perjantai 24. kesäkuuta 2022

HELLETTÄ, ITIKOITA, SAVUA

  Kunnon helle valtaa maan,
  kansa lähtee koloistaan, 
  liekkumaan tai riekkumaan, 
  kukin juhlii tavallaan

                             HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!


  Tuo leijuvan olento ei ole haukka, vaan linnunpelättimen leijaversio. Ostin sellaisen, sillä koskelopesue tuppaa nousemaan laiturille paskomaan. Samoin huussinaan käyttää laituria joskus kanadanhanhi, härkälintu ja lokki. Olipa kerran joutsenkin laiturilla tepastelemassa. Se ei sentään tainnut vääntää läjää. En ole mieltänyt lintujen tarvetta ruikautella laiturille, terassille, tai pihalaatoille. Joku mieltymys niillä kuitenkin moiseen on. Olisi jollekin erikoisasiantuntijalle tutkimisen paikka. Vaikka vieraileva lintujen ulostuskäyttäytymisen erikoisasiantuntija voisi sitten tulla A-Studioon asiaa selvittämään.

  Koska laiturin käyttö epäasialliseen tarkoitukseen on noin yleistä, naplikoin sinne myös perinteisemmän mallin.
    

  Aamulla nostin muikkuverkot. Neljä muikkua. Niitten takia ei haikupönttöä kannata lämmittää. Mutta ei hätää. Sain eilen tiedon varmasta muikkupaikasta. Lietvedellä troolasivat viime yönä, myyntiin kalat tulivat aamulla. Ikolan Toni oli sinne menossa, joten soitin kuriilille. Nyt on Hanelin jääkaapissa pari kiloa perattuja mujeita odottamassa. Illalla, kun mennään kokolle, tuodaan muikut tänne. Aamulla savustan viemiset Otavaan. 

  Ilmeisesti kokon saa näillä seuduilla tuikata tuleen. Metsäpalovaroitusta ei ole, eikä Ilmatieteenlaitoksen mukaan Etelä-Savoon tule ennen maanantaita. Joten savua nousee illalla Hanelin rannalla kokosta, huomenna Saarelan pihalla savupöntöstä.

  Näin se jussi kuluu. Rauhallisesti. Huomenna tulee perhe Tiilikainen Otavan tapaamisesta saareen. Saadaan elämään, rauhallisuuteen, uusia sävyjä. 

  Korkean polttoaineen hinnan vaikutusta veneilyyn on vielä mahdotonta avioida. Siis saaresta käsin, aistihavaintojen perusteella. Tähän asti kesä on ollut sen verran viileä, että veneitä ei ole isosti ajellut. Eilen alkoi sitten näkyä menijöitä runsaammin. Tänä aamuna on jo puolenkymmentä purtta painellet Puumalaan päin. Mikä puksuttaen, mikä usmuuttaen. Heinäkuun lopussa voin esittää yhteenvedon ja asiantuntevan arvion veneliikenteen vilkkaudesta. 

  Tässä on ollut aikaa kirjoittaa, kun mikään homma ei ole kesken, eikä aloittamaton paina päälle. Mutta nyt tää saa jo riittää. Lähden pihalle. Ei näitä kelejä pidä tuhlata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti