sunnuntai 14. toukokuuta 2023

KÄÄRMEITÄ VÄISTELESSÄ

  Aluksi: HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!

  
  Äitienpäivän kunniaksi ollaan aamupäivä puuhailtu. Katiskat kävin katsomassa. Kilon hauki ja kolme otettavaa ahventa, kymmeniä pikkuahvenia, ahvenen kutua. Eli Hilppa pääsi, joutui, kuinka vain, perkaamaan.

Kuva by Hilppa


Kuva by Hilppa



  Sitten laitteli Hilppa sipulia ja porkkanaa kasvimaalle...


...sekä salaattia ja pinaattia kasvulavoille. 


  Minä, näin juhlapäivän kunniaksi, keräsin kimpun valkovuokkoja, käväisin lähimetsässä toteamassa, että jokusia korvasieniä on ilmaantunut. No, jeesailin kyllä Hilppaakin. 

  Loppupäivä otetaan iisisti. Jäätelökahvit ulkona nautitaan, ei työhommiin puututa. 

  Eilisen jälkeen onkin mukava ottaa löysemmin. Eilinen meni käärmeitten kanssa melskatessa ja tukkeutuneen viemärin ongelmaa selvitellessä.
  Käärmeet tulevat aivan sekopäiksi, kun ensimmäiset lämpimät koittavat. Niitä vilisee pihapiirissä niin, että ei meinaa ehtiä väistämään. Lähinnä tietysti rantakäärmeitä, mutta välillä kyitäkin. Rantakäärmeet saavat olla rauhassa, vaikka ei kovin mukavaa ole sellaisenkaan päälle astua. Kyyt vähenevät sitä mukaa, kun niitä roudaan muihin maisemiin. 
  Pian käärmesesonki päättyy; kesä tulee, normaali elämä jatkuu heilläkin. 

  Tukkeutuneeseen viemäriin on korjaus tiedossa. Se vetää sen verran, että tänään en asiaan puutu. Pärjätään, kun ollaan pesemättä koneilla. Huomenna otan aamusta työ alle ongelman tavoitteena vapaasti virtaavat harmaat vedet. 

  Eilen oli suomalaisilla jännitettävää: jääkiekkoa ja Euroviisut valvottivat monia. Minua vain jääkiekko. Viisuja en pätkääkään katsonut. Ei katsonut Hilppakaan loppuun asti. 

  Niukka voitto lätkässä tuli. Tärkeä voitto. Jospa tästä aukeaisi Leijonien peli. Euroviisuissa tuli niukka tappio. Ja Ruotsille, tietysti. Huomenna on kalavelkojen maksun vuoro. Ruotsi nuijitaan. Jos ei muuten, niin Käärijän puolesta. 

  Nyt jatkamaan pyhän viettoa lähden. Ja HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ kaikille niille, joille se se on tarkoitettu vielä toivotan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti