keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

PÄIVÄN BIISIT

  Epävakainen sää vallitsee tänään näillä seuduilla. Epävakaisen sään vallitessa kaksi biisiä tulivat ajankohtaisiksi. 

  Ensimmäinen on Kalastaja-Peevelin valssi. Katiska piti käydä katsomassa. Vedin siis sadevaatteet niskaan, kävin katiskan katsomassa. Kuusi otettavaa ahventa siellä oli. Eivät kovin suuria, mutta yksi ateria kahdelle niistä syntyy.


  Toinen biisi on Enkelit lentää mun uuniin. Enkelinä toimin minä, paremman puutteessa. Otin ja korjasin puuhellan ja makuuhuoneen uunin pohjan. Pikkukammarin uuni olikin ihan kelvollisessa kunnossa, joten siitä selvisi sijaisenkeli säikähdyksellä. 



  

  Kunhan valumassa kuivuu, niin seuraavat 65 vuotta passaa tulisijoja käyttää, jos yhtä hyvät kuin alkuperäiset niistä tuli.
  Tietääkseni Olkkosen Arttu aikoinaan on nämä uunit muurannut. Kun nuohooja viime kesänä täällä kävi, hän sanoi leivinuuni/hella-yhdistelmästä, että käytön näistä huomaa, mutta ihan kunnossa ovat. Eikä moittimista ollut kammarien uuneissakaan. Nuo korjaamani jutut eivä siis olleet paloturvallisuuden kannalta tähdellisiä, mutta nyt on paljon helpompi niistä tuhkat pesistä tyhjentää, kun eivät ole montuilla. 

  Eilen oltiin visiitillä Hollolassa ja Lahdessa. Reilut 12 tuntia oli matkan kokonaiskesto. Muuten tuli kaikki tehdyksi, paitsi auton ilmastoinnin huolto. Oli nimittäin ilmastointiaineen säiliössä reikä. Eikä sitä voi paikata, sillä säiliö on niin ohutta tavaraa. Eiku uusi tilaukseen, seuraavalla kotireissulla sitten paikoilleen. Siihen asti pitää ajella ikkunat auki, radio kiinni. Kustannuksiakin tulee. Voi jos pärjäis ilman autoa. Mutta kun ei, jos aikoo elämäänsä vanhaan tapaan jatkaa. 

Nyt on äidin 100-vuotiskemut sovittu lopullisesti. 13:30 lauantaina sinne läheisiä kokoontuu vähän toistakymmentä. Sillä varauksella, että ei iske koronasulku päälle, eikä Elinan terveydentilassa tapahdu huononemista. Toiveena siis on, että lauantaina painelee muutama auto kohti Lepolankadun Palvelukeskusta, yksi niistä ikkunat auki, radio kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti