maanantai 14. elokuuta 2023

MAALARIN PERINTÖ

  Tänään sain maalauksen päätökseen. Muutaman vuoden aikana olen maalannut rakennuksia pikku hiljaa. Nyt ovat kaikki saaneet uuden värin pintaansa. Tai väri on sama, mutta maali uusi. On enemmän kuin oletettavaa, että seuraava maalari en ole minä. 15-20 vuotta ainakin menee, ennen kuin uusi kierros on tarpeen. Vaikka eihän sitä tiedä kuinka vetreä ysikymppinen silloin täällä heiluu. 

  Huomenna menen metsään. Menen perinteisille rousku- ja tattimestoille. Olen siihen saanut luvan. Vaikka lupaa sienestykseen vierailla mailla ei tarvitse yleensä kysyä, niin kantarellien ylitarjonnan vuoksi jokaisenoikeus ei koske minua. Jopa omille maille meno tässä tilanteessa luvanvaraista.

  Omenia alkaa tippua puusta siihen malliin, että tällä viikolla aikoo Hilppa tehdä satsin omenasosetta. Loppukesä on säilömisen aikaa. Jos satun löytämään korillisen rouskuja, on lisää säilöttävää. Viime kesä oli rouskuton. Sienisalaatiton joulu oli tuli. En toista perättäistä halua. 

  Viikonloppuna oli Perussuomalaisten puoluekokous. Kun uutisia kokouksesta olen hieman seurannut, niin melkoista meininkiä on persuilla. Ihan omissa korkeuksissaan he liitävät. Ja lehdistöllä on pöyristyttävä ajojahti meneillään. Niinpä. Kun media löi Sanna Marinia, tai muita edellisen hallituksen ministeritä, niin ketkä riemusta kiljuen pistivät kymmenen kertaa paremmaksi? Ja nyt he viitsivät puhua ajojahdista. Summa summarum: persuille on kaikki luvallista ja oikeutettua, muille vain se, johon persut antavat luvan. 
  Millaiseen Suomeen on Orpo meitä viemässä? Eikö miehellä ole ryhtiä viheltää peliä poikki? Viimeistää viikonlopun jälkeen pitäisi kaikille, myös Kokoomukselle ja Orpolle. olla selvää, että ei Perussuomalainen puolue haluakkaan muuttua. Paitsi huonompaan suuntaan. Tai tietysti heidän katseessaan parempaan. Onko Orpon hallitusohjelma, edes Orpon mielestä, niin hyvä, että kannattaa olla tossun alla, jo seuraavaa vaalikautta varmana pitävän tahon vietävissä?

  Puolueista seuraavaan asiaan. Loppukesän näkymiä pihapiirissä.

  Daalia sen kun kukoistaa...


...ja loimukukat loimuaa, punaisina sekä valkoisina.




Rohtosuopayrtti kukkii vielä. Pitää vissiin ruveta tekemään saippuaa.


  Tätä olen naputellut uunipellillä valmistetun peruna-kantarelli-kesäkurpitsa-paprika-sipuli-seoksen voimalla. Voimia lisäsi oman maan tomaattisalaatti ranskankerma-aurajuustokastikkeella. Nyt alkaa vatsa mieliä kahvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti