lauantai 26. maaliskuuta 2022

UNI, TESTI, JOKUNEN LAINAUS

  Tempora aspera vivimus, amice bone. Sota jatkuu, korona jyllää, takatalvi painaa päälle. Siinä asiat, painavimmasta hyöhenenkeveään. Enkä höyhenenkeveällä tarkoita pian satavien lumihiutaleiden painoa, vaan takatalven häviävän pientä merkitystä, joka ei kurjuuden puntarissa heilauta viisaria. 

  Sen enempää kurjuuksiin ja vaikeisiin aikoihin en puuttu. Tai sivuan snadisti kuitenkin. Näin nimittäin
aamuyönä muutaman oudon unen. Aamuyöllä, sianpieremän aikoihin, ne unet yleensä näen, jotka aamulla muistan. 
  Liekö sotakuvien näkeminen syynä uneen, vai olenko katsellut liikaa sarjoja? Unessa olin jossain tunnistamattomassa paikassa. Hilppa oli kanssani. Yht'äkkiä' minua ammuttiin. Luoti meni rinnasta läpi. Kaaduin maahan, mutta tajuissani pysyin. Hilppa yritti voivotellen tukkia verenvuotoa. Silloin paikalle säntäsi joku mies. Hän ällisteli hetken, nappasi lävitseni menneen luodin maasta, sanoi "odota hetki, minulla on 3D-tulostin, käyn tulostamassa tulpan."
  Mies häipyi, palasi pian. "No niin", virkkoi hän, "laitetaanpa tuke!"
  Hän tunki tulostamansa luodinreikään. Samalla hetkellä loppui kaikki kipu, tyrehtyi vuoto! Nousin seisomaan, ravistelin ihmetellen itseäni, kiittelin vuolaasti auttajaani.
  Tähän heräsin. Epätodelliseen tunteeseen heräsin, kuten aina tällaisessa tilanteessa. Meni hetki, sitten tajusin, että untahan se oli. Harmi, että tällaiset unet loppuvat aina kesken. Olisin nimittäin halunnut kysyä auttajaltani, miksi luoti piti monistaa, miksei alkuperäinen käynyt?

  Tein eilen ensimmäisen koronatestin. Olen tähän asti säästynyt niin virallisilta kuin virattomiltakin testeiltä. Tein testin siksi, että minulla oli lieviä, koronalle epätyypillisiä, oireita. Netti paljasti, että kyseiset oireet kuitenkin saattavat liittyä koronaan. Ehkä testin tekoon komensi myös se, että yhä useammin saan viestiä jokun tuttuni saamasta tartunnasta. En tietysti ajattele, että koska muut, miksen myös minä. En ole niin kateellinen. 
  No, testin tein. Positiivista oli, että se näytti negatiivista. Ne oireetkin alkavat laantua. Mikä lie ollut?

  Joskus olen kirjoittanut blogin otsikolla PERJANTAIN MIETELAUSEET. Siihen olin koonnut muutamia mieleeni painuneita viisaiden ihmisten ajatuksia. Nyt, kuin jatkoksi, lisää joitakin tällä välin bongaamia juttuja. Olkoot ne vaikka LAUANTAIN MIETELAUSEITA.

  Aloitetaan kiinalaisella sananlaskulla. Putin tulee eittämättä heti mieleen:

   Joka tiikerillä ratsastaa, havaitsee vaikeaksi laskeutua alas.  

  Sota on käynnissä:

  Itsensä kokoisella pommilla ihminen pystyi tappamaan yli miljoona lähimmäistään nopeammin kuin ehtii sanoa Bingo! Näitä aseita sanottiin kehittyneiksi. Bernard Benson, fyysikko 

  Tämä on tarkoitettu.., no kyllähän te tiedätte...

   Isänmaallisuus on elävä yhteisvastuun tunne. Kansalliskiihko on typerä kukko, joka kiekuu omalla tunkiollaan. Richard Aldington 1892-1962 englantilainen kirjailija 

  Valoa tulevaisuuteen:

  Voimakkaampi kaikkia armeijoita on ajatus tulevasta ajasta. Voltaire 

  Vaikka tietäisin, että maailma tuhoutuu huomenna, istuttaisin puuntaimen vielä tänään. Martti Luther 

  Huomionarvoinen toteamus:

  Jos kahlaa kaulaansa myöten paskassa, ei kannata kulkea pää kumarassa. Äskettäin lukemasta kirjasta, taisi olla Kristina Ohlssonin

  Kevennys, jonka alkuperä on epävarma. Sivuston  https://quoteinvestigator.com mukaan se ilmestyi ensimmäisen kerran 1960- tai 1970-luvulla jonkun kojun seinää. Graffiti mainittiin Kurt Vonnegutin vuoden 1982 romaanissa Deadeye Dick.

  To do is To be, Platon 
  To be is To do, Sokrates 
  Do be do be do, Sinatra

  Suurien ajattelijoiden innoittamana kaivoin naftaliinissa kohta 14 vuotta lojuneista piipuistani yhden, otin kuvan. Piippu mielletään moniin suuriin ajattelijoihin. Kukapa ei haluaisi olla suuri ajattelija. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti