keskiviikko 23. elokuuta 2023

VIHELIÄISYYKSIEN LISTA

  En ole aikoihin nukkunut niin pitkään kuin tänä aamuna. Johtuu siitä, että tuli illalla katsottua yu-kisoja, ja nukahtaminen tapahtui vasta puolen yön maissa. Tai heräsin minä jo ennen neljää. Nousin silloin laittamaan pesukoneen päälle. Pörssisähköasiakkaana täytyy seurailla hintoja. Jostain syystä täällä ei olla ajastettu pesukoneita, kuten kotona tehdään.

  Muutenkin tämä päivä on erilainen. Löysin rantein asiat otan. Kuntopyörällä toki normaalin session poljin, mutta mihinkään varsinaiseen duuniin en aio tarttua. Aion katsella päivälähetystä kisoista, ja iltaa myös, tietysti.

  Tuvan leivinuuniin tein kuitenkin aamulla tulet. Ensimmäistä kertaa sitten toukokuun. Ajattelin, että koska päivälämpötilat tippuvat 15 asteeseen ja sateitakin on povattu, niin pysyy huonelämpö mukavana, eikä pääse kostumaan. Sateet tosin on peruttu. Ei mikään yllätys. Etelä-Savo taitaa olla ainoa maakunta, missä on metsäpalovaroitus voimassa. Eikä muutosta ole näkyvissä. Onneksi kuiva kausi ei ole luonnon ja istutusten kannalta niin merkityksellinen kuin sydänkesällä. 
  Uunia oli järkevää lämmittää myös siksi, että kohta, väistämättä, lämmityskausi alkaa. Tuli kokeiltua, että lähtee vetämään ilman ongelmia, sillä pitkän tauon jälkeen saattaa pirulainen joskus pyrkiä tuprauttamaan savut sisään. Nyt ei tuprauttanut.


  Aamun pakolliset puuhat puuhattu. Minulla. Hilppa purkittaa maustekurkkuja, minä tölkitän blogia. Siispä seuraavia olen mietiskellyt.

  Maailmaan, elämään, arkeen, juhlaan kuuluu viheliäisiä asioita. Viheliäisiä johtajia, viheliäisiä ihmisiä, viheliäisiä tapahtumia, viheliäisiä vaikka mitä. Niinpä päätin listata viheliäisiksi kokemiani asioita. Jätän filosofiset, poliittiset, elämänkatsomukselliset, sekä muut isojen sektorien asiat käsittelemättä. Listaan pientä ihmistä, tässä tapauksessa minua, kismittäviä asioita. Luulen, että korpeaa ne jokusia muita myös. Lista ei tietysti ole kiveen hakattu. Se elää, hetken, vuodenajan, mielialan, tapahtumien myötä kaiken aikaa. Jotkut asiat ovat kuitenkin kestoviheliäitä ja viheliäisyysasteikolla (1-10) vähintään ysejä.

  Lepän urvut muikkuverkossa

  Kesänaapuri toi muutama päivä sitten minulle kaksi verkkoa pullollaan muikkuja, kuten olen aiemmin kertonut. Verkot olivat 1,8 metriä korkeat. Omat muikkuverkkoni ovat 3 -metrisiä, joten niistä päästelen kalat heittämällä ne "orren" yli, ja alla on pressu, joten roskia ei niihin juuri tartu. Nyt kuitenkin aloin virittää verkkoja venevajan seinällä. En tietysti hoksannut haravoida roskia pois seinustalta. Niinpä verkkojen alapaulojen tuntumaan tarttui risuja, sekä mikä pahinta, lepän urpuja. Suoraan sanottuna vi******sia irrottaa verkoista!

  Itikka, paarma, kärpänen tai muu ötökkä silmälasien väärällä puolella

  Välillä lentää ötökkä silmälasin linssin taakse, jää sinne, ihan kiusalla, pyörimään. Jos olet vaikka muikkuja päästelemässä, sormet mullassa maata tonkimassa, tai rouskuja keräämässä kädet limaisina, niin lähdepä siinä sormilla kiusantekijää pois ajamaan. Ja syytä olisi, pois ajaa, sillä herkät seudut kyseessä, eli pisto voi aiheuttaa normaalia enemmän ikävyyksiä.

  Villasukka menee myttyrälle saappaan kärkeen

  Varmaan jokaiselle villasukka- saapasyhdistelmää käyttäneelle tuttu tilanne. Joku aprikoi, että eihän se kovin viheliäinen juttu ole. Mutta on, jos metsä on sateen tai aamukasteen vuoksi märkää, ja kun otan saappaan jalasta, pettää tasapaino. Joudut laittamaan myttyräsukkajalan maahan tasapaino säilyttääksesi, ja kastuuhan se, se sukka. 

  Punkki tai hirvikärpänen intiimialueella

  Ei tarvinne selityksiä.

  Puhelin soi äsken. Se oli Päijät-Hämeen keskussairaalasta. Minulle tarjottiin aikaa ortopedille 1.9. Se tietysti sopi. Siten etenee polven tilanne. Onko leikkaus tulossa? Kesän olen pärjännyt hyvin, mutta muutamat asfaltilla kävellyt pidemmät matkat ovat näyttäneet, että kovalla pohjalla syntyvä tärähdys on polvelle myrkkyä. Pihanurmikolla tai metsässä dallailu ei aiheuta läheskään samanlaista kipua.
  Mielenkiintoinen tapaaminen siitä tulee. Leikkaus ei tietenkään kovin meluisa toimenpide ole. Keskustelu ortopedin kanssa varmaan selventää ajatuksia.

  Sen verran sotki ajatuksia tuo soitto, että lista viheliäisyyksistä päättyy tähän. Ihan höpölistahan se muutenkin on. Ehkä joskus laadin listan ihan oikeista viheliäisyyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti