torstai 30. kesäkuuta 2022

MINILOMA JA HANHENMARSSIA

  Perhe Tiilikainen poistui eilen Lahteen Jonin äidin mökille. Tai Hollolassahan Arkiomaajärvi on, ihan Lahden kyljessä kuitenkin. Saarelaan palasi rauha ja hiljaisuus, loppui äkson. Melko yksitoikkoiselta tuntui eilinen sen jälkeen kun vein Tiilikaiset autolleen. Kaikkeen tottuu. Tänään on ollut jo vähintään kaksitoikkoista. Toikkoisuuden muutokseen on vaikuttanut miniloma (n. 5 tuntia). Miniloma aloitettiin käymällä Hauhalan Hanhifarmin avoimien ovien päivillä. Paikka sijaitsee lähes synnyinkotini naapurissa, matkaa vain pari kilometriä. Toki olin farmilla käynyt, tilan läpi menevää tietä satoja kertoja ajanut, mutta talon pihalla olin käynyt viimeeksi joskus 1950-luvulla. Niinpä oli korkea aika. Kymmeneltä alkaneille päiville ilmaantui heti runsaasti kävijöitä. Suurin osa lienee kesäasukkaita tai kauempaa tulleita, sillä tuttua naamaa oli vaikea bongata. No, paikalliset ovat varmaan jo kahden aiemman a.o.p:n aikaan farmilla käyneet. 

  Ensimmäinen esittelykierros, joka alkoi pienellä historiaa selvittävällä puheella, starttasi 10:15. Hetki seurattiin kierrosta. Nähtiin hanhenmarssia sananmukaisesti. 


  Koska meillä matka jatkui Mikkeliin, lujahdettiin ryhmästä. Suunnilleen tuttua meille oli paikan toiminta. Palattiin pihapiiriin, ostettiin hanhipateeta. Klo. 11:00 piti alkaa hanhiburgereiden myynti. Kaukaa viisaina oltiin ensimmäisinä jonossa, ja saatiin burgerit hieman etuajassa. 


Ihan kelvollinen ateria, jonka turvin jaksettiin usmuuttaa Mikkeliin ilmastoimattomalla autolla. 

  Voin muuten vakuuttaa, että ensi viikon loppupuolella ilma kylmenee; ilmastointi tulee kuntoon torstaina!

  Kaupunkiin siis posoteltiin ikkunat levällään. Loma jatkui Minnan Torikahvilassa kahvin ja pullan merkeissä. Itse asiassa loma olikin sitten vietetty, sillä torilta S-Markettiin ostamaan Marskin arinaleipää ja mäntysuopaa palana. Sitten Lidliin, kaksi kylmälaukullista ja yksi iso kassillinen lämpimämpää mukaan, takaisin Anttolaan. 
  Lomatunnelmissa poikettiin vielä Anttolan Salesta jäätelöt. Kyllä loma on loma, lyhyempikin. Ja kun oltiin alkuun päästy, niin annettiin mennä vaan: Iltapalaksi vetäistiin tuoretta Marskia ja Lidlin uutuutta, oliivi-juustoleipää, sekä hanhipateeta. Huomenna ollaan askeettisemmin.

  Huomenna askeettisesti pestään mattoja. Tai Hilppa pesee, minä ole assistenttina. Mattoja tulee työn alle useita, on Hollolasta, on täältä. Hyvät matonkuivatusilmat vielä onneksi jatkuvat. Kiitos siitä minulle, sillä ilmastointia ei ole vielä korjattu. 

  Ensi viikolla on edessä käynti Hollolassa. Ihan aiotaan olla peräti yksi yö kotona. Ensimmäinen sitten tänne toukokuun alussa rantautumisen. 
  Torstaina on se ilmastointikorjaus (siitä taisin jo ohimennen mainita), perjantaina on minulla aika lääkärille (10:30). Vasemman polven takia ajan varasin. Se ei ole pari, kolme viikkoa sitten tapahtuneen "pamauksen" jälkeen tointunut. Jotakin on pois paikoiltaan. Kun on jatkuvasti liikkeessä, niin vielä jotenkin pärjää, mutta annas olla, kun hetkeksikin istahtaa, saatikka pidempää jalkojaan lepuuttaa, niin johan taas rutisee ja ruskaa. Ja sattuu vietävästi. Maalikkodiagnoosini on, että jotkut osaset silloin liikkuvat, joko paikoilleen, tai pois paikoiltaan. 
  Tuskin käynti lääkärissä asiaa korjaa, mutta ehkä vika löytyy. Eli luulen, että kuvaukseen joudun. Eikä siinä kuvauksessa selfiellä pärjää. 

  Kuvauksesta kuvaukseen. Laitan loppuun muutamia otoksia Saarelan pihalta. Alkuillasta napattuja, taitaa olla joku iltapäivältä. Tai ei kuitenkaan, mutta väliäkö sillä?







  Kesä kukoistaa, enkä minä jaksa koskaan olla ihailematta rantapolun varren saniaismerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti