torstai 4. toukokuuta 2023

AJATUSPAJA AVOKAS

  Kesäkausi on avattu, pian jo viikko saaressa oltu. Kesäkauden huomaa ainakin siitä, että pakkasta ei öisin ole kuin pari astetta, päivisin kipuaa mittari jopa kahteen plusasteeseen, eikä lunta ripottele kuin satunnaisesti. Ei myöskään vesitynnyrin pintaa tarvitse aamulla tuuralla rikkoa. Riittää, kun vähän kolhaisee.


  Sellaista joskus on kesäkauden alku. Ensi viikolla taitaa kuitenkin lämmetä. Saavat koivutkin sitten enemmän vihreyttä näkyviin, vielä ovat värit kortilla.


  Tällä kuvalla ei ole mitään tekemistä kesäkauden alun lämpötilan kanssa. Aamulla sen nappasin, ihan siksi, että aurinko sentään paisteli taivaalla. Kuvan nimeksi laitan Mansion on the Hill Neil Youngin biisin mukaan. Ei Niilo tosin ihan tällaista rakennusta laulussaan varmaan tarkoittanut?


  Tänään tehtiin kesäkauden ensimmäinen hankintamatka Mikkeliin. Aamusta lähdettiin, oltiin jo vähän yli kahdeksan Savon Sammutinhuollon pihassa, veneen sammuttimeen piti saada leima, Sammutinhuollosta jatkettiin Puuiloon, mistä siirtyi  autoon mm. puutarhamultaa, tuhkaimuri ja työpusakka, matka jatkui toriparkkiin, toriparkista Minna Torikahvilaan (siellä on onneksi myös lämmitetty teltta) morjenstamaan Minnaa ja Morttia, torikahvilasta S-Markettiin hakemaan Marskin Arinaleipä, hammastahnaa ja maitojauhetta, S-Marketista toriparkkiin, toriparkista Hankkijalle hankkimaan kasvusäkki, Hankkijalta Nesteelle bensaa ostamaan (euronkuvat vilisivät silmissä, kun autoon ja veneen irtotankkiin laittoi ysivitosta, perään kympin kannuun ysikasia ruohonleikkuria varten, Nesteeltä Tokmannille, sieltä tarttui mukaan pari polven lihasten jumppaamiseen tarkoitettua kuminauhaa (olin unohtanut sellaiset kotiin), Tokmannilta Lidliin, josta ostettiin viikon eväät, Lidlistä takaisin Anttolaan. Nytpä kertyi virkkeelle mittaa!

  Kun saaressa taas oltiin, tavarat oli roudattu veneestä, oli kello jo melkein kaksi. Oli aika syödä. Ulos en enää viitsinyt syönnin jälkeen lähteä, joten kirjoittamaan ryhdyin. Nyt on kirjoituksen kirjoitettu. Tämä oli taas tällainen pikakirjoitus. Eli ei tällä kertaa muuta AJATUSPAJA AVOKKAASTA. (Koska erilaiset ajatuspajat antavat lausuntojaan, kertovat näkemyksiään mm. Venäjän hyökkäyssodasta, niin miksen minäkin, mutta en kyllä sodasta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti