sunnuntai 7. elokuuta 2022

SUNNUNTAI PUOLESSA

  Hilpan sunnuntain aamupäivä on kulunut keittiössä. Siitä hän hän saa kiittää, eikäku syyttä, Peppeä, joka vastoin ohjetta keräsi kanttarellejä. 


  Itse asiassa Hilppa aloitti jo eilen taistelun sienien kanssa; hän keitti ison kattilallisen lientä (Maija-tätini ohjeen mukaan, tarveaineita jouduttiin hakemaan eilen veneellä kyliltä), teki kanttarellipikkelsiä. Illalla nautittiin sienimunakas. Tai sienimunakkaasta. Nautittiin. 
  Tänään hän on tehnyt toisen satsin pikkelsiä, lounaaksi kesäkurpitsa-kanttarellilasagnea. Taitaa sitä olla huomiseksikin. En osaa sanoa, kuinka Karviselle maistuisi tämä versio, minulle maistui. Hölskekurkut ja salaatti omaa satoa, paprika ei. 


  Sitten hän on höyräyttänyt loput sienet, laittanut ne pakkaseen. Jos aioin yhteistä elämää jatkaa, on minun syytä tästedes tarkoin harkita, mitä, ja kuinka paljon, metsästä pirttiin kannan. 

  Sunnuntain aamupäivä, tai osa siitä ainakin, meni minulla pähkäillessä. Pähkäillessä aitan katon maalausta. Tein jo joku viikko sitten takaseinustalle pätkän telinettä, mutta ei sen päältä yllä kuin puoleen väliin lapetta maalaamaan. Enkä tohdi katolle mennä ilman tukea. Siis tikkaat apuun. Metri kerrallaan pääsen nyt kattoa rasvaamaan. 

 

  Huomenna näyttää keli sellaiselta, että lopultakin ryhdyn kattomaalariksi. 

  Muutakin tuli aamupäivällä tehtyä. Tuumin, että ihmisistä ehkä 10 % on asioista ja maailmanmenosta kanssani samaa mieltä, sellaiset 25 % saattaa olla jokseenkin samaa mieltä, 40 % ollee jokseenkin erimieltä, ja 25 % täysin erimieltä. Noin näppituntumalla. Mutta sinne päin, oletan. Onko minulla siis varaa mennä sanomaan, no ainakin ajattelemaan, että joku muu on väärässä, minä oikeassa? Siis en mene sanomaan, mutta kyllä, pakko tunnustaa, tulee välillä mieleen, että ei tässä maailmassa ole mieltä. Siis mieleen tulee, ettei ole mieltä? Miten mieleen voi jotain tulla, jos sitä ei ole? Kuten mainitsin, kyllä maailmassa ei ole.... järkeä. Eikä liioin minussa. 

  Loppuun kuva komiasti kaiken aikaa kukkivasta kurpitsasta. Mikäli vanhat merkit pitävät, niin yksi tai kaksi omenan kokoista saadaan syksyllä talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti