tiistai 21. kesäkuuta 2022

TALVIKKI KUKKII KESÄLLÄ

  Nyt taitaa alkaa kesä! Jo eilen oli ip. aurinkoista, tänään heti aamusta paisteli. Lämpötila nousee päivä päivältä juhannuksen hellelukemiin, sellaisena pysyttelee ensi viikollakin. Jos ennusteet pitävät kutinsa. 

  Kesä se on, sillä talvikit kukkivat kesällä.


  Kesakot eivät kuki, mutta mutta ovat lähinnä ympärivuotisia. Syksyköitä tai kevätköitä en tunne.

  Anna ja Liisa olivat ilonamme muutaman päivän, lähtivät tänään Espooseen. Iiris on luisteluleirillä Kiteellä, Joni toipuu flussasta kotona. 
  Annalla on nyt pari päivää töitä, sitten alkaa loma. Tiilikaiset tulevat juhannuspäivänä Otavaan Amyn luo perinteiseen jussin tapaamiseen. Sieltä perhe siirtyy Saarelaan, muutamaksi päiväksi tällä kertaa. Myöhemmin heinäkuussa sitten viettävät lisää aikaa kanssamme. 

  Liisa tuli aamulla "ilman kenkillä" rannalle keinumaan. Ilo on kuunnella hänen puhettaan, joka vilisee omaperäisiä muotoja, taivutuksia ja ääntämistapoja.


  Eilen pystyttiin päiväkahvit nauttimaan ulkona. 


  Tänään on lupa laittaa muikkuverkot järveen. Kokeilumielessä lasketaan naapurin kanssa pari verkkoa. Ei uskalla enempää laittaa, jos vaikka pasahtaa köytenä nousemaan. Lirissä niitten kanssa oltaisiin. 
  Jos muikku on tullut Potilahden hautaan, niin uskallan luottaa, että niitä saan parin päivän kuluttua lisää. Koska Amyn juhannussessio sisältää nyyttärien tunnusmerkkejä, olisi mukava viedä sinne haikumujeita. 

  Torstaina mennään kauppoihin ostamaan muonaa ja muuta tarvittavaa juhannuksen sekä seuraavan viikon alkupuolen tarpeisiin. Taitaa olla jo aika mones juhannus, kun en poikkea pitkäripaisessa. No, hieman tilasto taas paranee, mutta Alkon asiakkaana vietetyt juhannukset säilyvät ylivoimaisella piikkipaikalla. 

  Eipä muuta tähän hätään. Paitsi pari mietosta (mietteen ja aatoksen yhdistelmä l. hybridi).

  Jonkun joukkueen fanitusta seuraa usein fanituska. 

  Joku Kokoomuksen poliitikko, nainen, mutten muista nimeä, en vakanssia, sanoi, että Wille Rydman on toiminut puolueen eettistä ohjeistusta vastaan. Minä sanon, että tarvitseeko puolue alaikäisen seksuaalista häirintää koskevan eettisen ohjeistuksen? Toisaalta, tarvitseeko puolue henkilöä, joka tarvitsee alaikäisen seksuaalista häirintää koskevan eettisen ohjeistuksen?

  Hyvää jussin odotusta. Ajakaa maltilla ruuhkissa, eikä saa hukkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti