maanantai 22. toukokuuta 2023

PAKOLLISIA SUORITUKSIA

  Jokakeväiset puuhat jatkuvat. Tänään pesin talon ikkunat. Ei niitä sentään ollut 506, kuten Heikki Salon laulussa, mutta yli 50 erillistä tasoa kuitenkin. Olisi pintoja ollut enemmänkin, mutta en joka vuosi ikkunoita avaa, välistä pese. 

  Ulkopuolilla aloitin, sisältä jatkoin. Tuli pakollinen tauko, kun vanhasta Kärcher-palvelijasta väsähti akku. Ei hätää, akku latinkiin, minä huilatessani huussia tyhjentämään. Kokemuksella, turhia liikkeitä tekemättä, se sujui niin joutuisasti, että ei ollut ikkunapesimen akku ehtinyt vielä latautua. Ennen lounasta sain kuitenkin ikkunat puunattua. 
  Hilppa puuhaili aamupäivä istutuksien parissa. Hän otti mm. hallaharsoja pois. Porkkanalle jätti, sillä kokemus on opettanut, että hyvinkin juhannukseen saakka on eduksi porkkanat harson alla pitää. Ehti hän jossain välissä tehdä kevään ensimmäisen raparperikiisselin myös. 

  Lounaan ja obiligatoristen perräisten jälkeen maistettiin kiisseliä, hyväksi todettiin. 
  
  Koska oli lämmin keli, lähdettiin sähkön voimalla hieman ajelemaan. Tuuli oli aamun pläkästä hieman yltynyt, mukavasti keikutti pikku vastaisessa. 


  Vesi oli Luonterilla niin tummansinistä, että melkein mustalta näytti. 


  Huomenna jatkuu keväinen työsarka kohti vääjäämätöntä päätöstään. Tarkoitan annuaalien osalta. Eli edessä on mökin perusteellinen siivous. Hilppa sen pääosin tekee, minä assistenttina häärään. 
  Sen jälkeen onkin enää jäljellä saunakamarin siivous. Sitten saa kesä tulla, perhe Tiilikainen myös. Saa nähdä, koska he tänne ehtivät. Siitä tulikin mieleeni yksi annuaali vielä: trampoliinin kasaus!

  Kesältä on taas tuntunut viime päivinä. Viileämpää, sadettakin, on loppuviikkoon luvassa, sitten taas lämpenee. Uskokoon, ken haluaa. Minä mieluusti näkisin, että vettä tulisi enemmän kuin ennusteet kertovat. Mutta ennusteet ovat ennusteita, se on nähty. Eli parempi tsiikailla ulos, niin tietää, missä mennään. 

  Sellainen on lyhyen tähtäimen suunnitelma, että torstaina mennään taas Mikkelissä. Nyt on listaan kertynyt muutakin kuin ruokaa. 

  Keskipitkän aikavälin suunnitelmassa Hollolassa käydään 7. kesäkuuta.

  Pitkän tähtäimen suunnitelmia ei kannata isommin laatia, kun ei meinaa lyhyet sellaisetkaan toteutua. 

  Jääkiekkoa ei taida tulla tänäänkään? Siis Suomen peliä? Joo, huomenna vasta. Ei se haittaa. Blåkläder, Wilhelmi, Moi, Lidl, Rahoituslaitos, Autoklinikka (oli joukossa joku vielä), pysyvät hiljaa huomiseen. Vaikka en ole tainnut tuota jokaisella pelirupeamalla lukuisia kertoja toistuvaa yhteistyökumppanien mainosketjua riittävän usein nähdä, koska yksi ei tule mieleen. 
 
  Lätkästä vielä: ettei Suomen esityksien vaisuudessa olisi kyse Leijonien hybriksestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti