tiistai 9. elokuuta 2022

EI KATTOMAALARIEN AATELIA, MUTTA...

  Saarelassa alkoi tapahtumaan. Eilen maalasin aitan katosta takalappeen, tänään etupuolen. Ruiskulla aioin maalata, mutta se oli meikäläisen värkeillä niin hidasta hommaa, että heivasin hienoudet, siirryin pensseliin. Ihan kelvollinen siitä tuli. Ja aika nopeasti. Ottaen huomioon, että tein homman kipeällä polvella. Tai en tietenkään, pensselillä tein, mutta polvi kipeänä. Ei lopputulos kattomaalarien aateliin kutsua tuo, mutta tyytyväinen olen. 


  Takalappeessa meni aikaa kuutisen tuntia. Tänään etupuolessa noin viisi. Kehitystä havaittavissa. 
 
  Tänään pääsin aloittamaan homman vasta yhdeksän jälkeen. Kävi näet niin, että eilen illalla laskettuihin verkkoihin pasahti 18 hyvän kokoista ahventa ja yksi siika. Niiten kanssa kulahti pari tuntia. 


  En kyllä katon maalaukseen olisi aikaisemmpín voinut alkaakaan, sillä yökaste oli vasta kuivahtanut, kun kalasouvi oli tehty. 

  Se, että Saarelassa alkoi tapahtumaan, ei suinkaan jää katon onnistuneeseen värjäämiseen, ja Ahdin suosiolliseen toimintaan. Taisin jossain aiemmassa blogissa vihjailla mieleen tulleesta hommasta, siihen menevien tarpeiden hinnasta 2022 kontra 2023. Nyt voin palata asiaan, sillä se tuli päätettyä. Tilasin nimittäin eilen lavallisen 300 X 300 X 50 betonilaattoja. Tarkoitus on laittaa ne kulkutielle talon rappusilta saunalle. Se on välillä ollut  ajatuksissamme, puhuttu ollaan Hilpan kanssa jo monena kesänä. Polku on, varsinkin keväisin ja runsaiden sateiden aikana, paikoin liukas ja nurmettomilla osilla kurainen. Samoin polulla on kiviä ja juuria, joihin lapset tuppaavat lyömään varpaitaan edestakaisin vilistäessään. Onpa eräs nimeltä mainitsematon ehtoopuolen dallaajakin joskus päästellyt ärräpäitä paljasjaloin ukkovarpaan koholla olevaan juureen nasautettuaan.

  Eilen maalauksen jälkeen paneuduin asiaan. Päädyin Starkin nettikauppaan. Siellä a-hinta oli muutaman sentin kalliimpi kuin kilpailijoilla, mutta rahti oli edullinen. "Hovikauppiaallani, Taloon.comilla oli rahti yli satasen kalliimpi. Niinpä tein kaupat eilen joskus neljän kantissa. Tänään puolilta päivin soitettiin Mikkelin Starkilta, kysyttiin, sopiiko kuljetuksen vastaanotto torstaina. Minä vastasin, että sopii, iltapäivällä. Soittaja sanoi, että entäs tänään. Minä siihen, että täällä ollaan. Hän lupasi palata pian asiaan. 
  Puolen tunnin kuluttua hän palasi. Kuljetus tulisi tänään ip. Hieman ennen maalauksen valmistumista soitti autokuski, sanoi pitävänsä kolmen vartin tauon, lähtevänsä sitten tulemaan. Samaan aikaa pärähti tekstari, missä kerrottiin kuljetuksen olevan pian matkalla. 
  Kolmen maissa soitti kuski, sanoi juuri kääntyneensä Maljalantielle. Minä kohta veneellä Potinlahteen vastaanottamaan. 
  En ole yksityishenkilönä juuri Starkin kanssa asioinut. Työmaamestarina ollessani toki paljonkin. Nyt kokemukset olivat pelkästään myönteisiä. Yli tuhat kiloa painava tilaus oli perillä alle vuorokaudessa. Vaikka ei laatoilla kiirettä ollut, mutta huomionarvoinen suoritus. Jos vielä rakennustarpeita tulee hankittavaksi, niin Starkki on kyllä varmasti vaihtoehtona. 

  Huominen alkaa huussin tyhjennyksellä. Sitten täytyy rahdata laatat veneellä saareen. 110 laattaa, 11 kiloa kappale. Jos 22 kerralla tuo, niin viisi edestakaista matkaa joutuu tekemään. Kyllä saari aina asettaa omat sääntönsä, kun joka ainoa kappale on veneeseen laitettava, siitä pois otettava. 

  Kauniissa kesäsäässä kuljetushommia, jos huussintyhjennyksiäkin, pääsee tekemään. Kyllä tällaiset loppupuolelleen kääntyvän kesän päivät ovat omalla tavallaan yhtä hienoja kuin alkukesän vehreys ja vihreys. Onneksi niitä on edessä ainakin muutama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti