan naapurille", tokaisin, kaivoin luuurin, pirautin Hannulla. Tämä vastasi, kerroin tilanteen, Hannu sanoi tulevansa muikkuja irrottamaan. 
  "No otetaan me nuo kaksi verkkoa, naapuri tulee kaveriksi, jaetaan muikut."
  Toinen mokoma jäi L.K.:lle itselleen, sillä neljä verkkoa oli hän päiväksi laskenut Rupakkoon. En muuten tiedä, minkä mutkan L.K. teki, kun ajoi ohitse, palasi heti takaisin? Oli varmaan menossa muikkuja tarjoamaan johonkin muualle. 
  Me siis emme laskeneet verkkoja, vaan irrottelimme laiturille hypänneet muikut verkoista. Isoja olivat. Verkot olivat 15-millisiä, eikä niistä kalat läpi tulleet. Irtosivat ne lopulta. Kalat jaettiin. Eilen syötiin meillä paistettuja muikkuja, illalla savustettuja. Tänään on lounaalla, kas kummaa!, savumuikkuja ja keitettyjä pottuja. 
  Palautin eilen verkot L.K.:lle. Hetki kuulumisia vaihdettiin. Ei sanonut L.K. ihan heti muikkuverkkoja pyyntiin laittavansa. Kahdestaan hekin ovat. Riski on olemassa. Ainakin, jos neljän verkon jatan laskee.

  Tapahtumia on tiedossa myös tänään. Jokakesäinen miitinki Vilhusten kanssa on vuorossa, tällä kertaa täällä. Iltapäivällä he tulevat. Ihan passelia keliä on luvassa; ei liian kuumaa, ei tuulista, ei sadetta. 
  Vähän valkkaria aluksi. Kantarelli-, omena- ja mustikkapiirakkaa, pullaa, jäätelöä kahvina kanssa. Kyllä iltapäivä mukavasti kuluu. 

  Ilmat taitavat hieman viiletä ensi viikolla. Sateitakin on ennusteessa. Kovin tuulista ei näytä olevan, ainakaan näillä seuduilla. Nyt saisi kyllä tuulla siellä missä tuulivoimalat jylläävät. Meni pörssisähkön hinta korkeaksi muutaman häiriötilanteen vuoksi. En kyllä tuota pörssihinnan muodostumista ymmärrä. En siis sitäkään. Kaikkia pörssejä tuntuu säätelevän perhosefekti. Kusettaakohan ne pirut meitä? 

  Sehän alkaa pronssiottelu kohta. Täytyy valmistautua. Loppuun kuva floristista laittamassa keräämiään kehäkukkia maljakoihin. Inkognitona.

 

  PS. Tunnin olin etuajassa. Peli alkaa vasta klo. 11:00. Lopetan silti, sillä henkinen valmiustila kirjoittamiseen notkahti väärinkäsitykseni vuoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti