torstai 18. elokuuta 2022

PÄIVÄRYTMI VERESSÄ

  Kun päivärytmi on sellainen, että kello 5:30 - 6:00 ylös, aamutoimet, aamukahvi ja uutiset, kulloinkin meneillään, tai aluillaan, olevan homman puurtaminen, lounas, pieni ruokalepo, suoratoistoa (tai urheilua) toosasta, päiväkahvi, vapaata toimintaa, iltapala, arkisin kuuden uutiset ja Emmerdale, suoratoistoa (tai urheilua), yhdeksän maissa Nukku-Mattia tapaamaan, niin on mukava aamulla avata läppäri, huomata, että Suomalainen on voittanut Euroopan mestaruuden. 

  Päivärytmi on tosiaan melko jämptisti tuollainen. Paitsi että joka toinen päivä saunominen tempautuu loppuiltapäivästä tai alkuillasta mukaan rytmiin. Ja, yleensä torstaisin, aamupäivän puurtaminen antaa tilaa viikottaiselle kauppareissulle. 
  
  Kuluva viikko on seurannut tarkasti vakiintunutta rytmiä. Helteisessä säässä ei ole ollut halua ainakaan pitkittää työrupeamaa iltapäivän puolelle. 
  
Eilen sain lounaaseen mennessä laatat laiteltua paikoilleen. 


  No, alhaalta puuttuu vielä pätkä saunan portailta venevajan nurkalle, eli parikymmentä laattaa. Ne jätän suosiolla odottamaan helteitten loppumista. 

  Tänään käytiin Mikkelissä ostoksilla. Nurmikonsiemeniä hankittiin pussukka. Hankittiin muutakin, lähinnä ruokapuolta. Huomenna on tarkoitus vielä tasailla laattojen ympärystä, kylvää siemenet kasvamaan. Toivottavasti ensi kesänä alkaa haluttu lopputulos näkyä. 

  Sateet ovat kiertäneet nämä maisemat, samoin ukkoset. Muutama pisara tuli aamulla, joku tippa lisää iltapäivällä. Härnäystä. Ja lämmintä riittää vielä monta päivää. Eipä ole tarvis sieneen lähteä. Muuten, sienestys niveltyy saumattomasti päivärytmiin, sen kohtaan "kulloinkin meneillään, tai aluillaan, olevan homman puurtaminen".

  Moni varmaan ajattelee, että kyllä on Lehkosilla tylsää tuo elämä. Siltä se kieltämättä näyttää. Mutta ei tunnu. Jos alkaa tuntumaan, Lehkoset repäisevät, lähtevät vaikka veneellä kylälle, ihan muuten vaan. Ei ole oikeastaan tarvetta ollut. Ja vaikka ollaan pari kertaa kesän aikana muutama hetki Poijussa istuttu, ei ole kukaan bilevideoita meistä levitellyt. Eikä ole levitelty edes siitä, kun Voke ja Urkki täällä viime perjantaina pikkutunneille asti viihtyivät. No, me ei olla pääministereitä, joten me saadaan olla rauhassa. 
  
  Lopputoteamuksena vielä: Mualima on männä kummalliseks, ku katteus suapi aevottoman vualikarjan mylvimmään. 

  Vielä kuva rantapolusta. Tuo mutkaisuus selittyy perkeenleenmoisella kivellä ja parilla lehmuksen mahtijuurella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti